ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 14 tammikuu 2011 09:30

Kim Alonen teki sopimuksen RoPSin kanssa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Turun Palloseuran kasvatin Kim Alosen kanssa. Vasta 19-vuotias Alonen edusti viime kaudella Myllykosken Palloa ja Jyväskylän Jalkapalloklubia. Alosen tilillä on viisi liigaottelua. Vasenjalkainen, pääasiassa laiturina ja kärkimiehenä pelannut 178-senttinen lupaava nuorukainen on kuulunut Suomen alle 17- ja alle 19-vuotiaiden maajoukkueisiin.

Alonen on RoPSin päävalmentajan John Allenin vanha tuttu. Allen valmensi turkulaisnuorukaista useamman vuoden TPS:n junioreissa. Allenin komennossa ÅIFK:ssa Kakkosessa kaudella 2009 hyökkääjä ampui joukkueelle 11 maalia. Alonen on A-nuorten Suomen mestari TPS:stä kaudelta 2008.

John Allen myhäili saadessaan Alosen joukkueeseensa pitkän jahdin jälkeen.

- Kim oli lähellä sopimusta RoPSiin jo viime kaudella, mutta silloin liigaseura vei voiton. Liiganousun jälkeen Kim on ollut "tähtäimessäni" koko ajan. Hän on monipuolinen, maaliahne pelaaja ja valmis liigatasolle.

Alonen muuttaa Rovaniemelle ja liittyy harjoitusvahvuuteen tammikuun viimeisellä viikolla.

Fredriksson testiin

Oulun Luistinseuran kasvatti Jussi Fredriksson (18) tulee testijaksolle RoPSiin. Fredriksson osallistui joulukuussa RoPSin avoimiin harjoituksiin, jotka poikivat testijakson tammi-helmikuulle. Fredriksson pystyy pelaamaan monilla puolustuspään pelipaikoilla, ja myös hän on edustanut Suomea useissa eri nuorten maajoukkueissa. Viime kauden Liigacupissa Fredriksson oli AC Oulun riveissä, mutta pelasi varsinaisen kesäkauden topparina Kakkosen FC Oulun Pallossa.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3478 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227