Uutiset

Miehet

perjantai, 22 lokakuu 2021 20:20

Kuka juhlii lauantaina? Voittajalle paikka nousukarsintaan. RoPS ja TPS kohtaavat ratkaisevassa ottelussa.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Lauantaina ratkeaa, juhliiko RoPS taas kotikentällään Lauantaina ratkeaa, juhliiko RoPS taas kotikentällään Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura ja Turun Palloseura ratkaisevat huomenna lauantaina, kumpi joukkueista jatkaa Veikkausliigan nousukarsintaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 15.00. Portit avautuvat jo kello 13.45. Perheliput – ilman lapsirajaa- myynnissä portilla 20 euron hintaan.

Ykkösen runkosarjan kärkijoukkueet RoPS ja TPS kohtaavat lauantaina kauden viimeisessä sarjaottelussa. Panoksena voittajalle on paikka Veikkausliigan nousukarsintaan – mitä todennäköisimmin AC Oulua vastaan.

Rovaniemen Palloseuralle tilaisuus karsintoihin avautui edellisellä kierroksella TPS:n jaettua pisteet Tammisaaren EIF:n kanssa, ja RoPS:n hakiessa FF Jarolta täydet sarjapisteet runsasmaalisessa lukuihin 3-6 päättyneessä ottelussa.

Jaro-ottelussa Simo Roiha oli kentän hahmo hattutempullaan sekä komealla alustuksella Srdjan Vujaklijan 1-4 osumaan.

- Nyt saadaan mahtava finaali sarjakaudelle. Toivottavasti saadaan myös katsomot täyteen ja hyvä tunnelma Keskuskentälle, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila fiilisteli.

Ennakkoasetelmissa RoPS tarvitsee huomiselta voiton, kun TPS:lle riittää tasapeli.

Toisaalta paineet saattavat olla enemmän nimekkään turkulaisjoukkueen puolella. Heillä on allaan tappio ja tasapeli, sekä muistissa varmasti RoPS:n elokuinen vierailu Kupittaalla. Silloin Vertti Hänninen oli RoPS:n sankari kahdella maalilla.

Rovaniemeläisleirissä tunnelmat ovat luottavaiset. Huominen tulee olemaan juhlapäivä.

- Pelaajien kanssa olemme siitä jutelleetkin. Saimme toisen mahdollisuuden ja tartuimme siihen, Mannila kertoo.

- Meidän on iloittava siitä ja oltava mahdollisimman rentoja. Annetaan vain mennä.

TPS on edelleen yksi sarjan vaarallisimmista vastustajista ja erityisen vahva erikoistilanteissa. Esimerkiksi keskikentän Joakim Latonen on viimeistellyt jo 11 osumaa.

Mutta taustalla on myös kookkaita puolustajia kuten topparit Juhani Pikkarainen ja RoPS:ssakin kahden kauden ajan pelannut Atte Sihvonen.

- Heillä on paljon variaatioita, oli se sitten kulmapotku tai sivuvapari, Mannila kuvailee.

- Niissä meidän on onnistuttava kuten puolustamisessa muutoinkin. Samalla meillä on selkeä kuva, kuinka TPS:aa voidaan vahingoittaa, ja sitäkin olemme tällä viikolla korostaneet.

RoPS:n valmistautumista ei haitannut edes viikolla Rovaniemelle laskeutunut sankka lumisade. Keskuskentän lämmitys ei riittänyt pitämään kenttää sulana, joten joukkue veti viimeiset harjoitukset Ounashallissa.

- Vähän tuli valmistautumisessa mutkia matkaan, mutta siihen on turha käyttää sen enempää energiaa, Mannila kuittaa.

Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuu huomenna pelikiellossa oleva Nino Roffelsen. Sen sijaan Geoffrey Acheampong on oman pelikieltonsa kärsinyt. Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä.

Ennen huomista ottelua ja puoliajalla juhlitaan myös RoPS:n juniorikauden päättäjäisiä. Joukkueet palkitaan yleisön edessä kello 14.00 alkaen. Puoliajalla jaetaan seuran erikoispalkinnot.

RoPS 5 edellistä ottelua

19.9. RoPS - KPV 3-3 (0-2)
26.9. RoPS - Gnistan 3-4 (1-2)
2.10. VPS - RoPS 2-0 (2-0)
8.10. RoPS - EIF 1-2 (0-1)
16.10. FF Jaro - RoPS 3-6 (0-3)

TPS 5 edellistä ottelua

19.9. HJK Klubi 04 - TPS 2-4 (1-2)
25.9. TPS - FF Jaro 4-1 (2-0)
2.10. Gnistan - TPS 1-2 (0-1)
8.10. TPS - VPS 1-3 (0-2)
14.10. TPS - EIF 1-1 (0-0)

Luettu 1951 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi