Uutisarkisto

Kaikki uutiset

lauantai, 16 lokakuu 2021 23:24

Vielä kerran taistellaan Lapin hegemoniasta. RFA:n vieraaksi saapuu Kemi City FC.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RFA ja KCFC vääntävät sunnuntaina vielä kerran Lapin herruudesta RFA ja KCFC vääntävät sunnuntaina vielä kerran Lapin herruudesta Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academyn kauden viimeiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu aina rakas Kemi City FC. Ottelu Keskuskentällä alkaa sunnuntaina 17.10. kello 13.00. Pelin näyttää suorana Lapin Kansa.

Ottelun ennakkosuosikista ei ole kahta sanaa. Kemi City FC:n kausi Miesten Kakkosessa on ollut valitettavan mollivoittoinen.

Kemin alkuperäinen valmentaja Dean Sibson heitti pyyhkeen kehään jo elokuun alussa ja matkusti takaisin kotimaahansa.

Uusi valmennusvitja Tuomo Könönen ja Mikko Vilmunen eivät saaneet käännettyä kurssia, vaan kemiläisillä on edessään vääjäämätön putoaminen sarjaporrasta alemmas.

Huomenna sunnuntaina ei kuitenkaan pelata sarjapaikoista vaan Lapin hegemoniasta. Paikallisväännöissä erityisetsi Kemin ja Rovaniemen välillä on aina oma latauksensa.

- Se on Kemille varmasti tämän kauden viimeisiä merkityksellisiä asioita, että saisivat voittaa rovaniemeläiset Rovaniemellä, RFA:n valmentaja Aleksi Tanner varoittaa.

- Kemi on ollut meille vaikea vastus. Tälläkin kaudella hävisimme meidän ensimmäisen keskinäisen ottelumme.

Vaikka Vilmusen johdolla Kemi on saalistanut kahdeksasta ottelusta vain yhden tasapelin, löytää Tanner muutoksia heidän aikaisempaan pelitapaansa.

- He pelaavat suoraviivaisempaa asennefutista, RFA-luotsi kuvailee.

RFA on puolestaan hyvässä syysvireessä. Joukkue sai edellisellä kierroksella karisteltua viimeistekin uhat putoamisesta ja voi nyt keskittyä levollisesti tuleviin koitoksiin.

Jopa paikka kuuden parhaan joukossa olisi edelleen mahdollinen. Se olisi hieno tasonnosto nuorelta joukkueelta.

- Meidän viimeiset kahdeksan ottelua ovat olleet taas tuloksellisesti hyviä, Tanner sanoo.

- Se on sitä, mitä meidän pitäisi tässä sarjassa pystyä esittämäänkin. Meidän pitäisi huomennakin olla se vahvempi joukkue, mutta vaikea sanoa. Derby on aina derby.

Rovaniemi Football Academy vastaan Kemi City FC Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 17.10. Ottelu alkaa kello 13.00. Pelin näyttää suorana myös Lapin Kansa. Lapin Kansan koetilaus ensimmäinen kuukausi ainoastaan 1 €.

RFA 5 viimeistä ottelua

29.8. Närpes - Kraft RFA 3-3 (1-2)
11.9. RFA - JBK 3-1 (0-0)
18.9. JJK Jyväskylä - RFA 0-0 (0-0)
25.9. RFA - JJK Jyväskylä 0-2 (0-0)
2.10. VIFK - RFA 3-5 (2-1)

KCFC 5 viimeistä ottelua

11.9. FC Vaajakoski - KCFC 5-0 (3-0)
15.9. KCFC - VIFK 0-4 (0-3)
18.9. KCFC - Hercules 1-5 (1-2)
25.9. Hercules - KCFC 5-0 (4-0)
2.10. KCFC - JBK 2-5 (1-3)

Luettu 1328 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi