ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 elokuu 2021 10:41

RoPS Q&A - Kysymykset ja vastaukset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(14 ääntä)

Vielä vallitsevasta koronatilanteesta johtuen emme ole hetkeen järjestäneet perinteisiä kannattajatapaamisia, joissa seurajohto pääsisi vastaamaan kasvotusten kannattajien kysymyksiin. Tänä syksynä järjestimme vastaavan tilaisuuden kirjallisessa muodossa. Tässä ovat vastaukset.

Alkuun muutama sana kysymyksistä ja vastauksista,

Kiitoksia paljon kaikille kysymyksiä lähettäneille. Emme vastanneet nimimerkin takaa lähettäneiden kysymyksiin. On avoimuutta ja reiluutta, että kysymykset lähetetään omalla nimellä.

Emme vastaa myöskään henkilöiden palkkatietojen kyselyihin. Ne eivät ole julkista tietoa. Palkkojen ja palkkioiden taso ei aiheuta seuran talousongelmia. Toki nykyisessä tilanteessa olemme joutuneet miettimään, mitä toimintoja voimme kehittää ja pitää yllä sekä toisaalta, mistä on luovuttava. Tästä seuraa myös sopeutustarvetta henkilöstömäärään.

Työsuhteessa olevien lisäksi erittäin suuri joukko RoPS-väkeä tekee erittäin arvokasta vapaaehtoistyötä. Vaikka ”talkootyön” rooli on vuosien saatossa pienentynyt, on sillä edelleen erittäin suuri merkitys toiminnan mahdollistajana. Tästä olemme erityisen kiitollisia.

- Risto Niva

Mites se Ghana-projekti? Ei kettuiluna, vaan mielenkiinnosta kun on seurannut, miten muissa Pohjoismaissa on tullut kovia tuloksia värväysten ja jälleenmyyntien osalta.

Projekti ei ole edennyt. Ensin oli ongelmia maahantulolupien kanssa. Sitten tuli korona ja maahantuloluvat loppuivat. Emme ole asiaa täysin haudanneet. Pelaajat Ghanasta jotka Suomessakin pelaavat ovat varmasti tasonsa osoittaneet.

Miten paikallinen myynti ja yhteistyökuviot yritysten kanssa sujuvat? Miten tärkeäksi yritykset näkevät vielä urheilun tukemisen? Esim. kokevatko Rovaniemen ulkopuoliset lappilaiset vielä RoPS:n koko Lapin joukkueeksi?

Myynti on jäljessä aiemmista vuosista selkeästi. Yhteistyökumppani myynti on noin 30% perässä tavoitteesta. Kaikki aiemmat pääyhteistyökumppanit ovat edelleen mukana samoilla panoksilla, mutta ennen kaikkea matkailualan tai siinä verkostossa olevat yritykset ovat jääneet pois. Rovaniemen ulkopuolelta tulevia yrityksiä on toiminnassa valitettavan vähän. Ottelutapahtumat ovat olleet myöskin suuri pettymys. Yleisöä on ollut niin meillä kuin muillakin seuroilla tosi vähän. Ottelutapahtumien kenttämyynnin keskiarvo-ostos per asiakas on alle euron. Toivomme, että jatkossa yhä useammat yritykset ja yhteisöt näkevät hyvän mahdollisuuden yhteistyössä kanssamme. Edustusjalkapalloilun lisäksi tuotamme UEFAn laskelman mukaisesti yli 9 miljoona euroa lisäarvoa yhteiskunnalle koko maakunnassa mahdollistamalla liikunnallisen elämäntavan yli 1000:lle lapselle ja nuorelle. Myös tukemalla maakunnan seurojen toimintaa.

Mikä on seuran strategia näkyvyytensä nostamiseksi paikallisella ja kansallisella tasolla seuraavien vuosien aikana?

Pyrimme olemaan näkyvä toimija ennen kaikkea alueellisesti, ja toivottavasti sitä kautta olemme sitä osittain myös kansallisella tasolla. Näkyvyyteen vaikuttaa myöskin sarjataso ja budjetti. Olemme karsineet tälle kaudelle markkinointibudjettia reilusti, ja silläkin on ollut vaikutusta näkyvyyteen. Toki somessa voisimme olla paljon aktiivisimpia ja tähän yritämme miettiä uusia tähän päivään sopivia keinoja ja tekijöitä. Nappulaliigan ja juniorijoukkueiden ottelutapahtumat ovat erinomaista näkyvyyttä toiminnallemme. Tämä ei ylitä medioiden uutiskynnystä, mutta on vähintäänkin yhtä merkityksellistä kuin edustusjoukkueiden tapahtumat.

Miten seuran scouting eli kykyjenetsintäverkosto toimii?

Kaikki jalkapalloseurat elävät WhatsApp-maailmassa. Viestejä tulee agenteilta päivittäin. Siirtoikkunoiden ollessa auki kymmenittäin päivässä. Ensi sijassa pyrimme toimimaan tuttujen agenttien kanssa. Emme millään pysty menemään kaikkia ehdolla olevia pelaajia läpi. Ensin kerromme agenteille palkkatasomme. Jos se on ok, selvitämme pelaajan halun tulla Rovaniemelle. Läheskään kaikki pelaajat eivät ole halukkaita tulemaan, vaikka agentit niitä tarjoavatkin. Samaa pelaajaa saattaa tarjota myös monta eri agenttia. Päävalmentaja tutustuu tiiminsä kanssa pelaajiin lähinnä InStat-palvelun videoiden kautta. InStatista on saatavissa mm. kokonaisa otteluita. Pyrimme myöskin aina selvittämään eri verkostojen kautta pelaajien taustoja muutenkin. Päävalmentaja tekee aina päätöksen pelaajista. Toimisto hoitaa sopimusneuvottelut. Strategiamme on onnistunut, kun nuoret pelaajat hakeutuvat akatemiaikäisinä pelaajapolullemme ja kokevat Rovaniemen hyvänä ympäristönä kehittyä jalkapalloilijana. Tätä kehitystä tukee onnistumiset nuorten pelaajien etenemisessä kohti haastavampia rooleja eri joukkueissamme. Scouting-toiminnan rooli ei ole tässä strategiassa niin suuri.

Viime kauden kohtuullisen taloudellisen tuloksen mahdollistivat henkilöstön lomautukset ja saadut korona-avustukset. Miltä tilanne tämän kauden osalta vaikuttaa? Katsojamäärät lienevät iso pettymys toistaiseksi?

Viime kauden taloudellista tilannetta auttoivat myös saadut koronatuet, joita tänä vuonna ei ole. Katsojamäärät ovat olleet iso pettymys. Ne ovat olleet iso pettymys kaikille suomalaisille seuroille. Tilanne on tämän vuoden osalta huono. Tulemme lomauttamaan osan työntekijöistä syksyn aikana ja kiristämme ruuvia kaikissa kuluryhmissä entisestäänkin. Selvitämme samaan aikaan uusia ratkaisuja saada taloutemme pitkäjänteisesti vakaalle pohjalle. Toivottavasti voimme kertoa näistä piakkoin. Myöskin toivoisimme, että kannattajat maksaisivat seuran jäsenmaksun, hankkivat tukituotteita verkkokaupasta ja olisivat mahdollisuuksien mukaan tukemassa seuran toimintaa ja auttaisivat meitä henkisestikin. Tukea tarvitaan kaikin osin. Pelkkä arvostelu ei vie asioita eteenpäin. Maksamalla jäsenmaksun pääset myös käyttämään Ry:n ylintä päätösvaltaa vuosikokouksessa.

Keskiyön klassikko ja kannattajatapaamiset vieraspelin yhteydessä ovat olleet ymmärrettävissä syistä jäissä pari viime kesää. Onhan näitä jälleen tarkoitus järjestää olosuhteiden niin salliessa?

On kyllä, molempia. Molemmat ovat olleet hienoja tapahtumia, ja haluamme saada niistä aikaiseksi perinteen.

Kuinka seuran puolelta varmistetaan se, että tällä hetkellä ykkösessä hioutumassa olevat lahjakkuudet ja RFA:sta nousevat nuoret saadaan sitoutettua seuran toimintaan niin, että tulevaisuudessa voidaan haaveilla jopa siirtokorvauksista heidän siirtyessään urallaan eteenpäin?

Kaikkien omien nuorten kanssa on sopimukset ainakin vuodelle 2022. Pyrimme jatkossakin tekemään pidempiä sopimuksia omien lahjakkaiden pelaajiemme kanssa, mutta alle 18-vuotiailla sopimus saa olla korkeintaan kolmen vuoden mittainen. Ensivuoden joukkue tullaan rakentamaan edelleen omien hyvien nuorten ympärille, ihan sama mikä sarjataso on. Olisi ihan hullua istuttaa omia poikia penkillä, kun olemme nähneet, kuinka hyvällä tasolla he pystyvät pelaamaan, ja kuinka nopeaa kehitystä on tapahtunut. Ihanne olisi, että seura voisi myydä heitä eteenpäin ja saada heistä siirtokorvauksia. Siirtokorvaukset mahdollistavat toiminnan kehittämisen edelleen. Viimeisten kuuden vuoden aikana 7 pelaajaa on edennyt RoPS:n kautta eteenpäin urallaan eurooppalaisiin seuroihin. Myös maajoukkueissa pelaa RoPS-taustaisia pelaajia runsaslukuisesti. He ovat hyvä esimerkki nuorille pelaajille siitä, että RoPS tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nuorille pelaajille kehittyä jalkapalloilijana.

Onko keskuskentän tekonurmen uusimissuunnitelma edennyt? Koska voimme odotella uutta mattoa mahdollisesti jopa kastelujärjestelmän kera?

Kastelujärjestelmään yritämme vaikuttaa, mutta mitään varmuutta siitä ei ole. Tärkeää olisi kastelujärjestelmä saada. Kaupungilla on hyvin tiedossa tekonurmen kunto. Nurmi pitäisi uusia tulevana keväänä. Tähänkin yritämme vaikuttaa, jotta uusi tekonurmi olisi käytössä ensikaudella.

Minkälainen on seuran taloudellinen tilanne? Ymmärrettävästi ei hyvä mutta onko syytä "pelkoon"?

Tilanne on tiukka. Välttämättömistä kuluista selvitään, mutta kassa on tiukalla koko ajan. Olemme ajaneet kulut minimiin, koska olemme selkeästi jäljessä kaikissa tulovirroissa. Myöskin satsaukset nuorisopuolen kehittämiseen ovat vieneet taloudellisia resursseja. Yksi suuri rahareikä on Bingotalo. Talon kunnossapito on ollut täysin retuperällä vuosikymmenet ja korjausvelkaa on karttunut. Olemme viime vuosina investoineet taloon paljon, jotta se on asumiskelpoinen. Korjaustarpeet ovat edelleen suuret ja tätä ongelmaa olemme yrittäneet ratkoa tämän kesän aikana, jotta saisimme aikaan järkevän suunnitelman, jolla olisi vaikutuksia myös talouteen positiivisella tavalla. Kiinteistön sijainti on erinomainen, mutta kiinteistön tuoton lisääminen edellyttäisi pääomia rakennuksen saneeraukseen. Tulemme tarvitsemaan myös kannattajien apua. Johtokunta on valmis sitoutumaan mutta tarvitsemme kaikkien tukea.

Miksi loukkaantumistilanteesta ei tiedoteta lähes ollenkaan? Vujaklija on ollut nyt jo pitkään telakalla eikä mitään infoilla. Herran mietteitä olisi esim. kiva kuulla. Sama pätee Hirvoseen. Muutenkin näiden suhteen voisi olla avoimempia, kunhan ei rikota pelaajan yksityisyydensuojaa.

Avoimuus olisi aina hyvästä, mutta tähän ei ole vain yhtä vastausta. Lähtökohtaisesti pelaajan, kuten normaalisti työntekijöiden sairaus- tai loukkaantumistiedot ovat salassa pidettäviä asioita. Voi riippua pelaajan omasta tahtotilasta haluaako hän, että hänen tilanteestaan kerrotaan, vai haluaako hän olla asian suhteen rauhassa. Sen lisäksi riippuu myös päävalmentajan tahtotilasta haluaako hän, että loukkaantuneista kerrotaan esim. otteluennakon yhteydessä. Olemme myös oppineet, että kannattaa olla hyvin varovainen ennusteiden antamisissa. Ei ole harvinaista, että kuntoutumisen kanssa otetaan takapakkia, jolloin hyvätkin ennusteet menevät pieleen. Vujaklijan tapaus on esimerkiksi sellainen. Hirvosen kohdalla taas tiedettiin varmana, että edessä on pidempi kuntoutusjakso. Siinä ei ole tapahtunut muutosta, joten ei ole myöskään mitään uutta tiedotettavaa.

Pyydettiinkö Ristoa tanssi tähtien kanssa ohjelmaan? Niin kuin torilla puhellaan

Ei pyydetty, eikä olisi lähtenyt. Ilolaa pyydettiin, mutta ei lähtenyt.

