ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 kesäkuu 2010 09:44

Ilme muuttuu pala palalta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vihreä on Keskuskentän juoksuratojen uusi väri. Työnjohtaja Tuomo Vuorenmaa levittää pinnoitetta. Vihreä on Keskuskentän juoksuratojen uusi väri. Työnjohtaja Tuomo Vuorenmaa levittää pinnoitetta.

Rovaniemen Keskuskentän ilme muuttuu parempaan suuntaan pala palalta. Tällä viikolla alkaneessa remontissa valmistuvat juoksuradat ja hyppypaikat. Valmista on juhannukseen mennessä.

- Nyt voidaan puhua sananmukaisesti monitoimikentästä, Rovaniemen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Rauno Yli-Paavalniemi toteaa tyytyväisenä.

Keinonurmikenttää kiertää kolme juoksurataa, ja etusuoralla on neljä rataa. Eteläpäätyyn tulevat korkeus- ja pituushyppypaikat.

- Tämä on pitkä prosessi, koska toimimme kaupungin talousarvion puitteissa. Katsomo- ja huoltorakennusta pitää odottaa ainakin vuoteen 2013 saakka, Yli-Paavalniemi kertoo.

Uusia lajeja

Keskuskenttä mielletään monesti pelkäksi jalkapalloareenaksi, mutta remonttien jälkeen siellä voi harrastaa useita urheilulajeja.

- Kentän pohjoispäässä on monitoimikaukalo, missä voi pelata muun muassa jalkapalloa, lentopalloa, koripalloa ja sählyä.

- Kentälle rakennetaan myös kuntopatteristo, missä on jo jotain laitteita ja niitä tulee vielä lisää, Yli-Paavalniemi sanoo.

Uusia lajeja ovat niin ikään parkour ja boccia, joille tulevat suorituspaikat Keskuskentälle. Parkour-alue valmistuu pikapuoliin uuden tulostaulun vasemmalle puolelle.

Keskuskenttä on ollut kovassa käytössä.

- Seurat ovat varanneet keskialuetta ahkerasti. Viikonloppuisin saattaa olla jopa neljä sarjapeliä päivässä, Yli-Paavalniemi toteaa.

Kaksi viikkoa kestävän remontin aikana jalkapallojoukkueet pelaavat ja harjoittelevat Saarenkylässä, Susivoudissa ja raviradalla.

- Nurmikentät ovat hyvässä kunnossa, Yli-Paavalniemi muistuttaa.

Liigakunnossa

Rovaniemen Palloseuralla pyyhkii hyvin jalkapallon Ykkösessä. Lapin jalkapallon lippulaiva on hyvää vauhtia palaamassa takaisin pääsarjatasolle eikä mahdollinen liiganousukaan pitäisi enää olla olosuhteista kiinni.

- No, ne paljon julkisuudessa olleet kuppi-istuimet vielä puuttuvat. Kuppi-istuimet tulevat sitten uuteen katsomo- ja huoltorakennukseen, Yli-Paavalniemi sanoo.

Hän uskoo, että olosuhteiden puolesta mahdollinen liigalisenssi voidaan myöntää poikkeusluvalla koska tulevien vuosien suunnitelmat ovat selkeät.

- Meillä on kansainvälisen jalkapalloliiton (FIFA) sertifikaatti, missä on puheenjohtajan Joseph Blatterin allekirjoitus. Keinonurmikenttä täyttää kaikki viimeisimmät vaatimukset, Yli-Paavalniemi toteaa.

Katsomo- ja huoltorakennukseen on varattu määrärahaa kaupungin budjetissa vuosille 2012 ja 2013 yhteensä 2,8 miljoonaa euroa.

Keskuskenttä

Rovaniemen Keskuskenttä on rakennettu 1951.
Pääkatsomo on alkuperäinen. Juoksuratojen ensimmäinen päällyste oli hiilimurska.
Juoksuradat pinnoitettiin ns. kumiasvaltilla 1968 ja tartanilla 1982.
Valot asennettiin 2008 ja keinonurmi 2009.
Uusi monitoimikenttä valmistuu kokonaisuudessaan vuoteen 2013 mennessä.

Jaarli Pirkkiö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2305 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227