ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 maaliskuu 2011 08:19

Yle: Vyyhdin taustalla rikollisjärjestöjä Kiinasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen arvioi, että kaikki tapaukset eivät ole vielä tulleet esille jalkapallo-otteluiden manipulointia koskevassa rikosvyyhdissä.

- Voisin arvata että tapauksia paljastuu lisää, mutta tuleeko niitä Suomesta vai muualta, sitä on vaikea sanoa. Se on kuitenkin selvää, että tässä on kyse laajasta kansainvälisestä vyyhdistä, joka on lähtenyt purkautumaan Suomesta, Lipponen sanoi maajoukkueinfossa Helsingissä torstaina.

Yle kertoi torstai-iltana, että jutun taustalla on kaksi kiinalaista vedonlyöntivilppiin erikoistunutta rikollisjärjestöä. Jutussa vangittu singaporelainen vedonlyöntihuijauksista epäilty mies on Ylen mukaan todennäköisesti rikollisjärjestöjen palveluksessa.

Singaporelaismiehen lisäksi keskusrikospoliisi on vanginnut yhden ja pidättänyt kuusi jalkapalloilijaa epäiltynä sekaantumisesta vilppiin.
RoPS:n pelaajista vangittuna on sambialainen Christopher Musonda sekä pidätettyinä sambialaiset Chanda Mwaba, Chileshe Chibwe ja Nchimunya Mweetwa ja georgialainen Pavle Khorguashvili.

STT, Risto Pyykkö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1990 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227