ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 kesäkuu 2007 14:36

RoPS yrittää cupin jatkopaikkaa Jipon kustannuksella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Joensuun Jippo taistelevat Suomen Cupin jatkopaikasta sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu käynnistää samalla RoPSin härkäviikon, sillä joukkue pelaa kuuden päivän aikana kolme ottelua. Keskiviikkona on edessä mielenkiintoinen ja kiihkeä Lapin hegemoniaottelu Tornion TP-47:ää vastaan ja lauantaina RoPS matkustaa Tampereelle TPV:n vieraaksi.

RoPS kohtaa Suomen cupin viidennellä kierroksella kotiottelussa tänään Joensuun Jipon. RoPS yritti siirtää cupin ottelun toiseen ajankohtaan, mutta Palloliitto ei rovaniemeläisten pyyntöihin taipunut. Ottelu oli jo ehditty valita vakioveikkauksen kohteeksi.

Kolme ottelua kuudessa päivässä matkusteluineen on äärimmäisen raskas urakka ja aiheuttaa tietysti monenlaista päänvaivaa valmentaja Kari Virtaselle. Pelaajistoa on pakko kierrättää. Cupin ottelussa avauskokoonpano saattaa olla hyvinkin erilainen kuin edellisessä sarjapelissä Vaasan IFK:ta vastaan viime sunnuntaina.

- Muutamilla pelaajilla on pikkukolhuja ja viisi kaveria (Abeiku Junior Adams, George Chilufya, Mika Gröhn, Juuso Majava, Arto Vikman) pelasi torstaina Kakkosen sarjapelin farmiseura Lynxin riveissä. Ainoastaan se on varmaa, että Antti Peura on sivussa pelikiellon vuoksi, Virtanen sanoo.

Lynx-ottelussa ghanalaistoppari Abeiku Junior Adamsin nivusvamma uusiutui ja miehen sairaslomalaisuus sen kun jatkuu. Adamsia ollaan ilmeisesti lähettämässä tarkempiin tutkimuksiin Ouluun.

Cupin ottelu antaisi RoPSille mahdollisuuden säästellä muutamia avainpelaajia keskiviikon tärkeään paikallistaistoon. Tätä mahdollisuutta Virtanen ei kuitenkaan arvuutellut suuntaan eikä toiseen.

Jipolta sivussa kahdeksan pelaajaa

Jos on mietittävää Kari Virtasella, sama ongelma on Jipon valmentaja Jarmo Korhosella. Joensuulaisilla on melkoinen pelaajapula, sillä Rovaniemen reissulta on sivussa peräti kahdeksan pelaajaa. Mika Lähderinne, Mikko Ikonen ja Lauri Dalla Valle ovat edelleen loukkaantuneiden kirjoissa. Pelikieltoaan sovittavat ykkösmaalivahti Lassi Hurskainen sekä Sasha Anttilainen, Tuomo Heikkilä ja Tero Tahvanainen. Lisäksi Jaakko Reponen on sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Otteluruuhkasta ja pelaajapulasta huolimatta molemmat valmentajat vakuuttavat, että cupin ottelu otetaan tosissaan ja jatkopaikka kiinnostaa.

RoPS - Jippo pelataan tänään Rovaniemen Keskuskentällä klo 18.30.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 827 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227