Uutiset

Miehet

sunnuntai, 07 marraskuu 2021 16:39

RoPSin nousuhaaveet kaatuivat Oulussa - päävalmentaja Mannila: "yksi hienoimmista matkoista"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
AC Oulu oli kotikentällään RoPSia parempi 2-0-lukemin ja vei Veikkausliiga-karsinnat nimiinsä yhteismaalein 3-2.

Rovaniemen Palloseuran kausi 2021 päättyi sunnuntaina Oulussa raskaaseen 0-2-tappioon. Oululaiset käänsivät otteluparin itselleen ensimmäisen jakson lopussa ja toisen jakson alussa syntyneillä maaleilla, ja vei näin otteluparin 3-2-lukemin.

Ottelun panoksena oli paikka Veikkausliigassa kaudelle 2022. Tämän iltaisen tuloksen myötä kyseinen palkinto jäi RoPSilta saamatta.

- Takki on aika tyhjä, RoPSin päävalmentaja Mikko Mannila kommentoi pettyneenä ottelun jälkeen.

- Pelistä on vaikea sanoa mitään. Teimme asiat itsellemme vaikeaksi.

Ensimmäisen osan Rovaniemellä hävinnyt AC Oulu tarvitsi kotiottelustaan voiton. He olivat alusta alkaen enemmän kiinni pallossa, mutta pelin kuva oli tasainen. Ottelun käännekohta nähtiin 28. peliminuutilla, kun RoPSin Geoffrey Acheampong ajettiin ulos kentältä kahden keltaisen kortin seurauksena. Tämän jälkeen hallinta siirtyi selvästi kotijoukkueelle. Ensimmäisen puoliajan lopussa paine kasvoi liian suureksi. Taukovihellystä odotettiin jo, kun AC Oulu onnistui tekemään keskityksestä 1-0-osuman.

- Jouduimme pelaamaan laadukasta joukkuetta vastaan vajaalla, ja jouduimme vielä ottamaan maalin vastaan ensimmäisen jakson yliajan yliajalla. Isoja vastoinkäymisiä.

Toisen puoliajan alussa AC Oulu tuplasi johtonsa kulmapotkusta. Tämän jälkeen RoPS yritti vielä parhaansa mukaan nousta mukaan otteluun, mutta alivoimalla taistelleen ryhmän paukut eivät riittäneet, ja ottelu päättyi oululaisyleisön juhliin.

- Kovasti me tapeltiin ja yritettiin pitää pientä mahdollisuutta ilmassa. Emme lopulta saaneet saumoja. Olimme tosi uupuneita ja väsyneitä, Mannila kertasi.

Ouluun oli saapunut hieno määrä RoPS-faneja tukemaan joukkuetta. Kannattajien katsomonosassa tunnelmaa riitti, ja tämä sai Mannilan nostamaan esiin heidän merkitystään seuralle.

- Kannattajat ovat tehneet tällä kaudella joukkueen tekemisestä erittäin nautinnollista ja voimaannuttavaa. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka mahtavat fanit seuralla on.

- Vaikka kausi päättyy, niin tarina jatkuu varmasti sekä joukkueen että fanien kanssa. Iso kiitos heille.

Mannila näki myös isomman kuvan vaikealla hetkellä. Nuoren RoPS-joukkueen kausi oli hieno, ja jättipotti jäi lopulta todella lähelle,

- Tässä hetkessä pitää muistaa, että kyllä tämä kausi on ollut mahtava ja iso menestys. Pitää nostaa todella paljon hattua pelaajille, koko organisaatiolle ja faneille.

- Olemme menneet valtavia harppauksia eteenpäin siitä, kun tammikuussa aloitimme. Matka on ollut hieno, yksi hienoimmista matkoista, mutta vain se viimeinen kliimaksi jäi puuttumaan.

AC Oulu-RoPS 2-0 (1-0)

1-0 Opara 45+2'
2-0 Saira 50'

Ottelupöytäkirja ja kokoonpanot: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2319895/lineups

 

Luettu 3013 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi