ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 helmikuu 2019 17:42

RoPS sai kaivatun täsmäaseen - Timo Stavitski palaa lainalle Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
Tuulennopea Timo Stavitski palaa Napapiirille Tuulennopea Timo Stavitski palaa Napapiirille Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseurasta vuosi sitten Ranskan pääsarjan SM Caeniin myyty Timo Stavitski, 19, palaa Napapiirille. RoPS ja SM Caen ovat sopineet heinäkuun puoliväliin ulottuvasta lainasopimuksesta.

Tuulennopeaa Timo Stavitskia pidetään yhtenä lupaavimmista suomalaisista jalkapalloilijoista. Poikkeukselliset nopeusominaisuudet omaava Stavitski kiinnitti RoPS-aikanaan useammankin eurooppalaisen pääsarjaseuran huomion.

Lopulta Stavitskin kohteeksi valikoitui Luoteis-Ranskassa sijaitseva MS Caen. Caenille Stavitski on tulevaisuuden projekti. Hänet kiinnitettiin seuraan välittömästi viiden vuoden sopimuksella.

Viime syyskuussa Stavitskin matka jatkui lainasopimuksella Kroatian pääsarjan NK Osijek.

- Meidän ajatuksena kaudelle 2018-2019 lähdettäessä oli, että saisin vain pelata mahdollisimman paljon, Stavitski kertoo.

- Peliminuuttien ei tarvitsisi välttämättä tulla Caenissa, mutta kaiken tekemisen tulisi valmistaa minua Caenia varten. Meillä on sopimusta vielä monta vuotta jäljellä.

Peliaika Kroatiassa jäi kuitenkin vähiin, joten MS Caen ja Stavitski lähtivät etsimään seuraavaa vaihtoehtoa. Rovaniemen Palloseura oli luonteva kohde. Tavoite on palata isoille kentille.

- En voi sanoa, että olisin tällä iällä vielä kokenut pelaaja, mutta olen nähnyt enemmän futismaailmaa ja tiedän, mitä isoilla kentillä vaaditaan, Stavitski sanoo.

- Tiedän myös, että pelaaminen ei ole itsestäänselvyys. Isoissa seuroissa samasta paikasta taistelee useampi pelaaja. Pelipaikan saaminen vaatii työtä, kurinalaisuutta sekä kärsivällisyyttä.

Kunnossa ollessaan Rovaniemellä Stavitskille on luvassa kaivattuja peliminuutteja sekä vastuuta. Lassi Lappalaisen lähdettyä viime kauden päätteeksi RoPS:lla oli laiturin paikalla aukko täytettävänä.

Stavitskia jo Klubi 04:ssä valmentanut Toni Koskela on nähnyt muutoksen, joka nuoressa pelaajassa on parin kauden aikana tapahtunut. Stavitski oli viikon verran RoPS:n harjoituksissa jo tammikuun alussa.

- Timo on mennyt tekniseltä suorittamiselta selkeästä eteenpäin. Syynä on tietenkin, että hän on päässyt toimimaan laadukkaampien pelaajien ympärillä ja erilaisessa vaatimustasossa, Koskela kuvailee.

- Me pyrimme viemään eteenpäin Timon peruspelaamisen laatua sekä pelin ymmärrystä, jotta hänen poikkeuksellisesta huippuominaisuudesta saataisiin mahdollisimman paljon irti, ja hänestä olisi siten suurin mahdollinen hyöty joukkueelle.

Timo Stavitski saapui Rovaniemelle maanantaina puolen päivän aikaan. Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on tämän viikon lauantaina. RoPS kohtaa suomen Cupin ottelussa vieraissa Vaasan Palloseuran.

Luettu 3564 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227