ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 heinäkuu 2012 07:00

Poroparlamentti: JIPPO jäädytti RoPSin pelin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jouni Töyräs Jouni Töyräs

Mikä ottelu: La 21.7. RoPS – JIPPO 1 – 1 (0 – 0)

Poroisäntä
Jouni Töyräs

Jalkapallo- ja urheilutausta:
Töyräs on laaja-alainen urheilun monitoimimies. Hän pelasi juniorina itsekin jalkapalloa RoPSissa ja jääkiekkoa RoKissa. Myöhemmin hän on toiminut sekä RoPSissa että Lynxissä juniorijoukkueiden monissa eri tehtävissä valmennuksessa, joukkueenjohdossa ja huollossa. Töyräs oli myös Kanuunoiden futsaljoukkueen manageri.

Fanijoukkueet ja pelaajat:
Töyräksen ulkomainen pitkäaikainen suosikkijoukkue on englantilainen Leeds, jonka riveissä Mestaruussarjassa viime kaudella pelasivat Mikael  Forssell ja Mika Väyrynen. Poroisäntä seuraa tarkasti myös Barcelonan pelit. Suosikkipelaajat ovat legendaarinen Pelé ja nykytähti Lionel Messi. Futsalkentiltä mieleen on jäänyt taiturimainen brassi Falcáo.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Ottelu ei vastannut poroisännän odotuksia. ”Peli oli RoPSilta aika huono. Sarjataulukossa RoPS on 19 pistettä Jippoa edellä. Lisäksi joensuulaisia rasittivat monen avainpelaajan poissaolot, kun taas isännät pääsivät kentällä parhaalla kokoonpanollaan. Odotin RoPSin selvää voittoa.”
Peli oli ensimmäinen kotimatsi suvereenin Ebrima Sohnan ulkomaille lähdön jälkeen, ja se näkyi. Keskikenttä oli turhan staattinen. ”Vauhtia puuttui.” RoPS lähti hyökkäyksiin verkkaisesti, ja JIPPO ryhmitti 10 miestä pallon alle.
”RoPSin olisi pitänyt yrittää nopeammin laitojen kautta”, Töyräs painottaa.
RoPS menetti johtoasemansa ottelun viime hetkillä, kun lisäaikaa oli pelattu viisi minuuttia. ”Kari Virtanen teki virheen, kun otti Aleksandr Kokon pois kentältä. ”Boris” pystyi pitämään palloa ylhäällä. Jipon paine kasvoi hänen tultua vaihtoon.”

Pelin kohokohta:
Kokon 1 – 0 maali. ”Se oli ”Borikselta” loistava yksilösuoritus.

Ottelun pelaaja:
Luonnollisesti Kokko. ”Hänen pallonhallintansa ja suojauksen ahtaassa tilassa on futsal-luokkaa. Hän on yksi parhaimmista RoPSin hankinnoista vuosikausiin.”

Terveiset tuomareille:
Töyräs ei ollut täysin tyytyväinen nuoren päätuomarin Jani Laaksosen toimintaan. ”Vähän oli hakemista.”

Sarvia ja papanoita:

Kolme sarvea:
Rovaniemen jalkapalloseurojen yhteistyölle. ”Nyt se toimii viimeinkin. Nuoret pojat saavat peliaikaa sopivalla tasolla. Lauantaina oli viisi RoPSin kaveria FC Santa Clausin mukana Kajaanissa.”

Kaksi sarvea:
Antti Peuralle. ”Hän on viimein tehnyt läpimurtonsa huipputasolle. Entinen hyökkääjä on sopeutunut hienosti laitapuolustajan tontille ja pelaa parasta peliä urallaan.”

Yksi sarvi:
Yleisömäärälle. ”1323 on komea luku, ja muutenkin väkeä on käynyt peleissä mukavasti!

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi
Luettu 1611 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309