ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 07 lokakuu 2022 11:40

Jari Näsman Rovaniemen Palloseuran toiminnanjohtajaksi

Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)

Yrittäjätaustainen Jari Näsman on kannattanut RoPSia katsomon puolella jo 20 vuotta. Nyt hän on valmis sitoutumaan kovaan työn tekoon, jotta seuran vaiherikkaaseen tarinaan saadaan aloitettua uusi positiivinen luku. Avaintekijöinä uusi toiminnanjohtaja pitää avoimuutta, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä.

Rovaniemen Palloseura ry:n johtokunta on valinnut seuran uudeksi toiminnanjohtajaksi pitkään ravintola- ja tapahtuma-alalla yrittäjänä toimineen Jari Näsmanin. Sopimus on allekirjoitettu torstaina 6. lokakuuta, joten hihat kääritään saman tien.

- RoPS on valtavan arvokas ja vahva brändi niin alueellisesti kuin kansallisesti. Vaikka seura on edelleen taloudellisesti haastavassa tilanteessa, olen vakuuttunut, että töitä tekemällä päästään takaisin jaloilleen ja talous vakaalle pohjalle, Näsman arvioi.

RoPS on uudelle toiminnanjohtajalle tuttu seura monesta näkökulmasta. Seuran kannattajaksi hän päätyi kavereiden mukana pian Rovaniemelle muutettuaan 90-luvun lopulla, lasten myötä tutuksi tuli seuran junioritoiminta ja omistamansa yrityksen, ravintola Comicon kautta hän on ollut seuran tukija jo kymmenen vuoden ajan. Oma tytär valmistautuu parhaillaan RoPSin naisten edustusjoukkueessa Ykkösen nousukarsintoihin, joten katsomossa on saanut jännittää myös isän roolissa.

Tärkeimmiksi lähtökohdiksi uuteen tehtävään Näsman nimeää intohimon lajiin sekä avoimen toimintatavan.

- Jalkapallo vei minut mukanaan jo 5-vuotiaana, jolloin ensimmäisen kerran lähdin harrastuksen pariin. Edelleen rakastan olla mukana joukkueessa ja harjoitella porukassa, vaikka en mikään ratkaisupelaaja ole vuosikausiin ollut, kolmosdivaria Rovaniemi Unitedin mukana pelaava Näsman kertoo.

Samaa yhdessä tekemisen meininkiä Näsman toivoo pystyvänsä luomaan myös tulevassa roolissaan.

- Haluan olla kaikessa tekemisessäni mahdollisimman suora, avoin ja rehellinen. Toivon pääseväni pian juttelemaan valmentajien, joukkueenjohtajien, junioreiden vanhempien, kannattajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa ja kuulemaan heidän ajatuksiaan. Yksin ei pärjää kukaan ja toivon, että kaikki seurassa eri tavoilla mukana olevat tahot ovat valmiita osallistumaan seuran uuden alun tekemiseen ja tietävät olevansa tärkeä osa sitä.  

Vaikka uusi toiminnanjohtaja kertoo elävänsä tunteella, on pitkä ura yrittäjänä opettanut suhtautumaan asioihin realistisesti. Innostuksen lisäksi tarvitaan myös riittävästi aikaa.

- Työhaastattelussa sanoin, että näen tämän henkilökohtaisesti vähintään viiden vuoden projektina. En halua lähteä lupailemaan kuuta taivaalta tai nopeita nousuja sarjaportailla. Uskon, että seuran toiminnan kehittämisessä kaikki lähtee jatkossakin laadukkaasta juniorityöstä. Toki edustusjoukkueiden menestys on myös hyvin tärkeää seuran tulevaisuuden kannalta.

Ykkösprioriteeteiksi Näsman mainitseekin junioritoiminnan jatkuvan kehittämisen sekä seuran talouden vakauttamisen. Omat vahvuudet kumpuavat yrittäjätaustasta.

- Tunnen alueelta varmaankin tuhansia ihmisiä ja paljon yrittäjiä. Uskoisin, että siitä on tässä uudessakin tehtävässä apua.

Vaikka uusia ideoita tarvitaan, puhuu toiminnanjohtaja tässä vaiheessa mieluummin ruohonjuuritason perustyöstä kuin suurista visioista.

- Kehittämiskohteita varmasti löytyy ja niistä lähden heti keskustelemaan seuran työntekijöiden, vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Arjessa tärkeintä on, että junioreilla on hyvä harrastaa, pelaajapolku on toimiva ja meillä kaikilla on kiva tehdä tätä RoPsia yhdessä.


Lisätietoja:

Jari Näsman
p. 050 5990309
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Puheenjohtaja Risto Niva
0400 694774
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Luettu 2258 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309