ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 21 elokuu 2021 19:39

RFA matkustaa sunnuntaiksi Kokkolaan. Haussa pisteet GBK:lta.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RFA matkustaa sunnuntaiksi Kokkolaan. Haussa pisteet GBK:lta. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy sekä Gamlakarleby Bollklubb kohtaavat huomenna sunnuntaina sarjasijoitusten kannalta tärkeässä kamppailussa. Ottelu Kokkolan Keskuskentällä alkaa kello 17.00.

RFA:lla on hyvät muistot GBK:n kohtaamisesta. Kesäkuun alussa Rovaniemellä RFA otti täydet sarjapisteet Jarkko Luiron kahdella osumalla.

Ottelu olisi voinut päättyä suurinumeroisemminkin. GBK:n maalivahti Riku Lelo Lunkoka oli kuitenkin huikeassa vireessä, ja keräsi jopa vaativan rovaniemeläisyleisön kehut.

- Huominen on meille tärkeä peli. GBK on meidän takanamme sarjataulukossa, ja siellä me heidät haluamme pitääkin, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner pohjustaa.

- Mutta kesän aikana GBK:kin on uudistunut ja kehittänyt pelaamistaan. Varsinkin kotikentällään he ovat varmasti vaikea vastus.

Edellisellä kierroksella GBK osoitti potentiaaliaan. Se toki hävisi vieraissa sarjakärki SJK Akatemialle 1-0, mutta oli lopussa hyvin lähellä tasoitusta. Viimeinen pusku vain kilpistyi ylärimaan.

RoPS:n ja GBK:n kesäkuisen kohtaamisen jälkeen Kokkolaan on hankittu muutama mielenkiintoinen ja samalla kokenut pelimies.

Jo kesäkuun lopulla saapui VPS:n riveissä Veikkausliigassakin esiintynyt Juho Alasuutari. Heinäkuussa OTP:sta Kokkolaan siirtyi mm. Kajaanissa ja Kemissäkin pelannut laitapuolustaja Jere Moilanen.

Tunnetuin saalis on kuitenkin Ville Luokkala, joka parin vuoden tauon jälkeen tekee paluun pelikentille. Luokkala pelasi edellisen vuosikymmenen alkupuolella kolme kautta Veikkausliigaa Vaasan Palloseurassa.

- GBK:n keskikentän moottori Joni Lämsä lienee yksittäisenä pelaajana yksi heidän tärkeimmistään, vaikka ei pelannutkaan edellisessä ottelussa, Aleksi Tanner näkee.

- Siellä on myös nuorta kokkolalaista voimaa. Yksi on vasta 15-vuotias lupaus Jani Mäenpää, joka juuri teki sopimuksen SJK Akatemian kanssa, vaikka pelaakin kauden loppuun Kokkolassa.

Varmuudella kokkolalaisten miehistöstä puuttuu huomenna pelikiellon vuoksi kapteeni ja toppari Teemu Mäki.

RFA:n miehistön osalta kesä on kulunut vaihtelevasti. Loukkaantumiset ja edustusjoukkueen tarpeet ovat kaventaneet vaihtoehtoja. Se on näkynyt myös tulostaululla.

Huomiselle voidaan tosin odottaa apuja edustuksenkin puolelta. Tanner luottaa, että pisteisiin on vähintäänkin realistiset mahdollisuudet.

- Herculesta vastaan olimme jo kaikin puolin parempi joukkue, vaikka tulosta ei tullutkaan. Siitä suorituksesta on hyvä jatkaa, RFA:n pääluotsi sanoo.

- Vaikka puolustaminen joukkueena on kehittynyt, meidän täytyy edelleen saada yksittäiset puolustuspään virheet pois. Siitä tietenkin lähdetään, että peli kääntyy meille ja Napapiirille lähtee täydet pisteet.

GBK:n jälkeen RFA:n kausi jatkuu viikon kuluttua Närpiössä IF Kraftin vieraana. Seuraava kotiottelu venyy syyskuun puolelle. Lauantaina 11.9. Rovaniemelle saapuu Pietarsaaren JBK. Ottelu alkaa kello 13.00.

Luettu 1187 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309