ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 heinäkuu 2019 15:12

RoPS hiljensi Pittodrie Stadiumin. Päävalmentaja Pasi Tuutti kertaa ottelua.

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
RoPS hiljensi Pittodrie Stadiumin. Päävalmentaja Pasi Tuutti kertaa ottelua. Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran ja Aberdeen Football Clubin ensimmäinen karsinatottelu päättyi Aberdeenin 2-1 (0-1) kotivoittoon. Viimeisten sekuntien kavennus oli RoPS:lle erittäin arvokas. Vierasmaalisäännön ansiosta ottelupari on edelleen täysin avoin.

RoPS ja Aberdeen FC kohtasivat torstaina liki täydellä Pittodrie Stadiumilla. Kotijoukkue Aberdeen oli ottelupariin lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki.

Itse ottelu kuitenkin osoitti, että RoPS pystyy haastamaan isompansa. Aberdeenin pelätty alkurynnistys saatiin tylsytettyä.

Pitkään näytti siltä, että ottelussa oltaisiin poistuttu tauolle tasalukemissa. Scott McKenna kuitenkin käynnisti nopean hyökkäyksen Ryan Hedgesin kautta. Hedges jatkoi Niall McGinnille, joka nosti pienestä kulmasta isännät johtoon.

Toisella jaksolla isännät painoivat päälle. Lähes ratkaisulta vaikuttanut osuma nähtiin jo 48.  minuutilla Sam Cosgrowen viimeisteltyä McGinnin esityöstä.

RoPS selvisi pahimmasta, ja yhtenä illan sankareista juhli RoPS:n maalivahti ja kapteeni Antonio Reguero. Reguerolle merkittiin 12 torjuntaa, joista useita ilmiömäisiä venytyksiä.

Pittodrie Stadium hiljeni, kun lisäaikaa oli pelattu liki täydet 3 minuuttia. Lucas Lingman löysi ilmiömäisellä syötöllä yhtä täydelliseen juoksuun lähteneen Tommi Jäntin. Jäntti oli yksin Aberdeenin maalivahti Joe Lewisin kanssa ja sijoitti viileästi matalana takakulmaan.

RoPS:lle viimeisen sekunnin kavennus tuntui liki puolikkaalta voitolta. Koska Europeleissä on käytössä vierasmaalisääntö, on ottelupari kavennuksen ansiosta edelleen täysin avoin. Seuraava osaottelu pelataan Rovaniemellä torstaina 18.7. kello 19.00.

Aberdeen FC - RoPS -ottelusta on kulunut vuorokausi. Mitkä ovat päävalmentaja Pasi Tuutin päällimmäiset mietteet nyt?

Tiivistettynä se, miten erivauhtista ja erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja pelaajia Europeleissä on kuin Veikkausliigassa. Sen realisoituminen pelissä oli hyvin nähtävillä. Olemme näihin sarjoihin verrattuna vielä aika paljon perässä monessa asiassa.

Aberdeen oli vahva joukkue, mutta meidän kannalta tulos oli lupaava Mitä sen tuloksen takaa löytyy? Tulos on kuitenkin se, mistä pelataan.

Tietenkin, ja tulos on meille huippu juttu. Tommin viime hetken maalit ja Antonion yli kymmenen huipputorjuntaa takasivat sen, että sarja on edelleen hengissä ja ratkeaa vasta ensi torstaina.

Pelaajien fyysisissä seikoissa oli eroja, mutta pelillisesti kuinka hyvin olimme mukana?

Niissä hetkissä, kun Aberdeen puolusti blokissa syvällä tai keskikorkealla, olimme oikein hyvin pelissä mukana. Kun pääsimme heidän ensimmäisen prässin alta pois ja saimme liikutettua palloa esimerkiksi vasemmalta oikealle, oli monta tilannetta, jolloin pääsimme vastustajan linjojen väliin, hyvässä peliasennossa olevalle pelaajalle, hyviin tiloihin. Pelissä oli paljon hyviä asioita, mutta totta kait paljon parannettavaakin. Mutta kaiken kaikkiaan meidän täytyy olla ylpeä pelaajista. Alkujännityksen jälkeen, joka ei kestänyt kauaa, suoriuduimme hyvin. Ja maali oli malliesimerkki esimerkki siitä, mitä tapahtuu, jos pääsisimme murtautumaan keskeltä.

Yllättikö lainkaan, ettei Aberdeen prässännyt kovinkaan korkealta?

Hekin olivat tietenkin scoutanneet myös meitä, mutta minun mielestäni he olivat scoutanneet hiukan väärin. Se oli tietenkin meidän kannalta hyvä asia. Meille varsinainen yllätys oli heidän kokoonpanossa, jossa oli kaksi muutosta. Aberdeenin uudet hankinnat Craig Bryson ja James Wilson eivät kummatkaan olleet avauksessa.

Ensi viikolla on meidän huipputärkeä kotipeli. Mitä meidän on tehtävä?

Kyllähän meidän täytyy edelleen puolustaa superkurinalaisesti. Torstain lopputulos antaa meille sen mahdollisuuden, että me voimme valita peliin vähän erilaisen lähestymiskulman peilaten vaikka siihen, miten viimeinen maali synty. Pidämme heidät pois paikoiltaan. Luotan edelleen siihen, että kaukolaukaukset Reguero hoitaa, mutta jos molemmat maalit tulee käytännössä vitosen sisältä, on tilanne haasteellinen. Tässä oli se ero normaaliin veikkausliigan otteluun, että murtautumispaikoissa – kuljetuksesta tai keskityksestä – siellä oli tupamiehitys. Uhka on silloin suurempi.

Ja nuorten pelaajien kannalta näitä parempia pelejä ei voisi ollakaan.

Nämä Europelit on superarvokkaita. Seuran filosofiaakin mukaillen on tärkeää saada pelaajille tällaisia kokemuksia. Nämä ovat niitä hetkiä, joista pelaajat varmasti parhaiten oppivat, mitä kansainvälinen peli vaatii. Sinne moni meidänkin pelaajista on tähtäämässä ja haluaa. Nämä ovat mahtavia juttuja heidän kannaltaan.

Luettu 2161 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309