Uutiset

Miehet

lauantai, 06 marraskuu 2021 16:30

Loppuhuipennus! RoPS yhden maalin johtoasemasta toiseen osaan - "Todella tiukka asetelma"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pelaa sunnuntaina AC Oulua vastaan Veikkausliiga-karsinnan ratkaisevan toisen osaottelun.

RoPS ja AC Oulu tarjosivat keskiviikkona todellisen jännitysnäytelmän, kun liigakarsinnat saivat aiemmista vuosista poiketen tapahtumarikkaan avausottelun. 

Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin tämän kauden suurin yleisömäärä, ja kannattajien riemuksi RoPS otti 2-1-kotivoiton. Nino Roffelsenin lisäajalla iskemä voittomaali hullaannutti kotiyleisön, ja toi sinipaidoille 2-1-etulyöntiaseman toiseen osaan. Aiemmin 1-1-tilanteessa Miikka Mujunen esitti huipputärkeän torjunnan, kun hän esti Dennis Salanovicin maalintekoyrityksen rangaistuspotkusta.

RoPSin päävalmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen avausosan tulokseen, mutta muistutti heti perään, että otteluparin voittoon on vielä paljon tehtävää.

- Lähtötilanne on edelleen hyvin tasainen. Kaikki on auki. Oululla on kotietu, ja meillä on yhden maalin etu. Todella tiukka asetelma, Mannila kommentoi.

Ensimmäisen ja toisen osaottelun välissä joukkueilla on ollut käytössään vain kolme välipäivää. Nämä päivät RoPS on käyttänyt palautumiseen ja avausosan analysointiin.

- Olemme välipäivinä pyrkineet palautumaan mahdollisimman hyvin sekä kehon että pääkopan osalta, Mannila kertoi.

- Totta kai olemme myös analysoineet ensimmäistä ottelua paljon.

Rovaniemen kohtaamisessa molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa ottelun voittamiseen. RoPS onnistui kahden maalin lisäksi luomaan muitakin vaarallisia tilanteita, ja tämä miellytti valmennustiimiä.

- Olimme hyökkäyksissämme tarpeeksi vaarallisia. Onnistuimme luomaan tarpeeksi maalipaikkoja ottelun voittamiseksi.

Parannettavaa jää puolestaan siinä, että AC Oulua ei päästettäisi niin usein maalintekopaikoille.

-  Annoimme Oululle useamman hyvän maalipaikan, ja Raatissa tämän suhteen meidän tulee olla parempia. Emme voi antaa noin paljon maalintekopaikkoja, ja tässä avainasemassa on koko joukkueen puolustaminen.

Avausosassa Keskuskentällä riitti tunnelmaa alusta loppuun. Samaa on odotettavissa sunnuntaina, kun Rovaniemeltä matkustaa kannattajien bussi Ouluun, jonka lisäksi useita faneja on saapumassa RoPSin tueksi muilla kulkuvälineillä.

- Tunnelma keskiviikkona oli mahtava. Uskon ja toivon, että RoPSin kannattajat Rovaniemeltä ja muualta Suomesta tulevat paikalle tai tukevat Ruudun välityksellä.

RoPS-kannattajille on varattu Raatista oma katsomonosa, joka on merkitty artikkelin loppuun löytyvästä kuvasta.

Varmaa on se, että sunnuntaina edessä on huikea päätös kotimaiselle jalkapallokaudelle 2021. 90 minuutin ja lisäajan jälkeen tiedämme, kumpi joukkueista pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

AC Oulu - RoPS, Raatin stadionilla kello 16:00. Ottelua voi seurata myös Ruutu+:n kautta.

ACO RoPS

 

Luettu 2267 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi