Uutiset

Miehet

perjantai, 24 touko 2024 21:49

RoPS pyrkii palaamaan nopeasti takaisin voittokantaan kovan ottelurupeaman päätteeksi

Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Kuva: Vili Varjus. Kuva: Vili Varjus.

RoPS pelaa Miesten Ykkösessä kolme peliä reilun viikon sisään. Keskiviikon vieraspelistä jäi hampaan koloon, sunnuntai-iltana Rovaniemen Keskuskentän vieraaksi saapuu KuPS Akatemia.

Kauden alussa niukkoja pistemenetyksiä hyvien taistelujen jälkeen kärsinyt RoPS pääsi toukokuun puolivälissä viimein voittojen makuun ja kotiyleisökin sai todistaa voitokkaita hetkiä viime lauantaina. Keskiviikon vierasottelussa PKKU:ta vastaan Keravalla nähtiin pieni notkahdus. Oma peli ei kulkenut ja hyvällä alulla ollut voittoputki tössähti kolmen maalin tappioon ilman yhtäkään omaa osumaa.

Mahdollisuus palata voittokantaan avautuu kuitenkin nopeasti, kun sunnuntaina RoPS jatkaa kauttaan kotiottelulla. Vastaan asettuva KuPS Akatemia on pelannut yhden ottelun isäntiä vähemmän, melko lailla samanlaisella saldolla. Voittoja on kertynyt tähän mennessä kaksi ja tappiota neljä.

Ennakolta KuPS Akatemia kuuluu RoPSin kanssa tasavahvojen joukkueiden ryhmään. Molemmat joukkueet pelasivat viime vuonna Kakkosessa ja keskinäiset kohtaamiset päättyivät kesällä Kuopiossa tasapeliin ja lokakuun viileydessä lumenkolaustalkoiden jälkeen RoPSin 2-0 voittoon.

Tällä kaudella kuopiolainen nousijajoukkue on onnistunut hyvin vieraskentillä, sillä voitot sekä PKKU:sta että Vaasa IFK:sta tulivat nimenomaan vieraissa. Kahden edellisen ottelun saldona on kuitenkin nolla pistettä, joten molemmat joukkueet haluavat varmasti kartuttaa pistetiliään ja kohennella asetelmiaan sarjataulukon keskikastissa.

RoPS:n päävalmentaja Jari Alamäen mukaan sunnuntaina vastaan tulee samantyylistä jalkapalloa pelaava nuori ja taitava joukkue.

- Uskoisin, että tulee tasainen peli. KuPS Akatemia pelasi torstaina kotiottelun AC Oulu/OLS:a vastaan häviten 1-3 ja heilläkin on varmasti kova halu näyttää.

Samoin aikein kentälle lähtee myös kotijoukkue.

- Meidän viime kierroksen pelaaminen ei ollut hyvällä tasolla ja se ottelu on käyty joukkueen kanssa läpi. Katseet on käännetty tähän tulevaan kotiotteluun, jossa meillä on kasvojenpesun paikka.  Sisuuntunut kotijoukkue aikoo näyttää kannattajilleen, että tämä joukkue on huomattavasti parempi, kuin mitä viime ottelussa nähtiin. Tämä on jo kolmas ottelu viikon sisällä, joten kierrätystä pelaajistossa tullaan jonkun verran näkemään.

 

Miesten Ykkönen
RoPS – KuPS Akatemia
sunnuntai 26.5.2024 klo 18:30
Rovaniemen Keskuskenttä

Portit ja palvelut kentällä avautuvat tuntia ennen peliä.

Pelipäivän Tapahtumainfo

Luettu 494 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi