ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 tammikuu 2023 21:29

Seuran Uusi alku saanut hyvän startin - RoPS onnistunut kokoamaan ison joukon ammattilaisia eri puolilta Suomea

Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)

Yksi seuran johtamisen ja hallinnon kehittämiseen sitoutuneista ammattilaisista on marraskuussa johtokuntaan valittu Mika Tapio.

Kaksi kuukautta sitten Rovaniemen Palloseura joutui pysähtymään taloudellisten haasteiden edessä. Oli tehtävä nopeita ratkaisuja, miten seura pelastetaan ja saadaan aikaan valtakunnallisesti tunnetun urheilubrändin uusi alku. Mukaan on saatu sitoutumaan suuri joukko uusia vapaaehtoisia, eri alan ammattilaisia, jotka auttavat menestyksen luomisessa. Kauimmaiset tiimiläiset toimivat paitsi Etelä-Suomesta, jopa Italiasta käsin.

- Halusin heti vahvistaa seuramme ammattimaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Rekrytoimme parissa kuukaudessa yli 20 sitoutunutta ammattilaista eri kehitystiimeihimme. Seuran suunnanmuutos vaatii tekemistä monella osa-alueella. Kiinnostus osallistumiseen luo uskoa onnistumiseen ja mukaan mahtuu vielä lisää tekijöitä, sanoo puheenjohtaja Matti Poikajärvi.  

Yksi uuden alun tekijöistä on ekonomi Mika Tapio, joka valittiin marraskuussa ensimmäistä kertaa RoPSin johtokuntaan. Roomassa asuvalla Tapiolla on lähes 30:n vuoden kokemus tilintarkastuksen, sisäisen tarkastuksen ja petostutkinnan aloilta kansainvälisissä yrityksissä ja organisaatioissa:

- Nykypäivän yritysmaailmassa ei riitä, että yritykselle tehdään voittoa. Yhtä tärkeää on yrityksen yhteiskuntavastuu. Sama pätee urheiluseuraan: kilpailullinen menestys ei voi olla seuran ainoa tarkoitus, vaan sillä tulee olla myös vastuita ja tavoitteita tukea yhteisönsä fyysistä ja henkistä hyvinvointia, edistää tasa-arvoa sekä vastustaa rasismia, syrjintää ja kaikenlaista häirintää. Samoin seura on vastuussa yhteisölleen taloutensa vakaudesta, asianmukaisesta varainhoidosta ja vahvasta hallinnosta. RoPS on Lapin johtava jalkapalloseura. Sillä on laaja verkosto sidosryhmiä, joilla on erilaisia ​​odotuksia ja toiveita seuran suhteen. Heitä pitää kuunnella, mikä on ehdoton edellytys seuran pitkän aikavälin strategian luomiselle: strategian, joka luo perustan RoPSin uudelle alulle. Olen todella innoissani ja ylpeä siitä, että saan olla mukana rakentamassa tuota uutta alkua, tähdentää Tapio.

Seitsemän erikoistiimiä tarttunut kehittämistyöhön

Rovaniemen Palloseuran johtokuntaa tukemaan ja toiminnan uudistamista vauhdittamaan on koottu useita asiantuntijoista koostuvia työryhmiä. He tekevät arvokasta vapaaehtoistyötä seuran hyväksi. Kaikkia motivoi onnistuminen lasten ja nuorison liikuttamisessa, yhteisöllisyyttä lisäävä harrastus- ja edustustoiminta sekä kaupungin elinvoimaisuutta kasvattava tunnettuustyö.

Puheenjohtaja Matti Poikajärven johdolla on onnistuttu kokoamaan seitsemän asiantuntijatiimiä, joukko eri alojen asiantuntijoita, kokeneita urheilun, liike-elämän, talouden, johtamisen ja markkinoinnin konkareita. Tiimiläiset ovat sitoutuneet uudistamaan ja kehittämään RoPS:n seuratoimintaa. Seuran pitkän ja näkyvän toiminnan halutaan jatkuvan ja kasvavan entistä vaikuttavammaksi rovaniemeläiseksi ikoniksi. Eri työryhmät on esitelty alla.

Kaikki työryhmät ovat aloitteet toimintansa tammikuussa. Tiiminvetäjinä toimivat johtokunnan jäsenet. Käynnissä on jo useita projekteja ja prosesseja. Kehittämistyön alkuun kuunnellaan myös laajaa joukkoa sidosryhmiä: junioreita, edustuksen pelaajia, vanhempia, toimihenkilöitä, valmentajia, alumneja sekä kannattajia ja yhteistyökumppaneita. Tulevaan kauteen ollaan valmiina aikataulussa.

- Seuralla on positiivinen imago sekä hyvä urheilullinen osaaminen. Uutta osaamista tuovat asiantuntijatiimit antavat meille tarvittavaa varmuutta ja vakautta. Tekijöitä on jo yhden keskikokoisen yrityksen verran. Tekemistä on paljon, mutta me tulemme onnistumaan. Nyt meillä on enemmän voimaa, tahtoa ja tekijöitä, sanoo toiminnanjohtaja Jari Näsman.

RoPS -työryhmät (tiimien veturit ensimmäisenä)

1. Strategia, organisaatio ja johtaminen (7)
Matti Poikajärvi, Mika Tapio, Jukka Kotilehto, Terhi Wimmer, Petteri Seppälä, Pekka Wimmer, Taina Torvela

2. Hyvä hallintotapa, talous (6)
Mika Tapio, Tuomas Enbuske, Veikko Pyyny, Matti Poikajärvi, Tuomo Herttua, Paulus Toropainen

3. Myynti markkinointi, viestintä (9)
Pekka Saarinen, Matti Poikajärvi, Jukka Kotilehto, Pekka Konstenius, Anne Raja-Hanhela, Taina Torvela, Terhi Wimmer, Matti Hiitola

4. Valmennus, pelaajarekrytointi, nuoriso- ja junioritoiminta (5)
Pentti Katermaa, Pekka Saarinen, Vesa Wimmer, Marko Vatanen, Liisa-Maija Rautio

5. Naisten edustus (5)
Jukka Kotilehto, Pekka Saarinen, Vesa Wimmer, Tuomo Herttua, Liisa-Maija Rautio

6. Miesten edustus (3)
Pentti Katermaa, Pekka Saarinen, Vesa Wimmer

7. Sidosryhmäyhteydet: Palloliitto, Roi kaupunki, koulutuslaitokset, seurayhteistyö, puolustusvoimat (5)
Matti Poikajärvi, Pentti Katermaa, Pekka Saarinen, Jukka Kotilehto, Vesa Wimmer

RoPS Johtokunta (valittu syyskokouksessa 2022):
Matti Poikajärvi, puheenjohtaja
Pekka Konstenius
Tuomas Enbuske
Veikko Pyyny
Jukka Kotilehti
Pentti Katermaa
Pekka Saarinen
Mika Tapio

 

Luettu 1388 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309