Uutisblogi

Vilkas pelipäivä toi kaksi voittoa ja yhden katkeran tappion

Miesten Ykkösessä niukka tappio KPV:lle, RoPS Naiset Suomen Cupissa 5. kierrokselle ja B-pojat varmistivat paikkansa SM-sarjassa.

Keskiviikkona 19. kesäkuuta pelattiin kolme tärkeää RoPS-ottelua. Miesten Ykkösessä RoPS kohtasi kotikentällä KPV:n Kokkolasta. RoPS sinnitteli pisteessä kiinni aivan ottelun viime hetkille asti, mutta lopulta peli päättyi 1-2 vieraille.

RoPS siirtyi ottelussa 1-0 johtoon Simo Roihan rangaistuspotkulla 19 minuutin pelin jälkeen. Kuitti tuli jo kymmenen minuutin päästä niin ikään rangaistuspotkusta ja tauolle mentiin lukemissa 1-1.

RoPS joutui pelissä puolustamaan ankarasti, mutta pääsi myös itse välillä tekopaikoille. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ennen varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia. Tuskan tunteita kotijoukkueelle ja -yleisölle aiheutti vierasjoukkueen Ali-Abubakar Torfiq pistämällä pallon verkkoon ja nappaamalla kolme pistettä RoPS:n nenän edestä.

RoPS KPV IMG 8462 Vili Varjus 800x600
RoPS:n ainoan maalin viimeisteli Simo Roiha rangaistuspotkusta. Kuva: Vili Varjus.

Päävalmentaja Jari Alamäki myönsi ottelun jälkeen, että pelistä tasapelipistekin olisi tyydyttänyt.

- Jouduimme odotetusti puolustamaan paljon. Teimme sen kurinalaisesti kuten olimme sopineet, mutta jos vastustaja on paljon enemmän pallossa ja paine kasvaa, niin näin siinä sitten usein ottelun lopussa käy. Erittäin katkera tappio.

Katso Alamäen, RoPS:n puolustuksessa ahkeroineen Lukas Ilolan sekä KPV:n edustajien pelinjälkeiset kommentit lehdistötilaisuudessa: Miesten Ykkönen: RoPS – KPV lehdistötilaisuus 19.6.2024

RoPS Naiset jatkavat Suomen Cupissa

RoPS kohtasi Naisten Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa Naisten Kolmosta pelaavan HauPa/2 joukkueen vieraskentällä. Ottelu päättyi lukemiin 0-4. RoPSin maaleista vastasivat kahdella osumallaan Kia Voutilainen, Metti Näsman sekä Sofia Kantola.

Päävalmentaja Juho Pernu oli pelin jälkeen tyytyväinen tulokseen ja jatkopaikkaan.

- Saimme rotaatiota ja peliaikaa jaettua kaikille. Ottelun alku tehtiin itselle hieman hankalaksi ja Haupa/2 oli alussa aktiivisempi ja näytti haluavan voittoa enemmän kuin me. Oma peli parani kuitenkin jo ensimmäisellä jaksolla.

Toinen jakso oli jo täysin RoPS:n hallintaa ja joukkueen oma pelaaminen parani koko ajan.

- Vastustaja hieman väsähti ja tempo ottelussa tipahti. Olen erityisen tyytyväinen siihen, miten parannettiin pelin sisällä ja tästä on hyvä jäädä juhannuksen viettoon, Pernu tiivisti.

Cupin seuraavan kierroksen vastustaja selviää arvonnassa 27.6 ja pelipäivä kierrokselle on 3.7.

RoPS pelaa syyskierroksella P17 SM-sarjassa

Miesten Ykkösen ottelun jälkeen Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin vielä toinen jännittävä ottelu, jossa pelattiin isoilla panoksilla.

P17 ikäluokan kevään SM-karsintasarjan päätteeksi RoPS sijoittui kuudenneksi ja joutui näin ollen pelaamaan vielä ratkaisevan karsintaottelun Ykkösen B-lohkon voittajan kanssa. Vieraaksi Rovaniemelle saapui LAUTP Lappeenrannasta.

Pelistä muodostui tiukka ja 90 minuutissa nähtiin vain yksi maali. 1-0 pukukoppimaalin RoPSille viimeisteli juuri ennen puoliaikaa joukkueen ja koko karsintasarjan tehokkain maalintekijä Nils Veinbergs.

Tärkeä voitto varmisti RoPS:lle pienen kesäloman jälkeen paikan syksyn kahdentoista joukkueen SM-sarjaan. Mukana olevat joukkueet ovat FC Honka, FC Reipas, HJK, Ilves, KuPS, KäPa, OLS, PKKU, RoPS, TPS, VJS ja VPS j.

Seuraavan kerran RoPS pelaa Yöttömän Yön Tapahtumassa!

Miesten Ykkönen
la 29.6. klo 22:00
RoPS – Atlantis FC

Ottelulippu on normaalihintainen (Aikuiset 15€ /opiskelijat, eläkeläiset, varushenkilöt 10€ / Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi). S-etukortilla Yöttömän Yön Ottelulippu Aikuiset 12€! Myös kausikortilla normaalisti sisään ilman eri maksua.

Yöttömän Yön Iltajuhlassa luvassa mielenkiintoisia vieraita ja mukavaa ohjelmaa!

Osta liput iltajuhlaan täältä: Yöttömän Yön Tapahtuma – Iltajuhla

Lippuja Yöttömän Yön Otteluun ja Iltajuhlaan voi käydä ostamassa myös Keskuskentän katsomoravintolasta (ent. "VIP-tila) tapahtumaa edeltävällä viikolla ke-to 26.-27.6. klo 12-18.

Lipun hinta iltajuhlaan on 49,90 € ja se sisältää ohjelman, mestarikokki Tero Mäntykankaan herkullisen street food ruoka-annoksen sekä klo 22.00 alkavan RoPS – Atlantis FC ottelun. Ohjelmassa on muun muassa legendaaristen valmentajien haastatteluja ja livemusiikkia. Ovet auki juhlateltalla klo 18.30 - 01.30.

Mukana tapahtumassa RoPS:n entisiä päävalmentajia Graham Williams, Hannu Kuikkaniemi, Ari Rantamaa, Tomi Molin, Olavi Tammimies, Ari Matinlassi, Matti Vikman, Mika Lumijärvi, John Allen, Mikko Mannila.

Mukana illanvietossa myös monia muita mielenkiintoisia ihmisiä jalkapallon parista kuten Rovaniemeltä kotoisin oleva, erittäin kunniakkaan valmentajauran omaava Martti Kuusela, Suomen Palloliiton urheilutoimenjohtaja Aki Hyryläinen ja Keith Armstrong.