maanantai, 18 lokakuu 2021 19:27

(3 ääntä)
RFA päätti kotikautensa voittoon. Aaro Tiihosen maali toi kolme pistettä Kemi City FC:ltä. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue Rovaniemi Football Academy otti sunnuntaina 1-0 kotivoiton Kemi City FC:stä. RFA:n voittomaalista vastasi Aaro Tiihonen.

Loppunumerot olisivat voineet olla toisen näköiset, mutta Kemi City FC:n puolalaismaalivahti Adam Szymaszek oli huikeassa torjuntavireessä.

Szymaszek esti avausjaksolla sekä Roni Pietsalon että Rasmus Degermanin yritykset.

Aaro Tiihonen oli kuitenkin lopulta liikaa puolalaiselle. RFA pelasi pitkän ja hallitun hyökkäyksen, jonka päätteeksi Miska Ylitolva saatiin oikealta vapaaksi. Ylitolva löysi maalilta Tiihosen, joka painoi vastapalloon ottelun ratkaisumaalin.

- Se oli sellainen maali ja hyökkäys, jollaisia haluammekin, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner kuvaili.

- Pitkä maltillinen pallonhallintajakso, lähemmäs 30 syöttöä omille, jonka jälkeen murtautuminen laidasta, keskitys ja viimeistely.

RFA hallitsi avausjaksoa, mutta toisella jaksolla Kemi pääsi otteluun paremmin mukaan. Huolimatta siitä, ettei edes voitto pelastaisi Kemiä putoamiselta, olivat vieraat tulleet Rovaniemelle hyvällä taisteluilmeellä.

- Ensimmäisellä jaksolla olimme kuskin paikalla, Tanner kertasi.

- Toisella jaksolla menetimme kontrollia. Meillä oli kiire ja pallollinen pelaaminen karkasi.

Kemillä olisi ollut mahdollisuus tasoittaa ottelun päätösminuuteilla, mutta Mikko Rantalan oiva jalkatorjunta pelasti pisteet rovaniemeläisille.

Toisaalta myös RFA olisi voinut venyttää johtoaan, mutta puoliajalla kentälle tulleen Eetu Venäläisen laukaus ja perään Pekka Ruotsalaisen läpiajo eivät tuottaneet tulosta.

Voitto Kemistä sementöi RFA:n sijoituksen Kakkosen C-lohkon puolivälissä. Viimeisellä kierroksella joukkueella on edelleen panosta, sillä paikka kuuden parhaan joukossa on täysin mahdollinen.

Päätöskierroksen vastus on kuitenkin Kakkosen kovin mahdollinen eli jo useampi kierros sitten sarjanousunsa varmistanut SJK Akatemia.

- Mutta on mukava lähteä testaamaan vielä kerran omaa tasoa ensi kauden Ykkösen joukkuetta vastaan, Tanner sanoo.

- Meillä on edelleen se yksi pykälä sarjataulukossa otettavana, ja ylipäätään kausi olisi hyvä päättää voitokkaaseen suoritukseen.

RFA kohtaa SJK Akatemian OmaSp stadionilla ensi viikon sunnuntain 24.10. kello 14.00. Kyseessä on samalla Miesten Kakkosen sarjakauden viimeinen ottelu.

RFA – Kemi City FC 1-0 (1-0)

21’ 1-0 Aaro Tiihonen