Uutiset

Miehet

lauantai, 31 tammikuu 2004 02:00

Laszlo Fekete RoPSin uusi laitalinkki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Unkarilainen laitahyökkääjä Laszlo Fekete on Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen 17:s sopimuspelaaja. RoPS teki 23-vuotiaan Feketen kanssa vuoden kontrahdin.

018592
Laszlo Fekete on RoPSin toinen unkarilaispelaaja ensi kaudella.

- Fekete on huippunopea, tekninen kaveri ja juuri meidän tarvitsema oikean reunan laitalinkki. Mies pystyy pelaamaan myös hyökkääjänä, kertoi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Fekete siirtyy RoPSiin Helsingin Jalkapalloklubista, joka on keventänyt sopimuspelaajiensa määrää viime kaudesta. Feketelläkin oli sopimus ensi kaudesta, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä.

Fekete on pelannut useita maaotteluja Unkarin poikien ja nuorten maajoukkueessa. Hänen lähtöseuransa Unkarissa on MTK Hungaria. 178-senttinen laituri juuttui HJK:ssa lähinnä vaihtopelaajan rooliin. Viime kaudella hän teki kaksi maalia. Edelliskaudella pelejä kertyi 24 ja maaleja viisi.

Fekete tulee Rovaniemelle yhtä aikaa kuin muutkin ulkomaalaispelaajat sekä valmentaja György Hamori eli 16. helmikuuta. Zeddy Saileti rantautuu napapiirille maaliskuun ensimmäisenä viikonvaihteena.

RoPS hakee Kiistalan mukaan yhä toista maalivahtia sekä yhtä pelaajaa puolustukseen ja hyökkäykseen. Ensi viikolla seuran testattavana Lappeenrannan Rakuunoissa pelannut Tero Mäkäläinen.

Pelit alkavat Luulajassa

RoPS on harjoitellut tiiviisti joulukuun puolivälistä lähtien edessä olevaan liigakauteen kakkosvalmentaja Olli Tammimiehen johdolla. RoPS aloittaa harjoitusottelut Luulajan turnauksessa 20.-22. helmikuuta. Ruotsissa pelataan 16 joukkueen turnaus rouhepintaisella tekonurmella. Viikkoa myöhemmin RoPS kohtaa liigacupin avauksessa Tornion Pallo-47:n Lahden suurhallissa (28.2.). Jatkossa RoPS reissaa AC Oulun vieraaksi 6.3., liigacupin turnaukseen Pietarsaareen 12.-13.3. (RoPS - Jazz, Jaro-RoPS) ja uudelleen Pietarsaareen Sampo-turnaukseen 26.-28.3.

Jouko Kiistalan mukaan RoPS hakee tietoisesti ottelutuntumaa isoista kentistä, joten harjoitusottelut kotoisessa ja pienessä Ounashallissa jäävät tällä harjoituskaudella väliin.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1372 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi