ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 syyskuu 2014 22:36

Ennakkopeli: ”RoPS kamppailee europaikoista”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tiimikaverit. RoPSin naisten joukkueen kapteeni Liisa-Maija Rautio ja päävalmentaja Olavi Tammimies yhteiskuvassa kauden kynnyksellä. Tiimikaverit. RoPSin naisten joukkueen kapteeni Liisa-Maija Rautio ja päävalmentaja Olavi Tammimies yhteiskuvassa kauden kynnyksellä.

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.


Vieras: Liisa-Maija ”Lispe” Rautio, RoPSin naisjoukkueen kapteeni, valmentaja ja opiskelija.

Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – FC Honka su 14.9 klo 18.30 Keskuskentällä.

Lispe on naisjalkapallon moniottelija nuoresta iästään huolimatta. Hän viimeistelee liikunnanohjaajan opintojaan Lapin ammattikorkeakoulussa ja työskentelee opintojen ohessa Lapin urheiluakatemiassa tyttöjen jalkapallovalmentajana. Lisäksi hän toimii RoPSin tyttöjalkapallon koordinaattorina ja 02-03 syntyneiden tyttöjen joukkueen valmentajana.

Millainen on naisjalkapallon asema Rovaniemellä, joka on vahvasti jalkapallokaupunki?
”Naisjalkapallon asema Rovaniemellä on vahvasti nousussa. Nappulatoimintaan on osallistunut tänä kesänä kolminkertainen määrä tyttöpelaajia viime vuoteen nähden. Rovaniemen Palloseurassa naisjalkapalloiluun panostetaan yhä enemmän. Lapin urheiluakatemia toimii myös erittäin hyvänä tukena pelaajien kehitykselle.”

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
”Seuraan miesten pelejä aktiivisesti. Käyn katsomassa kaikki kotipelit, jos vain RoPSin naisilla ei ole omaa peliä tai minulle ei ole merkattu lipunmyyntivuoroa.” Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi? ”Kyllä RoPS kamppailee europaikoista!”

Kenelle pelaajalle tarjoaisit ensimmäisenä jatkosopimusta ensikaudeksi?
”Hyvän kauden pelanneelle Mika Mäkitalolle.”

Miten arvioit tulevaa Honka-ottelua?
”Tulossa on todella kiihkeä peli. Honka on sarjassa viimeisenä ja tarvitsee pisteitä välttääkseen putoamisen. RoPSille on taas todella tärkeä napata täysi pistepotti, jotta saumat europaikkaan säilyisivät.”

Ketä kannattaa seurata?
”Tyylikästä ’Keskikentän konehuonetta’ Mika Mäkitaloa. Keskikenttäpelaaja on keskeisessä roolissa RoPSin hyökkäyspelin rakentelussa ja hän on tehnyt kolme maalia kauden liigapeleissä, joko olisi seuraavan vuoro?”

Lopputulosveikkaus?
Liisa-Maija Rautio: 3–1
Markku Saukko: 2 – 1

Liisa-Maija Rautio
■ Syntyi vuonna 1989
■ Aloitti futiksen 6-vuotiaana kotikaupungissaan Oulussa Oulun Luistinseuran riveissä.
■ Siirtyi naisjalkapallon erikoisseuraan Nice Socceriin seuran perustamisvuonna 2006 ja pelasi joukkueessa aina liiganousuun saakka 2011.
■ Siirtyi Rovaniemelle ja RoPSiin syksyllä 2011 opiskelupaikan perässä.

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1504 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309