ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 tammikuu 2008 10:10

Ounashallin keinonurmi ei ehdi tälle talvelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suunnilleen tältä näyttää Ounashalli, kun tekonurmimatto saadaan paikalleen. Suunnilleen tältä näyttää Ounashalli, kun tekonurmimatto saadaan paikalleen.

Haaveet Rovaniemen jalkapalloilijoiden harjoitusolosuhteiden paranemisesta jo tälle talvelle voidaan lähes haudata. Ounashalliin tulee keinonurmikenttä, mutta se saadaan käyttöön vasta keväällä kun palloilijat ovat jo siirtymässä ulkokentille.

Vielä loppusyksystä näytti, että hallissa on käytössä nykyaikainen keinonurmialusta jopa tammikuun aikana. Hanketta varten on tämän vuoden talousarvioon varattu 290 000 euroa.

- Tämä on kuitenkin ollut vaativampi homma kuin ennakkoon arvelin. Asiassa edetään hankintasääntöjen mukaan ja nykyinen pisteytyssysteemi ottaa aikansa. Juuri nyt tutkitaan tarjolla olevia vaihtoehtoja ja pyydetään mattotoimittajilta teknisisä tietoja, kertoo Rovaniemen liikuntajohtaja Rauno Yli-Paavalniemi.

Keinonurmikentän aikataulutusta on puitu myös kaupungin koolle kutumassa palaverissa, jossa olivat palloiluseurat edustettuna.

- Tilaisuudessa pohdittiin lähinnä sitä, onko hallin sulkeminen kesken harjoituskauden järkevää, vai mennäänkö tämä talvi läpi hiekkakentällä. Tilaisuuden henki oli, että homma on parempi tehdä kerralla kunnolla, kuin sulkea halli 2-3 viikoksi helmi-maaliskuussa, Yli-Paavalniemi kertoi.

- Tavoitteena on, että keinonurmi saadaan paikalleen vielä tämän talven aikana. Näyttää kuitenkin siltä, että asennustöihin päästään vasta kun jalkapalloilijat ovat jo siirtymässä ulkokentille.

Paineita keinonurmesta jo helmikuulla on tullut ainakin Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen suunnalta. Seura on mukana liigacupissa ja Kuopion Palloseura on ainoana RoPSin lohkon joukkueena ilmoittanut pelaavansa vierasottelun Rovaniemen Ounashallissa. Ottelupäiväksi on sovittu 1. maaliskuuta. Aika näyttää, miten ottelu toteutuu, mutta KuPS tuskin lähtee Rovaniemelle hiekkakenttätaistoon.

- Ounashallissa ei ole keinonurmikenttää 1. maaliskuuta, oli Yli-Paavalniemen arvio.

Ounashallin keinonurmi valitaan kuudesta eri vaihtoehdosta. Ostotarjousta tehtäessä punnitaan mm. "nurmen" pituus, tiheys, kumin väri, toimitusaika ja asennusaika.

Esimerkiksi toimitusaika vaihtelee 2-3 viikosta kahteen kuukauteen.

Hallia myös maalataan

- Yltiöpäinen ostaminen nopealla aikataululla ei palvele ketään. Tästä on huonoja esimerkkejä Etelä-Suomesta, missä matoista on vireillä useita valituksia. Tärkeintä on löytää meille mahdollisimman hyvä vaihtoehto, Yli-Paavalniemi korostaa.

Keinonurmikenttien neliöhinta vaihtelee 25-35 euroon.

Keinonurmen lisäksi Ounashallia maalataan vaaleammaksi, mikä tuo lisää lisää valoa hämärähköön tilaan.

Suolavaurioita korjattiin

Jo 20 vuotta vanhaa Ounashallia jouduttiin remontoimaan viime vuoden lopulla 100 000 eurolla. Syynä oli kentän huoltoon käytetty suola, joka oli syönyt pahoin hallin betonirakenteita.

- Kantavia palkkeja jouduttiin korjaamaan ja mm. anturat valettiin uusiksi, Yli-Paavalniemi kertoi.

Toinen iso ongelma Ounashallissa on ollut kentästä nouseva hiekkapöly. Se on haitannut hallin käyttäjiä jo pitkään ja sitä on pidetty jopa terveysriskinä. Keinonurmialusta poistaa tämän ongelman.

- Hallin ilmaa on välillä tutkittu, mutta pölyn lisäksi ei mitään vaarallisia aineita ole havaittu. Hiekkakenttää sidotaan suolalla vielä tänä talvena.

Ounashalli on Ylipaavalniemen mukaan tehokkaassa käytössä arkisin klo 16-22 välillä sekä viikonvaihteessa koko päivän.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1059 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227