Kaikki uutiset

sunnuntai, 22 elokuu 2021 21:26

RFA karkasi GBK:lta. Vahvalla esityksellä takaisin voittokantaan.

(2 ääntä)
Sampo Ala viimeisteli itse yhden sekä hankki joukkueelleen rangaistuspotkun. Sampo Ala viimeisteli itse yhden sekä hankki joukkueelleen rangaistuspotkun. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy palasi takaisin voittokantaan runsasmaalisella 0-4 voitolla Kokkolan GBK:sta. Voitto nosti RFA:n sarjassa seitsemänneksi ja samalla kahdeksan pisteen karkumatkalle karsijan paikasta.

Voitto oli suuri helpotus. RFA aloitti kautensa vakuuttavasti, mutta juhannuksen jälkeen kurssi kääntyi. Edellistä voittoaan joukkue pääsi juhlimaan peräti yli kaksi kuukautta sitten kotikentällään Närpes Kraftia vastaan.

Kuuden ottelun tappioputki onnistuttiin katkaisemaan jo kaksi viikkoa sitten tasapelillä FC Vaajakosken vieraana, mutta kolmen pisteen lopputulos on odotuttanut huolimatta siitä, että peli itsessään on kehittynyt.

RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner myönsi, että tänään taisteltiin käytännössä kuudesta pisteestä. Voitolla eroa karsijan paikkaan on nyt kahdeksan pistettä. Tappiolla piste-eroa olisi nyt vain kaksi.

- Ottelu oli sekava. Tämä ei ollut meiltä paras esitys, mutta fiilikset ovat hyvä, Tanner kertoi.

- Pelejä on edelleen paljon jäljellä, eikä tähän otteluun ratkennut vielä yhtään mitään, mutta voitto oli tärkeä.

Kokoonpanonsa kanssa kamppaillut RFA sai tänään odotettuja apuja myös RoPS:n edustuksen nuoriso-osastolta. Mukana Kokkolassa olivat mm. Otto Kemppainen ja Miska Ylitolva.

RFA:n aloitus oli väkevä. Avausmaalin iski Sampo Ala, joka sai pelattua jalkansa vapaaksi ja laukoi näyttävästi GBK-maalin yläkulmaan.

Pari minuuttia myöhemmin RFA vyörytti jälleen vasemmalta kaistalta. Tällä kertaa Otto Kemppaisen puskun pääsi iskemään sisälle Severi Salmirinne.

- Avausjakson ensimmäiset 30 minuuttia olivat meiltä hyvää tekemistä. Olimme vaarallisia, Aleksi Tanner kehui.

- Maalit tulivat juuri sellaisista tilanteista, joita olemme käyneetkin lävitse.

Avausjakson loppua kohden GBK heräili otteluun mukaan, ja RFA:lla oli ajoittain vaikeuksia päästä pois isäntien prässin alta. Tauolle oltaisiin voitu poistua muissakin lukemissa kuin RFA:n 0-2 johdossa.

- Meillä oli vaikeuksia tunnista tilanteita, kun vastustaja prässäsi kovaa ja korkealta, Tanner myönsi.

- GBK:n peli ei ollut aina tasapainossa, ja niitä tiloja meidän olisi pitänyt pystyä hyödyntämään paremmin.

RFA:lle vapauttava osuma syntyi, kun Miska Ylitolva saatiin pelattua oikealta laidalta läpi. Ylitolvan kovan keskityksen GBK:n maaliin liukui Jarkko Luiro.

Muutama minuutti myöhemmin Samo Ala hankki joukkueelleen rangaistuspotkun, josta 0-4 loppunumerot tyylitteli Roni Pietsalo.

Voitto tuli RFA:lle tarpeeseen. Kolmen sarjapisteen myötä jopa paikka sarjan TOP6-joukkueiden myötä vaikuttaa mahdolliselta.

RFA:n kausi jatkuu viikon kuluttua sunnuntaina IF Kraftin vieraan Närpiössä. Seuraavaa kotiottelua joudutaan odottelemaan kolmisen viikkoa. Lauantaina 11.9. Napapiirille saapuu Pietarsaaren JBK.

GBK - RFA 0-4 (0-2)

7' 0-1 Sampo Ala
9' 0-2 Severi Salmirinne
71' 0-3 Jarkko Luiro
78' 0-4 Roni Pietsalo