Uutisblogi

RoPS C-14 piirinmestariksi

RoPSin C-14 pojat voittivat Pohjois-Suomen piirinmestaruuden lauantaina. Ratkaisevassa ottelussa OLS keltainen kaatui selvin numeroin 3-0 (0-0).

Ottelussa OLS:lle olisi riittänyt tasapeli, jolloin paremman maalieron turvin OLS olisi ollut mestari. RoPS hallitsi hienokseltaan ensimmäistä jaksoa ja loi muutaman maalipaikan. OLSin pelinrakentelu pysähtyi RoPSin vahvaan puolustuslinjaan, eikä vaarallisia maalipaikkoja saatu aikaiseksi. Tauolle mentii maalittomassa tasatilanteessa.

RoPS aloitti toisen jakson tehokkaasti. Aloituksesta pallo ajautui Eetu Parpalalle. Eetu eteni laitaa ylöspäin ja keskitti pallon maalille. Paikalla oli Timo Harvey ohjaamassa päällään pallon maaliin. Tilanne oli 1-0 ja toista jaksoa oli ehditty pelata noin 15 sekuntia.

RoPS siirtyi 2-0 johtoon Eetu Parpalan maalilla kun peliä oli pelattu 55 minuuttia. Eetu sai pallon rangaistusalueen rajalla, harhautti puolustajan ja veti pallon maalin takanurkkaan. Maalivahti oli tilanteessa voimaton.

Noin 9 minuuttia edellisestä 3-0 loppulukemat sinetöi Janne Turpeenniemi hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Janne sai pallon keskiympyrän kohdalla, josta eteni kohti maalia, harhauttaen vastustajan pelaajat yksi toisensa jälkeen. Läpiajon päätteeksi Janne sijoitti pallon hallitusti maalin alakulmaan ohi vastustajan maalivahdin.

RoPS hallitsi ottelun toista puoliaikaa. OLS ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja RoPSin maalille, siitä piti huolen hyvin toiminut puolustus. RoPSin maalivahti Jarmo Vaattovaara oli lähes työttömänä koko pelin ajan.

RoPSin kausi piirisarjassa sujui ilman pistemenetyksiä. Kaikista otteluista oli voitto kotiintuomisina. Kevätkierroksen joukkue pelasi pohjoislohkossa kuusi ottelua maalieron ollessa 50-3. Syyskierroksella pohjoislohkon kolme parasta ja etelälohkon viisi parasta pelasivat valiosarjassa. TP-47 (pohjoislohko) luovuttua sarjasta tilalle nousi etelälohkosta OLS Real. Valiosarjan RoPS selvitti puhtaasti - omiin ei tehty maaliakaan. Maalieroksi muodostui 28-0.