maanantai, 06 lokakuu 2003 03:00

"Tornion tie liigaan nyt siloiteltu"

Rovaniemen Palloseuran sunnuntaivierailu Vaasan Hietaniemeen ei sujunut odotetun mukaisesti. Pohjoisen vieraat saivat maistaa tappion tuskaa iltavalaistuksessa pelatussa I divisioonan ottelussa. Huhujen mukaan konkurssin partaalla roikkuva Vaasan Palloseura oli parempi numeroin 3-0 (2-0).

154573
RoPSin manageri Jouko Kiistala oli jo melkein valmis onnittelemaan TP-47:ää liigapaikasta.

Tappio oli kova kolaus RoPSin liiganousuhaaveille, sillä TP-47 karkasi jo viiden pisteen päähän ja Viikingitkin ohitti RoPSin nousten karsijan paikalle. Sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, joten ratkaisut eivät ole yksin enää RoPSin käsissä.

Kaiken kokenut RoPS-manageri Jouko Kiistala oli pelin jälkeen rauhallinen.

- Kieltämättä meille olisi voinut tuomita toisen jakson pystypainissa pari vapaapotkua hyökkäysalueelta, mutta ei, se siitä. Tornion tie kohti liigaa näyttää nyt siloitetulta. Me ja Viikingit jatkamme taistelua karsijan paikasta. Siltä osin kaikki on vielä auki, Kiistala totesi.

RoPS kohtaa viimeisillä kierroksilla Oulun Luistinseuran ja VG-62:n vieraskentällä. Viikinkit kohtaa vielä Kokkolassa GBK:n ja kotonaan Vuosaaressa Rakuunat.

Vaasan ottelu sai kotijoukkueen kannalta hyvän alun kun Tomi Hahto pääsi oikealta läpisyötön päätteeksi tekemään 1-0 jo kuuden minuutin kohdalla. RoPS-puolustaja Juha Majava ei ehtinyt estämään vaasalaisen maalintekoaikeita vaan Hahto ampui etunurkasta 10 metristä pallon sisään ohi Ratko Marijanovicin. Muutenkin RoPS nukkui pelin alun, eikä päässyt kiinni vaasalaisten rytmiin.

Vartin jälkeen RoPS sai kentän haltuunsa, mutta vain näennäisesti. Paras paikka oli joukkueelle tuomittu vapaapotku, mutta Dejan Godar ei onnistunut tällä kertaa, laukaus suuntautui noin metrin yli maalin. Myös Tibor Markuksella oli jaksolla pari läheltä piti tilannetta.

Jakson viimeisellä minuutilla Petri Jalava joutui kaatamaan VPS-hyökkääjän rangaistusalueella.Tomi Sauso ampui pilkulta varmasti taukonumerot 2-0.

Jalava nostettiin jälleen kärkeen

Tauolta tultaessa RoPS satsasi entistä enemmän hyökkäykseen ja nosti topparina aloittaneen Petri Jalavan hyökkäykseen, mutta VPS:n takalinjoilla Tomas Nygård hallitsi kuitenkin ilmatilaa. RoPS pyrki rakentamaan peliä pitkillä palloilla kohti Jalavan päätä, mutta se ei eilen tehonnut. Maata pitkin pelattaessa Jalava vastaavasti otti pidemmän korren vastustajastaan, mutta valitettavasti ilman tehopisteitä.

Ratkaisevan 3-0 -maalin raitapaidat tekivät ottelun viimeisellä minuutilla, kun RoPS oli nostanut miehityksensä ylös. Tomi Hahto pääsi jälleen läpi ja hän kiersi vastaantulleen Marijanovicin. Ennen viimeistä niittiä RoPS hallitsi pelikenttää, muttei kuitenkaan saanut palloa maaliin. Isompikokoinen vierasjoukkue kärsi myös liukkaasta kentästä ja joukkue oli koko ajan askeleen pienempikokoisia vaasalaisia jäljessä.

RoPS lähti otteluun siipirikkoisena, sillä Zeddy Saileti oli jäänyt kotiin kuumesairaana. Takalinjoilta puuttuivat myös pelikiellossa olleet George Chilufya ja Juho Kirjonen, jonka kausi on ohi reisivamman takia. (JH)