maanantai, 07 tammikuu 2019 12:16

HJK:n Kalle Katz RoPS-paitaan loppukauden lainasopimuksella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Kalle Katz siirtyy HJK:sta lainalle RoPS-paitaan Kalle Katz siirtyy HJK:sta lainalle RoPS-paitaan RoPS / Pasi Pikkupeura

Nuori keskuspuolustaja Kalle Katz, 19, siirtyy Helsingin Jalkapalloklubista Rovaniemen Palloseuraan loppukauden lainasopimuksella. Katz on alkujaan Käpylän Pallon kasvatti.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelalle Kalle Katz on tuttu pelaaja Klubi 04:n ajoilta. Katz nostettiin kaudelle 2017 HJK:n B-junioreista Klubi 04:n rinkiin, jossa hän välittömästi vakiinnutti paikkansa avauskokoonpanossa.

Kausi 2017 päätyi Klubi 04:n osalta nousulla Ykköseen. Katz pelasi kahta peliä lukuun ottamatta täydet minuutit jokaisessa ottelussa.

- Kalle on erittäin lupaava nuori keskuspuolustaja, Koskela kuvailee.

- Hän osaa avata peliä ja on sopivan ilkeä. Kallessa on potentiaalia nousta nopealla aikataululla hyväksi liigatoppariksi.

Katzlla on HJK:n kanssa voimassa kolmen vuoden sopimus. Debyytin Veikkausliigassa hän teki viime kesänä vierasottelussa FC Honkaa vastaan.

Suomen poikamaajoukkueisiin Katz nousi 16-vuotiaana, ja on siitä lähtien ollut maajoukkueiden kokoonpanossa. Hän oli mukana myös suomen U19-vuotaiden EM-kisajoukkueessa.

Alkavalle kaudelle Katzn oma tavoite on selkeä.

- Päämääräni on olla yksi Veikkausliigan parhaista puolustajista, nuorukainen paaluttaa.

- Halusin tulla Rovaniemelle kehittymään. Viime kauden RoPS:n pelaamista oli erittäin innostavaa seurata, ja Tonin kautta uskon jo tuntevani sitä toimintakulttuuria, jota joukkueessa ja seurassa on.

Kalle Katz kuvailee itseään liki samoilla adjektiiveilla kuin päävalmentaja Toni Koskelakin.

- Olen rohkea ja hyvin peliä avaava, periksiantamaton toppari, Katz sanoo.

Rovaniemen Palloseuran vuoden 2019 harjoituskausi alkaa tänään maanantaina. Kilpailullinen kausi käynnistyy 26. tammikuuta Suomen Cupin vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

Luettu 1735 kertaa