maanantai, 06 elokuu 2007 13:52

RoPS kiipesi voitolla sarjakärkeen

Rovaniemen Palloseuran huikea vire jalkapallon Ykkösessä jatkuu.

Klikkaa!

Tällä kertaa Keskuskentän kotitaian kävi kokemassa helsinkiläinen Klubi-04, joka lähti pitkälle kotimatkalle 3-1 (2-1) -tappiolla.

RoPS:n kotivoitto tiesi samalla rovaniemeläisten siirtymistä yksin Ykkösen kärkipaikalle, JJK:n hävittyä yllättäen ottelunsa Joensuun JIPOLLE.

Pohjoinen vastaan etelä -taistelu käynnistyi maalirikkaissa tunnelmissa.

Ensin kotijoukkueen hyökkäyskalusto sahasi Antti Peuralle maalipaikan ja Peuran pyssy puhisi pallon voimalla maalin alakulmaan.

Ilo oli kuitenkin hyvin lyhytaikainen. Kaksi minuuttia Peuran osumasta RoPS-pakki Antti Uimaniemelle sattui kaksi sysimustaa hetkeä omalla puolustusalueella.

Ensin huolimaton syöttö vastustajan ulottuville ja sen jälkeen helsinkiläishyökkääjän kaato rangaistusalueella pilkun arvoisesti.

Jani Bäckman ei rangaistuspotkussaan erehtynyt ja vieraat tulivat tasoihin.

- Alun tapahtumat kuvasivat hyvin meidän pelaamista. Voitosta huolimatta meille tuli aivan liikaa helppoja virheitä, mietiskeli RoPS-luotsi Kari Virtanen omiensa esitystä.

-  Totta kai ollaan voitosta tyytyväisiä, mutta luokatontahan meidän pelaaminen välillä taas oli, piiskasi Virtanen.

Ottelun avauspuolikas oli isäntien hallintaa. Keskikentällä raataneet Zeddy Saileti ja Chanda Mwaba pyörittivät peliä hyvällä nopeudella ja teräviä syöttöjä laitoihin jaellen.

Vastaavasti vierailijoiden peli takkusi jatkuvasti. Pikkunätisti maata pitkin pelanneet helsinkiläiset eivät löytäneet aukkoja isäntien alakerrasta, eikä RoPS:n maalivahti Kalle Rönkkö joutunut todelliseen testiin missään vaiheessa avausjaksoa.

Mweetwan maaliputki sai jatkoa

Tarvittiin Sailetin ja Peuran ohilaukaukset ja sitten alkoi jälleen Klubi-04:n maaliverkot pöllytä. RoPS:n voittoputken ohella sunnuntaina todistettiin myös toisen putken jatkumista. Nchimunya Mweetwan loputtoman pitkään jatkunut maaliahneus sai jatkoa Dejan Godarin syötöstä.

Todellisen esityön Mweetwan osumaan taiteili kuitenkin Janne Turpeenniemi, jonka mittatilaus-tasoa lähennellyt kaaripallo tavoitti Godarin.

- Hyökkäyssuuntaan peli toimi kieltämättä hyvin. Erityisesti runsas määrä luotuja tilanteita lämmittää, kiitteli Virtanen.

Sarjataulukkoa ei tuijoteta

Avauspuolikkaalla ujosti RoPS-alakertaa hätistelleet vieraat heräsivät pelaamaan toisella 45-minuuttisella. Selvästi paremmin pelin kulkuun mukaan päässyt Klubi-04 pystyi luomaan kontrolloituja maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui.

Lähemmäksi maalia pääsi Akseli Pelvas, jonka veto kimposi ylärimaan.

- Toinen jakso oli jo vähän parempaa. Nuori joukkue maksaa oppirahoja ja olihan RoPS tänään se parempi joukkue, myönsi vieraiden päävalmentaja Abdou Talat pettyneenä.

Hyvän ottelun pelannut Juuso Majava toimi arkkitehtina kotijoukkueen kolmannessa maalissa.

Nappisyöttö leijui Mweetwan ulottuville, joka viimeisteli illan toisen maalinsa.

Sarjakärkeen nousu tuli päävalmentaja Virtaselle täytenä yllätyksenä.

- En seuraile sarjataulukoita, kuten eivät pelaajammekaan, joten ei piikkipaikka vaikuta meidän tekemiseemme millään tavalla, kuittasi Virtanen.