torstai, 28 lokakuu 2021 12:34

RFA taisteli kauden päätökseen SJK Akatemian vieraana.

(2 ääntä)
Roni Pietsalo pelasi jälleen täydet minuutit. Roni Pietsalo pelasi jälleen täydet minuutit. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy taipui kauden viimeisessä ottelussa SJK Akatemialle 2-1 (2-0). RFA:n maalista vastasi Jarkko Luiro. SJK voitti ylivoimaisesti Kakkosen C-lohkon ja nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

Tappiosta huolimatta RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner oli tyytyväinen omiensa suorituksesta.

Myös SJK peluuttaa nuorta joukkuetta, mutta heidän polussaan ylimmän akatemiajoukkueen pelaajat ovat pääsääntöisesti vuonna 01-02 syntyneitä, kun RFA:n runko on 2-3 vuotta nuorempi.

- Hyvin meidän pojat pärjäsivät ensi kauden Ykkösen joukkuetta vastaan, Tanner kehui.

- SJK on todella juoksu- ja hyökkäysvoimainen joukkue. Heillä on paljon vanhoja nuorisomaajoukkueiden pelaajia.

Itse ottelussa RFA sai kylmän alun. Rasmus Degerman jouduttiin vaihtamaan kentältä jo kymmenen minuutin jälkeen.

Hetkeä myöhemmin SJK siirtyi rangaistuspilkulta johtoon. Tilannetta edelsi RFA:n oma pallonmenetys.

- Ensimmäisen vartin aikana meillä oli vaikeuksia päästä SJK:n prässin alta pois, Tanner myönsi.

- Mutta hiukan turhan helposti vastustaja pääsi kuitenkin johtoon.

Jakson edetessä RFA löysi paremmin tiloja SJK:n prässin takaa. Tasoitus olisi ollut lähellä, mutta aivan jakson lopussa Daniel Säily haastoi ja sai pelattua maalille. Topias Uusi-Autti viimeisteli isäntien toisen osuman.

- Jäi vain muutamaa napsua vajaaksi, ettemme itsekin olisi osuneet, Tanner harmitteli.

Toiselle jaksolle rovaniemeläiset lähtivät hakemaan rohkeasti kavennusta ja lopulta tasoitusta.

RFA kavensi nopeasti. Tehokkaan vastahyökkäyksen päätteeksi Severi Salmirinne keskitti, ja Jarkko Luiro puski kauden seitsemännen maalinsa.

Vielä ottelun lopussa RFA sai kaksi hyvää vapaapotkua. Toisen pelasti SJK:n maalivahti Topi Säilynoja. Toisessa Eelis Taskilan pusku kimposi ylärimaan.

Merkittävää ottelussa oli myös Weeti Wimmerin sisääntulo. Weeti on RoPS:ssa yli 100 ottelua pelanneen Vesa Wimmerin poika, ja sai nyt ensimmäiset minuuttinsa Miesten Kakkosessa.

- Oikein hienosti esiintyi meidän nuori tulokas, Tanner kehaisi Wimmeriä.

RFA ja Rovaniemen Palloseura onnittelevat SJK Akatemiaa noususta Miesten Ykköseen. RFA:n lopullinen sijoitus Kakkosen C-lohkossa on seitsemäs.

RFA:n kohdalla alkaa lyhyen tauon jälkeen jo ensi kauden joukkueen kasaaminen. Tulevan kauden joukkueen runko tulee koostumaan pääsääntöisesti vuonna 2004 syntyneistä pelaajista.

Toisin sanoen RFA jatkaa edelleen Miesten Kakkosen nuorimpana joukkueena.

SJK Akatemia – RFA 2-1 (2-0)

13' 1-0 Endrit Rrustemi (rp)
41' 2-0 Topias Uusi-Autti
53' 2-1 Jarkko Luiro