RoPS:lla on maanlaajuinen, pysyvä, kannattajakunta. Miksi asioista tiedottaminen, juttujen tekeminen faneille yms. on edelleen nykyteknologian mahdollisuuksista huolimatta niin haasteellista? Pyritäänkö asialle tekemään jotain? Onko halua tehdä?

Resurssien ja jaksamisen taakse olisi helppo piiloutua, mutta aina pyritään parantamaan. Myös ideoita ja toiveita otetaan mielellään vastaan. Podcastit ovat yksi uusi aluevaltaus. Katsotaan, miten sitä jatkossa kehitettäisiin.

Hissijoukkue? Onko nousun tavoitteleminen ja Veikkausliigassa pysyminen taloudellisesti järkevää tai edes realistista? Tullaanko joukkue jatkossakin rakentamaan pitkälti RFAn ja B-junioreiden varaan?

Ei RoPS ole ollut enää aikoihin hissijoukkue. Jos joukkue nousee liigaan, niin siellä pelataan huomattavasti pienemmällä budjetilla kuin aiemmin. Uskomme omiin nuoriimme ja heidän pohjalleen joukkue rakennetaan. Liigapaikka toisi kuitenkin tuloja lisää varmuudella ainakin 300 000 euroa, jolla olisi tietenkin positiivinen vaikutus talouteen. Joukkueen perusrunko on tarkoitus jatkossakin rakentaa omien pelaajien varaan. Tämä on ollut seuran strategioissa jo vuodesta 2013.

Miten seurajohto näkee jatkuvien huonojen talousuutisten ja velkojen vaikuttavan seuran maineeseen yhteistyökumppanien ja potentiaalisten yhteistyökumppanien silmissä?

Ei tietenkään hyvänä nähdä asiaa. Ehdottoman huono asia. Yhteistyökumppanit ymmärtävät asiat kyllä. He tietävät urheiluseurojen tiukan tilanteen eivätkä ole heittämässä ensimmäistä kiveä. Ei nämä ole kenellekään mukavia asioita ja tällaisista uutisoinneista pyritään varmasti pois. Taloudellinen tilanne on vaan tiukka ja maksuja joudutaan priorisoimaan päivittäin. Yrityskumppaneilta löytyy paremmin ymmärrystä kuin muilta, koska he tietävät minkälaista on pienyritysten arki, joihin RoPS:kin omalla tavallaan kuuluu.

Seuran nettisivujen mukaan edustusjoukkueella on 15 yhteistyökumppania vähemmän verrattuna kauteen 2020. Miten seurajohto kokee onnistuneensa yhteistyökumppanuuksien solmimisessa vuodelle 2021?

Meidän tietojen mukaan meillä ei ole 15 yhteistyökumppania vähemmän. Kaudella 2020 oli myös sellaisia kumppaneita, jotka tulivat Veikkausliigan mukana. Kaikki pääyhteistyökumppanit ovat jatkaneet mukana, matkailuyritykset ja heidän alihankintaketjuunsa jääneitä yrityksiä on jäänyt pois. Myynnissä on selkeästi parannettavaa. Emme ole siinä onnistuneet. Pyrimme kehittämään toimintaamme siten, että yhä useampi yritys ja yhteisö kokeen meidät mahdollisuutena positiiviseen näkyvyyteen. Myös kanavana yhteiskuntavastuun toteuttamiseen.

Viimeisten kausien aikana ulkomaalaishankintojen osumaprosentti on ollut huono ja kesken kauden häipyneiden pelaajien tai muuten vaan paljon pelaamatta olleiden pelaajien lista on pitkä. Millainen taustatyö tehdään ulkomaalaista pelaajaa rekrytoidessa ja miten seurajohto kokee suoriutuneensa viime vuosien ulkomaalaispelaajien rekrytoinnissa?

Ei olla onnistuttu, urheilupuoli ottaa tästä paljon oppia ja pyrkii parantamaan toimintojaan.

Seuran nettisivujen yhteystietoihin on Pasi Pikkupeuran toimenkuvaksi ilmoitettu "media, viestintä, myynti". Lisäksi Pikkupeura on vastannut Hyvää Seuraa -hankkeen hankekoordinaattorin tehtävistä, toimii seuran tiedottajana ja Palloliiton sivuille hänet oli ainakin aikaisemmin merkitty videoanalyytikoksi. Onko Pikkupeura ns. monitoimimies laajalla toimenkuvalla? Missä määrin hänen vastuunsa on jakautunut esimerkiksi viestinnän ja myynnin suhteen?

