Uutiset

Miehet

tiistai, 02 marraskuu 2021 18:09

Värisilmä otteluennakko: Jalkapallokauden huipennus lähenee. Veikkausliigan nousukarsinnat käyntiin keskiviikkona.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Juhliiko RoPS jälleen huomenna? Ottelussa AC Oulua vastaan on huikeat panokset. Juhliiko RoPS jälleen huomenna? Ottelussa AC Oulua vastaan on huikeat panokset. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura ja AC Oulu ratkaisevat keskenään, kumpi joukkueista pelaa Veikkausliigaa kaudella 2022. Karsinnat käynnistyvät Rovaniemellä keskiviikkona 3.11. kello 18.30. Oulussa pelataan sunnuntaina 7.11. kello 16.00.

Kotimaisen sarjajalkapallon kausi 2021 saa arvoisensa päätöksen. Veikkausliigan nousukarsinnat ovat aina suurten tunteiden tapahtumia, mutta tällä kertaa niihin on ladattu jännitettä normaaliakin enemmän.

Vastakkain ovat kaksi pohjoisen, toisensa erittäin hyvin tuntevaa joukkuetta – AC Oulu sekä huomenna ensimmäistä osaottelua isännöivä Rovaniemen Palloseura.

Yllättäen RoPS ja AC Oulu eivät kertaakaan ole kohdanneet toisiaan Veikkausliigassa. Valitettavasti näin ei tule käymään myöskään ensi kaudella, mutta muuten huominen on joukkueiden 11. virallinen keskinäinen kamppailu.

Aiemmista 10 kohtaamisesta RoPS on voittanut kuusi. Neljä kertaa on pelattu tasan.

Jos myös harjoitusottelut lasketaan mukaan, niistä AC Oulu on voittanut kaksi ja molemmat tämän vuoden keväällä.

- Niistä otteluista ACO:n valmennus on muuttunut. Lisäksi he saivat kesän siirtoikkunassa laadukkaita pelaajia, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila näkee alkuasetelmat.

- Oulun vaarallisuudesta kertoo, että he voittivat elokuussa esimerkiksi Suomen Mestari HJK:n. Tämä karsinta on meille kova haaste. ACO ansaitsee suosikin asemansa.

AC Oululla alla vaikea kausi

Suurin toivein kauteen lähtenyt AC Oulu joutui pian pettymään Veikkausliigan karun arjen iskettyä vasten kasvoja. Kymmenestä ensimmäisestä ottelusta saldona oli voitto ja tasapeli.

Joukkue oli kasattu varhain. Se ei näkynyt tuloksessa, joten heinäkuussa siirtoikkunan auettua Oulun toimistolla laitettiin tuulemaan. Joukkueeseen hankittiin viisi uutta pelaajaa – kaikki tosin lainapelaajia, mutta profiililtaan mielenkiintoisia.

Elokuussa kurssi muuttui. Oulu voitti neljästä ottelustaan kolme ja pelasi kerran tasan. Siinä ohimennen kaatui myös HJK. Päävalmentaja Jyrki Ahola valittiin Veikkausliigan elokuun valmentajaksi.

Iloa ei montaa viikkoa kestänyt. Syyskuussa Ahola joko erosi tai kehotettiin eroamaan. Todellisista syistä on vain huhuja, mutta ainakin tulokset olivat taas notkahtaneet.

Viimeisimpiin otteluihin ACO hankki uudeksi pääkäskyttäjäkseen portugalilaisen Ricardo Duarten. Jalkapallotohtorin lempinimeä kantava Duarte siirtyi Ouluun Ykkösen IF Gnistanista.

Sarjapaikkaa ei Duarte onnistunut varmistamaan, mutta välillä uhkana oli jopa suora putoaminen. Sen ACO onnistui välttämään ja pelaa nyt RoPS:aa vastaan nousukarsinnoissa.

Rovaniemeläisittäin lisämielenkiintoa otteluun tuo AC Oulun runsas ex-ropsilaisten määrä. Mm. Niklas Jokelainen, Aapo Heikkilä, Obed Malolo, Henrik Ölander ja Anselmi Nurmela edustavat nyt ”Laivaston Sinisiä”.

RoPS haastamaan levollisin mielin

Veikkausliigan nousukarsinnoissa kohtaavat yleensä kaksi joukkuetta, joista toinen on tottunut voittamaan, ja toisen kausi on kulunut enemmän ja vähemmän hammasta purren.

Hetken aikaa Rovaniemelläkin jouduttiin pureskelemaan kynsiä, kun Ykkösen runkosarjan voittaneen RoPS:n tuloskunto notkahti juuri ylemmän jatkosarjan alla.

Mikko Mannilan miehistö kuitenkin luotti omaan tekemiseensä. Se sama tekeminen oli nostanut RoPS:n heinäkuusta lähtien Ykkösen kärkijoukkueiden joukkoon.

Päätöskierroksilla RoPS hoiti oman osuutensa ja voitti sekä FF Jaron että huikeassa Ykkösen päätösottelussa Turun Palloseuran.

Näissä kahdessa ottelussa Simo Roiha paukutteli peräti neljä osumaa. Muutenkin RoPS:n ruuti oli kauden aikana kuivaa. Se teki peräti 50 maalia 27 otteluun.

Roihan lisäksi myös loukkaantumisesta palannut serbikärki Srdjan Vujaklija on ollut tehojenkin suhteen isossa roolissa, samoin nuori keskikentän Vertti Hänninen.

- Meidän täytyy onnistua erittäin hyvin, jotta pystymme luomaan itsellemme mahdollisuuksia Veikkausliigatason joukkuetta vastaan, päävalmentaja Mannila alustaa.

- On puolustettava kurinalaisesti ja oltava yhtenäisiä.

Mannila näkee kauteen satsanneen AC Oulun ennakkosuosikkina, mutta on piiskannut miehistönsä taisteluun. Tilastollisesti nousukarsinnat ovat olleet Veikkausliigajoukkueelle usein vaikeat.

- Meidän on kyettävä aiheuttamaan vastustajalle tuskaa pelin eri vaiheissa, Mannila sanoo.

- Meillä on ollut hyvä valmistautuminen, mutta ei sen aikana ole pyörää uudelleen keksitty. Meidän on jatkettava niillä vahvuuksilla, joissa koemme olevamme hyviä.

Miehistön suhteen RoPS:lla ei ole huolia. Ainoastaan toppari Mohammed Adams on ensimmäisen ottelun pelikiellossa.

Liput huomiseen RoPS – AC Oulu otteluun ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50), netissä osoitteessa www.lippu.fi sekä RoPS:n toimistolla Kansankatu 9 vielä keskiviikkona kello 10.00 – 17.00.

Seurakortit ja kausikortit käyvät luonnollisesti myös karsintaotteluun. Otteluisäntänä toimii Värisilmä.

RoPS 5 viimeistä ottelua

26.9. RoPS - Gnistan 3-4 (1-2)
2.10. VPS - RoPS 2-0 (2-0)
8.10. RoPS - EIF 1-2 (0-1)
16.10. FF Jaro - RoPS 3-6 (0-3)
23.10. RoPS - TPS 1-0 (1-0)

AC Oulu 5 viimeistä ottelua

3.10. FC Haka - AC Oulu 0-0 (0-0)
16.10. AC Oulu - IFK Mariehamn 1-2 (0-1)
22.10. FC Lahti - AC Oulu 0-0 (0-0)
27.10. FC Honka - AC Oulu 6-1 (3-0)
31.10. AC Oulu - KTP 2-1 (1-1)

 

Luettu 2167 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi