ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 kesäkuu 2004 03:00

RoPS herättänyt monta ruususen unesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Niin mukavalta kuin Rovaniemen Palloseuran nousu takaisin Jalkapalloliigaan viime syksyn päätteeksi tuntuikin, on alkanut kausi herättänyt monta ruususen unesta. Päätyikö RoPS ihan väärään sarjaan? Eivätkö eväät enää riitäkään kansalliseen pääsarjaan? Miksi muut ovat karanneet? Nukkuuko RoPSin johto päiväunia, kun edustusjoukkueeseen tarvitaan järeitä otteita kurssin muuttamiseksi?

 

Kysymyksiä riittää, mutta vastauksia on vielä vähänlaisesti. RoPSilla on alla neljän tappion putki. Maalisaldon perusteella ovet ovat olleet auki joka suuntaan. Neljässä viime pelissä oma verkko on soinut 14 kertaa, kun RoPS on onnistunut maalinteossa kaksi kertaa. Niistäkin toisen teki MyPan Tuomo Könönen omiin.

Epäonnistuneen maalivahti Ratko Marijanovicin piikkiin voi maaleista pistää monta, mutta ei kaikkia. Ryhtiliikettä kaivataan muuallekin. Maalivahdin hankkiminen oli pakkotoimenpide ja Kotkan pelin perusteella Ville Wallen on mies paikallaan.

Vereksiä voimia kaivataan muillekin osa-alueille. Hyökkäyspään tehot ovat pudonneet lähes nollaan eikä puolustuspelissäkään ole hurraamista.

Yksi kauden silmiinpistäviä epäonnistujia tähän mennessä on ollut Dejan Godar. Kolmen vuoden sopimuksella viime syksynä palkittu kroaatti on ollut suorastaan haamu edelliskaudesta. Toki tiedettiin, että Godar voi olla pulassa liigan fyysisen pelin kanssa, mutta ei sentään näin pulassa. Alkukauden loukkaantuminen verotti toki suorituksia, mutta viimeistään heinäkuussa pitää Godarinkin lunastaa paikkansa. Muuten voi käydä kylmät. Ammattimiehiä ei ole hankittu penkille istumaan.

Sama tarina pätee unkarilaiseen Lazlo Feketeen, joka ei ole ollut alkuunkaan sitä mitä toivottiin. Pelikiellossa kahdesti olleen Slavko Mandicin osalta lähtölaskennan pitäisi olla hyvässä vauhdissa. Hänen paikkansa ei tunnu olevan Suomen liigassa.

RoPS on nyt helppo ”suolata” liigan heittopussiksi, mutta hyvä on muistaa myös lähtöasetelma kauteen: seura pelaa yhdellä pienimmistä budjeteista ja sijoitustavoite oli asetettu haarukkaan 10-12. Siihen on vielä täydet eväät ja parempaankin jos peli alkaa sujua.

Tämä voisi selittää senkin, ettei seurajohto ole puuttunut vielä järein ottein tilanteeseen. Takavuosina valmentaja sai postimerkin peffaan paljon paremmastakin tilanteesta.

Yleisön kannalta RoPSin rämpiminen harmittaa. Edessä on viiden kotiottelun heinäkuu, joten kurssin muuttamiseen ei ole turhan paljon aikaa. Joukkueen hylkääminen olisi tietysti suomalaiskansallinen tapa, mutta huono sellainen. Jalkapalloliigakin on parasta paikan päällä niin kauan kuin sitä riittää.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 469 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227