Pienessä seurassa kaikki joutuvat olemaan monitoimimiehiä. Markkinoinnin ja myynnin assistentti olisi ehkä osuvampi toimenkuva tiedottamisen ohella. Suurin osa, mikä seurasta näkyy ulospäin, kulkee Pikkupeuran kautta ihan grafiikoista lähtien. Tiedottamisessa on apuna myös Jeremias Fisk. Se videoanalyytikko johtui Palloliiton Taso-järjestelmästä. Jotta tasoon saa tunnukset, henkilölle pitää antaa joukkueeseen jokin rooli, eikä siellä ole sellaista roolia kuin tiedottaja. Nyt se on vaihdettu joukkueenjohtajaksi, joka Pikkupeura siis ei ole. Muita vaihtoehtoja olisivat mm. agentti, lääkäri tai puheenjohtaja.

Toimitusjohtaja vastaa työstään hallitukselle. Nähdäänkö seurassa mitään ristiriitaa siinä, että Risto Niva vastaa omasta työstä itselleen toimien kaksoisroolissa toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana?

Tietenkään tämä ei ole ideaalitilanne. Olemme kartoittaneet ja kartoitamme toimitusjohtajaa koko ajan. Sopivan löytäminen on haastavaa, koska lupaamme pientä palkkaa, provisioon pohjautuvaa kannustinta ja työtä 7 päivänä viikossa sekä kaikkien kritiikkiä työtä kohtaan. Olemme kyselleet mielestämme sopivia henkilöitä pestiin, mutta neuvottelut eivät ole johtaneet mihinkään. Risto on koko ajan ollut valmis luopumaan, kunhan vaan löydetään sitoutunut henkilö mukaan. Toivomme, että tehtävästä ja mielenkiintoisesta haasteesta kiinnostuneet ottavat yhteyttä.

Mitä kautta uusin ulkomaalaishankinta Rodrigo Antunes siirtyi seuraan? Kuinka paljon seuralla on ollut käytettävissään mm. videokuvaa hänen otteistaan kotimaassaan?

Rodrigo löydettiin tutun agentin kautta. Agentin kautta saimme myös riittävästi taustamateriaalia. Kyseessä on kohtalaisen nuori ja kehittyvä pelaaja, joten kiinnitimme huomiota erityisesti hänen viimeisimpiin sekä viime kauden otteluihinsa.

Risto Nivan siirryttyä RoPS:n ja Blue Idea Oy:n toimitusjohtajaksi uutisoitiin toimitusjohtajanimityksen olevan väliaikainen. Onko RoPS yrittänyt rekrytoida uutta toimitusjohtajaa?

Kyllä on. Ei ole vielä löytynyt. Hakemuksia otetaan vastaan.

Kannattajan silmiin RoPS:n sosiaalisen median viestinnän taso on laskenut. Otteluraportit sisältävät lukuisia kirjoitusvirheitä otsikoita ja pelaajien nimiä myöten, raporteissa jossitellaan yksittäisiä tilanteita, ihmetellään tuomareiden toimintaa ja poissaoloista ei tiedoteta. Miten kommentoitte tätä?

Sosiaalisen median puolelle olemme onneksi saaneet kesän aikana avuksi erinomaisen valokuvaajan Arno Hämäläisen. Edellisen kuvaajamme siirryttyä opiskelemaan meillä on ollut pula materiaalista. Mutta voi olla, että katastrofaalisesta viimekaudesta on jäänyt tietty varovaisuus päälle. Kirjoitusvirheitä ei tietenkään voi vähätellä. Pyritään skarppaamaan tässäkin. Jossittelussa taidamme tietää, mihin rangaistuspotkuun siinä viitataan. Jos kyseessä on sama tilanne, tuomarit itse myönsivät pelin jälkeen tehneensä virheen. Se ei varsinaisesti ollut julkisuuteen annettu lausunto, joten asia tuli peiteltyä spekuloinniksi. Mutta pääsääntöisesti pyritään siihen, ettei tuomareiden toimintaa kommentoida, ellei jotain aivan poikkeuksellista tapahdu. Eikä arvostella omia, haukuta vastustajaa tai muutakaan sopimatonta.

Ottelutapahtumissa oli pari vuotta sitten tarjolla useaa eri ruokavaihtoehtoa ja Lapin Panimon tuotteita. Otteluihin pystyi menemään nälkäisenä ja tarjonta oli kiitettävällä tasolla. Näkeekö seura tarjonnan supistamisella olevan vaikutuksia yleisömääriin ja ihmisten mielikuviin?

Kun tarjontaa oli paljon, oli menekki tosi huonoa. Esimerkiksi hampurilaisten myynti oli otteluissa 2-10 kpl/peli ja tuotti tappiota. Lapin Panimon tuotteet olivat hyvä juttu, mutta seurana jouduimme takaamaan riskit ja ostamaan isot erät. Tämäkään ei ollut mikään business seuralle. Silloinkin kun otteluissa oli enemmän tarjontaa, oli keskiostos alle euron per peli, mutta kustannukset ihan toista luokkaa kuin nyt.

Miten halliasia etenee?

Asiaa viedään eteenpäin koko ajan. Olemme luottavaisia siihen, että lähivuosina meillä on uusi täysimittainen halli, joka tulee todellakin tarpeeseen.

Jari Ilolan tullessa RoPS:aan kehuttiin hänen Ruotsin kontakteja pelaajahankintoja silmällä pitäen. Miten Ilolan vuosien aikana näitä Ruotsin kontakteja on käytetty hyödyksi?

Ruotsin kontakteja on hyödynnetty lähinnä junioritoiminnan kehittämiseen. Tällä hetkellä RoPS tuottaa tasaisella tahdilla pelaajia edustusjoukkueen käyttöön ja lahjakkaimmat esiintyvät säännöllisesti ikäluokkiensa maajoukkueissa.

Mitä tekisitte nyt toisin Hattrick Sports Barin toiminnan käynnistämisen ja pyörittämisen suhteen?

Vuokraisimme Hattrickin saman tien ulkopuolisille. Emme saaneet baaria kannattavaksi. Toki koronakin tuli väliin. Nykyinen malli on hyvä. Ravintolaa pyörittävät ammattilaiset ja me saamme vuokratuloja.

Näyttää siltä, että nykyisellä konseptilla ei kyetä rahoittamaan kunnollista liigajoukkuetta. Onko tarkoitus yhtiöittää edustusjoukkue?

Tätä olemme miettineet paljon. On mahdollista, että yhtiöittäminen on edessä lähitulevaisuudessa. Asian edetessä haluamme yhtiöittämiseen haluamme koko seuraverkoston mukaan, vaarantamatta junioripuolen toimintaa.

Onko Blue Idea Oy vielä toiminnassa ja mikä sen tilanne tällä hetkellä on?

On toiminnassa. Sen rooli on pienentynyt huomattavasti.

Kesällä huomasin, että paperista otteluohjelmaa ei matsissa ollut. Onko näistä luovuttu säästösyistä vai enkö itse vain huomannut?

Säästetään rahaa, luontoa ja aikaa. Se oli työläs tehdä ja kallis painaa. Juttuineen ja taittoineen yhden otteluohjelman tekemiseen ei yksi työpäivä riittänyt. Itse asiassa otteluohjelmista luovuttiin jo viime kesänä, eikä niiden perään juurikaan kyselty. Eli ihan kiva, mutta eipä sillä loppupeleissä kuitenkaan kysyntää ollut.

Onko ensi kauden joukkuetta pystytty suunnittelemaan muuta kuin niiden osalta, joilla sopimus jatkuu? Kun ei ole varmuutta sarjatasosta. Vai onko teillä olemassa ikään kuin kaksi eri suunnitelmaa tässä vaiheessa, riippuen sarjatasosta Ykkönen/Veikkausliiga?

Ensi kautta suunnitellaan koko ajan. Sarjataso määrittää näiden eteenpäin viemisen. On turhaa vielä neuvotella kenenkään ulkopuolisen kanssa, koska emme tiedä sarjatasoa.

Missä on ne katsojat jotka aikoivat tulla katsomoon vasta sitten kun omat pojat pelaa???

Tämä on hyvä kysymys. Meillä on suomentasolla omavaraisin joukkue ja todella lahjakkaita omia kasvatteja. Ovatko ihmiset vaan niin menestysnälkäisiä?

Hyödyntääkö RoPS henkistä valmennusta? RoPS on viime kausina jäänyt tavoitteistaan, jotka olisi hyvinkin voinut olla saavutettavissa henkisen valmentajan avulla.

Kaikkia keinoja on kokeiltu, kun on ollut tarvetta. Myöskin henkistä valmennusta tarpeen mukaan.

 

Luettu 3489 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309