perjantai, 02 heinäkuu 2004 03:00

TP-47 otti valtikan takaisin RoPSilta

Tornion Pallo-47 oli kuin uudesti syntynyt, kun joukkue kohtasi kolmen päivän sisällä toistamiseen verivihollisen Rovaniemen Palloseuran. Maanantaina RoPS nöyryytti torniolaisia Suomen cupin ottelussa lukemin 3-0. Torstaina rovaniemeläiset saivat poistua kentältä tappio niskassa ja lukemat olivat jälleen 3-0 (2-0), mutta tällä kertaa kotijoukkueen hyväksi.

454776
Pekka Kainu (kesk.) tuulettelee torniolaisten avausmaalia. Keijo Huusko (vas.) onnistui myös kerran lappilaisjoukkueiden hegemoniaottelussa. Kainun onnistumista todistavat RoPSin Petri Lehtonen, Panu Kuusela, maalivahti Ville Wallen ja Dejan Godar.

Loppulukemat imartelevat hieman kotijoukkuetta, sillä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla rovaniemeläisillä oli ainakin puolenkymmentä hyvää maalipaikkaa.

Heti ottelun alussa Mika Hänninen lähetti pitkän vapaapotkun kohti maalia, johon ensimmäisenä ehti topparin paikalta noussut Petri Jalava. Jalavan pusku osui poikkihirteen ja palautuspallossa ensimmäisenä oli Matti Hiukka, joka onnistui täysin avoimesta paikasta tuhrimaan pallon yli ja ohi maalin.

Kun RoPS ei onnistunut maalinteossa, niin sitten iski kotijoukkue. Kymmenen minuutin kohdalla Jussi Hakasalo löysi laidalta Pekka Kainun, joka eteni muutaman metrin ja laukoi ohi RoPS-vahti Ville Wallenin. Jalava ehti paikalle ensimmäisenä, mutta kova veto meni topparin kautta omaan maaliin.

Maalin jälkeen rovaniemeläiset pelasivat edelleen pirteästi ja loivat useita maalipaikkoja, mutta maalinteko oli täyttä tervan juontia.

Huusko vahvana

Kesken rovaniemeläisten painostuksen TP-47 iski nopeasti ja tuhoisasti. Keijo Huusko runnoi väkisin laidalta läpi ja RoPSin libero Slavko Mandic kaatoi torniolaisen rangaistusalueella. Ottelun erotuomari Juha Nykänen vei pallon kylmän viileästi 11:een metriin.

Huusko näytti tilanteessa nopeutensa, eikä Mandic ehtinyt liukkaan kärkimiehen mukaan. Rangaistuspotku olisi voitu välttää, jos keskikentän pohjalla pelannut Petri Lehtonen olisi pysäyttänyt Huuskon jo aikaisemmin. Huusko ampui itse pallon maaliin Wallenin käsien kautta.

Huusko olikin kentän näkyvin pelaaja, joka jaksoi raataa laajalla alueella ja ennen kaikkea osallistui myös puolustamiseen.

- Huusko ja Isteri pelasivat vahvan ottelun ja myös koko joukkueen puolustuspelaaminen oli uhrautuvaa, TP-47:n manageri Kari Vaalto kiitteli suojattejaan.

Isteri iski lopullisen niitin

Toinen puoliaika ei tarjonnut yleisölle yhtä värikästä puoliaikaa kuin ensimmäinen. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan muutaman maalipaikan, mutta palloa maaliin asti ei saatu.

Lopussa RoPS nosti Jalavan hyökkäyksen keskustaan ja saikin painetta aikaiseksi torniolaisten puolustuksessa. Rajun vierasjoukkueen mylläkän aikana Ilja Fomintsev pääsi purkamaan pallon, josta tuli loistava pystysyöttö Jaakko Isterille.

Isteri pääsi karkuun ja ohitti Wallenin tarkalla sijoituksella ja iski samalla lopullisen niitin rovaniemeläisten arkkuun.

- Se oli meiltä makea voitto ja hyvä revanssi RoPS:sta. Oma pelikin menee koko ajan parempaan suuntaan. Syöttöjen laatu paranee, mutta vielä tulee liikaa pallon menetyksiä, Isteri summasi.

”Paikoista pitää tehdä maaleja”

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen, mutta viimeistelyyn ei.

- Jos ei sellaisista paikoista kuin Hiukan Matillakin oli tehdä maaleja, niin silloin näitä pelejä on mahdoton voittaa. Kokonaisuutena olen suhteellisen tyytyväinen, vaikka pieniä puolustusvirheitä tulikin, Lumijärvi laskeskeli.

- Tarkoitus oli jatkaa siitä, mihin maanantaina jäätiin, mutta nyt siinä ei onnistuttu. Pelaajat tekivät parhaansa. Se syö varmasti miehiä, kun omista hyvistä maalipaikoista ei onnistuta ja sitten vastustaja rankaisee välittömästi, Lumijärvi totesi.

Vaalto oli joutunut piiskaamaan pelaajat uuteen vireeseen hävityn maanantain ottelun jälkeen.

- Maanantain jälkeen tuntui, että hallituskadulla ei kehtaa kävellä. Nyt ei haettu tyylipisteitä, vaan joukkueena päätettiin hakea tästä ottelusta kolme sarjapistettä. Pahin putoamispeikko on vältetty ja se on koko joukkueelle henkisesti tärkeää, Vaalto laskeskeli.