Uutisarkisto

Kaikki uutiset

lauantai, 04 touko 2024 06:19

Suomalaisen jalkapallon strategia vuosille 2025–2028

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

Suomalaisen jalkapallon strategia vahvistettiin Palloliiton Seurojen kokouksessa perjantaina 26.4.2024. Strategia määrittelee suomalaisen jalkapallon tavoitteet kohti vuotta 2028 ja toimenpiteet tavoitteiden toteutumiseksi.

”Tässä perheessä, jalkapalloperheessä kaikki pidetään mukana, ja jokaisella on oikeus ja mahdollisuus loistaa omassa roolissaan. Jokainen meistä on arvokas ja merkityksellinen. Menestyvä jalkapallomaa on myös hyvinvoinnin kasvattaja, unelmien ja menestyksen mahdollistaja. Peli luo hyvinvointia sen jokaiselle jäsenelle ja sitä kautta koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Jalkapallo koskettaa ja on osa yhä useamman suomalaisen elämää.”

Strategian tavoitteena on kasvattaa jalkapallosta Suomen suosituin urheilulaji, joka näkyy harrastajamäärissä ja seurojen elinvoimana. Palloliitto yhdessä seurojen kanssa tarjoaa pelaajille mahdollisuuden maksimoida potentiaalinsa ja edetä kansainväliselle huipulle. Tärkeintä on kuitenkin pitää kaikki mukana. Niin pelaajat, valmentajat, vapaaehtoiset, työntekijät kuin erotuomarit halutaan kiinnittyvän lajiin jopa eliniäkseen. Suomalaisen jalkapallon arvot ovat iloisuus, menestys, luotettavuus ja yhteisöllisyys.

Strategia toteutuu paikallisesti

Meidän ropsilaisten on hyvä ja helppoa liittyä suomalaisen jalkapallon strategiaan. Seurayhteisömme viime vuonna laajasti määrittelemä RoPS:n strategia on hyvin yhteneväinen suomalaisen jalkapallon strategian kanssa.

Lopulta kaikki tapahtuu paikallisesti ja seuroissa. Tavoitteellinen toiminta, osaavat valmentajat ja mahdollistavat olosuhteet ovat kriittisiä menestystekijöitä tavoitteiden saavuttamiseksi. Haluamme tehdä yhteistyötä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi niin lähiympäristössä kuin kansainvälisestikin. Meidän lähin kansainvälisyys on Pohjois-Ruotsi ja Pohjois-Norja.

Menestyvän seuratoiminnan mahdollistajia ovat vahva seurayhteisö, vapaaehtoiset ja vanhemmat, hyvä johtaminen ja kustannusten hallinta, laadukas ja monikanavainen viestintä ja markkinointi. Meillä RoPS:ssa on paljon kyvykkyyttä, osaamista ja uudistumiskykyä. RoPS-juna etenee jo oikeaan suuntaan ja meidän on hyvä heittäytyä mukaan suomalaisen jalkapallon uuden strategian kyytiin rakentamaan menestyvää jalkapallomaata ja kasvattamaan hyvinvointia.            

Todella pitkän talven ja harjoittelukauden jälkeen olemme päässeet ulos halleista ja nauttimaan peleistä. Nähdään kentällä!

Rovaniemellä 4.5.2024

Poikamatti

Ps. seurayhteisö kokoontuu 29.6. yöttömän yön tapahtumaan. Save the date.

Luettu 384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi