ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 heinäkuu 2010 12:18

Kommentti: Allenin välitodistus kiitettävä plus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

John Allen on valmentanut puoli kautta Lapin jalkapalloylpeyttä. On välitodistuksen aika ja annan Allenille "kouluarvosanan" 9+.
Jalkapallo on tulosurheilua ja sarjataulukko kertoo tärkeimmän. RoPS johtaa sarjaa, joten valmentaja on tehnyt erinomaista työtä.

Myös peli kertoo paljon. Parhaimmillaan RoPS on pelannut materiaalinsa edellyttämää taitojalkapalloa, mutta sarjaan on mahtunut heikompiakin esityksiä. Ajoittain RoPSin peli on ollut liian yksipuolista, eikä se ole käyttänyt kaikkia vahvuuksiaan optimaalisesti. Silti joukkue ei suostunut häviämään kuin vasta sunnuntaina Helsingissä. Kuten aiemmin on todettu, Allen on luonut RoPSista kurinalaisen ammattilaisjoukkueen, jossa kilpailu pelipaikoista on kova. Allen on myös saanut vahvalla auktoriteetillaan joukkueen toteuttamaan sitä pelitapaa, jota päävalmentaja haluaa. Walesilainen on myös osoittanut hyvää taktista reagoimiskykyä esimerkiksi ryhmitysmuutoksilla ja pelaajavaihdoilla.

Tämä kaikki on loistava suoritus mieheltä, joka on vielä päävalmentajana huipputasolla kokematon. RoPS on Allenin ensimmäinen iso posti, 6 ottelua TPS:n luotsina kaudella 2008 oli lähinnä työelämään tutustumisjakso. Allen on myös ollut tarvittavan nöyrä. Tehtyään jonkin virheen, hän on todennut sen pelaajilleen ja jopa medialle. Allen on pelaajien valmentaja.

Arvosana ei ole täysi kymppi, sillä pari miinusta laskee erinomaisen kiitettäväksi. Allenilla on käytössään Ykköseen poikkeuksellisen vahva pelaajamateriaali, ja se on ehkä osaltaan aiheuttanut hapuilua pelaajien roolituksen suhteen. Aina pelaajat eivät pelaa niillä pelipaikoilla, joilla he olisivat joukkueelle eniten hyödyksi. Toinen miinus tulee ajoittaisesta liiasta varovaisuudesta. RoPS on niin kova nippu, että se voisi lähteä hallitsemaan pelejä myös vieraskentällä. Esimerkiksi OPS-tasapeli olisi ollut käännettävissä voitoksi, mutta edes RoPSilla ei ole varaa jättää penkille Mwabaa, Mweetwaa ja Pavle Khorguashviliä. Myös tappiollisessa Viikinki-kamppailussa RoPS oli varovainen. Espoossa RoPS oli rohkea, mutta passivoitui 0-4 johdossa ja peli meinasi karata lapasesta. Joukkueelle ei sovi passiivinen ja puolustusvoittoinen taktiikka vieraskentälläkään, vaan luovuttaessaan pallonhallinnan suosiolla vastustajalle, joutuu RoPS aina perässäjuoksijaksi. Joukkueen pelaajamateriaali ei sovellu passailuun vaan suurin osa pelaajista elää pallosta.

Kauden päättyessä vain tulos ratkaisee. Jos Allen nostaa RoPSin liigaan, se on kympin työtä.

Markku Saukko

Luettu 995 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227