Uutiset

Miehet

perjantai, 04 helmikuu 2022 14:44

RoPS kohtaa KePSin harjoitusottelussa - ottelu striimataan suorana lähetyksenä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Rovaniemen Palloseura ja Kemin Palloseura pelaavat harjoitusottelun lauantaina.

RoPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun Kolmosta ensi kaudella pelaava KePS saapuu vierailemaan Ounashalliin. Ottelun avausvihellys kajahtaa hallissa kello 12:15. Paikalle ei oteta yleisöä, mutta RoPS striimaa ottelun suorana YouTube-kanavallaan.

RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner ei saa käyttöönsä aivan toivomaansa pelaajamäärää, sillä poissaolot ovat kiusanneet joukkuetta viime aikoina.

- Menemme meidän omilla nuorilla pelaajilla. Sopimuspelaajiemme lisäksi mukana on myös Eerik Kantola, jonka ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki, Tanner sanoi.

- Sairasteluiden, loukkaantumisten, koronapoissaolojen ja Aaro Tiihosen maajoukkueleirin myötä meillä on suhteellisen kapea ryhmä käytössämme. Noin 16 pelaajaa on täydessä pelikunnossa.

RoPS-leirissä ei ole ennakkoon paljoa tietoa tulevasta vastustajasta. Olettamuksena on, että vastassa on kotijoukkueen tavoin nuori ryhmä.

Perinteikkäät palloseurat eivät ole kohdanneet toisiaan pitkään aikaan. Keskinäisten otteluiden tauosta huolimatta Rovaniemen ja Kemin välisissä kohtaamisissa on aina oma lisälataus.

- Lapin derbyt ovat aina erityisiä tapahtumia. On myös hienoa päästä avaamaan kausi kotiotteluiden osalta, Tanner kertoi innostuneena.

Pelillisesti joukkue on viime viikkoina kiinnittänyt huomiota erityisesti puolustuspelaamisen asioihin. Tanner toivoo, että harjoitellut asiat siirtyisivät harjoituskentältä otteluun.

- Pelillisesti odotan sitä, pystymmekö parantamaan niitä asioita, joita olemme käyneet läpi treenikentällä. Teemoina siellä ovat olleet puolustaminen, prässääminen ja kaksinkamppailut. Niitä meidän tulee parantaa viime ottelusta.

Huomioitavana on toki muutakin kuin puolustamista. Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa OLSia vastaan RoPS jäi maaleitta vaikka pallollinen pelaaminen toimikin osittain.

- Pelinavaamisemme toimi OLSia vastaan yllättävänkin hyvin. Nyt meidän tulisi saada lisää ajatusta myös tekemiseemme hyökkäyskolmanneksella, jotta pystymme olemaan vaarallisempia ja tekemään maaleja.

RoPS - KePS Ounashallissa 5.2. kello 12:15.

Ei yleisöä paikalle. Ottelu striimataan RoPSin YouTube-kanavalle.

Luettu 1244 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi