ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 touko 2008 02:14

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sini Yli-Suvanto Sini Yli-Suvanto

”Pohkeet eivät säväyttäneet”

Mikä ottelu?
to 22.5. RoPS – TPS 1-0 (0-0)

Poroemäntä
Sini Yli-Suvanto

Jalkapallotausta
Sini Yli-Suvanto pelaa jalkapalloa FC Victoria’s Secret –nimisessä rovaniemeläisessä Mimmiporukassa! Joukkueen tarkoitus on tietysti pelata jalkapalloa, mutta myös pitää hauskaa joukkueena ja etenkin näyttää aina hyvältä (myös jalkapalloa pelatessa). Joukkue pyrkii tekemään muutakin urheilullista, kuin pelata futista. FC VS on käynyt mm. harrastamassa kalliokiipeilyä ja on ottanut myös henkisen valmennuksen eri muodoissaan harjoitusohjelmaansa. Joukkueen taustajoukoissa häärii mm. RoPS:n Tokka-porukasta tuttu Pete Perttunen. Lisää tietoja joukkueesta löytyy Internetistä. Sini tunnustautuu Espanjan La Ligan ja Real Madridin faniksi. ”Eurolatinofutiksessa” häntä kiehtoo koko tapahtuman kiihkeys ja pelaajien intohimo jalkapalloa kohtaan: Kaikki tehdään suurella sydämellä, jopa ”filmaaminen”, kertoo Sini. Lisäksi hän ihailee tekniikkaa, jota Espanjan liiga kauttaaltaan esittää.

Poroerottelu
Miten meni? RoPS:lla on hyvä energia pelissä! Joukkue jaksaa painostaa ja yrittää sitkeästi. Pientä kritiikkiä peluuttamiseen löytyy pitkistä avauksista: ”Ne ei toimi! TPS:n pitkä joukkue ottaa hyvätkin keskitykset pituusvoimallaan pois järjestelmällisesti. Pitäisi pyrkiä lyhytsyöttöpeliin. Sama vika on kulmatilanteissa, RoPS sai yrittää kulmista vaikka kuinka paljon mutta tulos edelleen sama – tepsi voitti pääpeli!” Kovan peli salliminen aiheutti hämmennystä ja hätää. ”Miksi tuomari sallii noin kovan pelin. Muun muassa Mwaba sai jaloilleen monta kertaa, eikä siihen puututtu. Kovaa peliä saisi karsia pois, niin päästäisiin teknisempään ja näyttävämpään pelaamiseen, joka sopii uudelle RoPS:n ilmeelle.” Sinin vierestä joukkuekaveri Minna Myöhänen yhtyy myös pelikaverinsa puheisiin.

Pelin ratkaisu: Ratkaisu tuli jalkojen kautta. Tekniikka ja maassa pelaaminen on RoPS:n juttu.
Pelin kohokohta: Junioriarpa 2 € - Loistava sijoitus jalkapalloilevan nuorison tukemiseen (ei voittoa)
Terveiset tuomareille: Kova peli pitää karsia pois – Ei siellä (kentällä) kinttuja katkota, vaan potkitaan palloa!

Sarvia ja papanoita
3 Sarvea: Chanda Mwaba – Jaksoi yrittää kovasta pelistä huolimatta sitkeästi – Taistelija!
2 Sarvea: Hieno tunnelma – Hiukan matkaa vielä välimeren maihin mutta hyvä näin.
1 Sarvi: TPS:n Peliasut – Lähes yhtä siistit puserot kuin FC Victoria’s Secretillä!

2 Papanaa: Kovan pelin salliminen – Tekniikka- ja taitopeli kärsii.
1 Pikkupapana – Miesten saattajina kentälle pelin alussa saisi olla RoPS:n pikkunappuloita.

Poroparlamentissa yksi RoPS:n kotipelin katsoja analysoi ottelun ja pelaajat. Sarjan toimittaa Pasi Gynther.

© 2008 Uusi Rovaniemi

Luettu 1278 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227