ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 syyskuu 2018 16:05

Kolmosen suvereeni voitto Napapiirille. RoPS:n farmijoukkue RoPS/2 varmisti nousunsa Kakkoseen.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kolmosen suvereeni voitto Napapiirille. RoPS:n farmijoukkue RoPS/2 varmisti nousunsa Kakkoseen. Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran farmijoukkue RoPS/2 voitti eilen Keskuskentällä raahelaisen AS Moonin 8-1. Samalla varmistui lopullisesti RoPS:n sarjanousu Kakkoseen. RoPS:lla on vielä kaksi ottelua pelaamatta, ja eroa toisena olevaan Kajaanin Hakaan on 12 pistettä.

RoPS:n kauteen mahtui yksi kauneusvirhe - toiselle kierrokselle lipsahtanut 1-2 tappio paikallisvastus Rollon Pojille. Lopuista 17 ottelusta RoPS on takonut pelkkiä voittoja, ja maalierokin on tyrmäävä 81-10.

Seuran kaudelle asettama tavoite oli sarjanousu, mutta aivan näin selkeää hallintaa harva uskalsi keväällä odottaa. Joukkue on vielä nuori, keski-iältään vasta 18 vuotta. Silti kauteen ei mahtunut käytännössä yhtään notkahdusta.

Joukkueen valmentaja Vesa Tauriainen oli eilisen ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.

- Toki pelejä on vielä kaksi jäljellä, mutta jo nyt tämä on ollut loistava suoritus näin nuorilta pojilta, Tauriainen kehuu.

- Koko kausi on osoittanut, että olemme pelanneet tavallaan väärässä sarjassa, mutta samalla tuleva askel Kakkoseen on myöskin iso. Jatkossa meidän on tehtävä asioita vieläkin laadukkaammin.

Tällä hetkellä miesten ja poikien puolella RoPS:n edustusjoukkue pelaa Veikkausliigaa, B-pojat SM-sarjaa ja nyt ensi keväänä farmijoukkue Kakkosta. Pelaajakehityksen kannalta yhtälö on erinomainen. Lisäksi Kakkonen antaa myös veikkausliigatason pelaajille paremman ympäristön hakea peliaikaa, mikäli sitä tarvitaan.

Edustuksen, farmin ja B-poikien yhteistyöhön on tänä vuonna panostettu. Jatkossa yhteistyö tulee olemaan entistä tiiviimpää.

- Teemme jo nyt samankaltaisia asioita ja pyrimme pelaamaan saman tapaan kuin edustusjoukkue, Tauriainen kertoo.

- Tarkoituksena on, että pelaajat voivat liikkua B-poikien, farmin ja edustuksen välillä. Tällöin, kun pelaaja tulee joukkueeseen, ympäristö olisi hänelle turvallinen, sillä toimintatavat olisivat hänelle jo entuudestaan tuttuja.

Valmentajatasolla RoPS:n edustusjoukkueen apuvalmentaja Pasi Tuutti toimii myös seuran valmennuspäällikkönä. Hänellä on ollut merkittävä rooli famin, B-poikien sekä edustuksen yhteen nivomisessa. Lisähartioita työhön saadaan marraskuussa Mikko Lignellin ottaessa B-poikien vetovastuun ja liittyessä myöskin edustuksen valmennusrinkiin.

RoPS:n farmijoukkueen kaksi viimeistä Kolmosen ottelua ovat lauantaina 29.9. OTP:n vieraana sekä kauden päätösottelu lauantaina 6.10. klo 15.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Vastaan asettuu Kajaanin Haka.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2272 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227