ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 elokuu 2010 07:50

Ohazulike vahvistaa RoPSin hyökkäysosastoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen sarjajohtaja Rovaniemen Palloseura hankki torstaina riveihinsä Chibuzor Milford Ohazuliken. Myös Milford-nimellään urallaan esiintynyt Ohazulike on nigerialaissyntyinen ja omistaa nykyisin myös Portugalin passin.

Ohazulike on 25-vuotias ja 176 senttiä pitkä hyökkääjä. Hänen edellinen seuransa oli Portugalin kakkosdivisioonan Academico de Viseu FC, jota hyökkääjä edusti kaudet 2008 - 2010. Hänen aiempia seurojaan on muun muassa saman sarjatason Sertanense.

Kärkimies on pelannut Portugalissa yhteensä jo viisi vuotta. RoPSin hyökkääjätarve nousi akuutiksi, kun Samuel Chidi loukkaantui, ja Nchimunya Mweetwa kärsii kahden ottelun pelikieltoa. Perjantaina Rovaniemelle saapuva Ohazulike on edustuskelpoinen jo sunnuntain Viikingit-ottelussa, jos pelilupa järjestyy ajoissa.

Vaikka RoPS joutui kaupoille nopealla aikataululla, ei päävalmentaja John Allen ostanut sikaa säkissä. Hyökkääjä on valmentajan vanha tuttu.

- Hän oli TPS:n testattavana kaudella 2007-2008, jolloin tutustuin pelaajaan. Hän on saanut hyvän portugalilaisen jalkapallokoulutuksen, ja on monipuolinen, taitava ja nopea pelaaja. Hän oli helppo valmennettava, joka omaksui nopeasti eri taktiikat, Allen kuvailee uutta hankintaansa.

Allen toivoo Ohazuliken olevan ratkaisu RoPSin maalinteko-ongelmiin. RoPS ei ole onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoa kolmeen peliin.

- Kaipaamme hyökkäyspeliimme nopeutta ja suoraviivaisuutta. Uskon Milfordin auttavan myös hyökkäyspelimme rakentelussa.

Allen painottaa, että liiganousuun tähtäävän RoPSin pelaajaringin on oltava riittävän leveä kauden ratkaisujen lähestyessä.

- Chidin toipumisajasta ei ole vielä mitään tietoa. Mweetwan sovitettua pelikieltonsa meillä on nyt myös selkeä vaihtoehto ykköshyökkääjälle, ja mahdollisuus useamman kärkimiehen käyttöön.

Ohazuliken sopimus kestää kauden loppuun saakka.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1905 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227