maanantai, 07 heinäkuu 2008 12:32

RoPS pallotteli roiman voiton

Philip Edeipo ahdisteli jatkuvasti KooTeePeen maalivahtia Janne Henrikssonia. Edeipo iski myös joukkueen avausmaalin. Philip Edeipo ahdisteli jatkuvasti KooTeePeen maalivahtia Janne Henrikssonia. Edeipo iski myös joukkueen avausmaalin.

Ei painanut tuiskaava tuuli, eikä reilun kymmenen asteen heinäkuun helle Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen eilisessä pelissä. RoPS kuittasi viime sunnuntaisen HJK-tappion nopeasti komealla 3-0-kotivoitolla sarjajumbo KooTeePeesta.

Kotkalaisista ei tosin suurta vastusta kamppailussa ollut. Ensimmäisen laukauksen kohti maalia KooTeePee sai aikaan yli puolen tunnin pelin jälkeen. Joukkue keskittyi lähinnä rikkomaan RoPSin peliä. Kotijoukkue sai kestää jalkoihin syöksyjä tämän tästä.

RoPS aloitti vahvasti. Daniel Bauer palasi joukkueen riveihin, sitten toukokuisen loukkaantumisensa, ja keskikenttämies sai maalipaikan heti ensimmäisessä hyökkäyksessä. Bauerin veto meni kuitenkin ohi maalin. Intoa Bauerilla riitti, mutta pelituntuman puute näkyi vielä otteissa.

Yhdeksännellä peliminuutilla Titi Essomba jatkoi pallon hyvin pystyyn Philip Edeipolle, joka ohitti laukauksellaan KooTeePeen maalivahdin Janne Henrikssonin siirtäen RoPSin 1-0-johtoon.

RoPSin peli sekosi hiukan ensimmäisen maalin jälkeen. Joukkueen painostus näkyi kuitenkin viitenä kulmapotkuna ensimmäisellä puoliajalla. KooTeePee ei sen sijaan saanut yhtään kulmatilannetta koko ottelussa.

Zeddy rankaisi

Daniel Bauerin peliaika paluuottelussa jäi 45 minuuttiin. RoPS aloitti toisen puoliajan kymmenellä pelaajalla, kun Zeddy Saileti verrytteli ensimmäisen minuutin kentän laidalla ennen vaihtoa. Lämmittely taisi kannattaa, sillä vanha herra Saileti iski RoPSin 2-0-osuman komeasti vapaapotkusta muurin yli yläkulmaan 59.minuutilla.

Ville Oksanen tuli vaparin aiheuttaneessa tilanteessa rumasti Edeipoa selkään ja sai varoituksen.

KooTeePeen olematon selkäranka katkesi Sailetin maaliin ja ottelun loppu oli RoPSin näytöstä. Edes Keskuskentän heikko kunto ei haitannut kotijoukkueen syöttömyllyjä. Chileshe Chibwe kaunisteli 63. peliminuutilla loppuluvuiksi 3-0.

RoPS olisi paremmalla viimeistelyllä voinut iskeä pelin paljon tylympiinkin numeroihin.

Mika Nurmela hallitsi jälleen suvereenisti keskikenttää ja RoPS pelasi ottelun erittäin hyvin joukkueena.

Tappiot syö miestä

- Yksitoista ottelua ja nolla voittoa. Se syö miestä. Etenkin vieraspelit ovat olleet surkeita, KooTeePeen maalivahti Janne Henriksson puhisi ottelun päätyttyä.

Ahdinkoon yhtyi myös kotkalaisten valmentaja Tommi Kautonen.

- Joukkueen itseluottamus on täysin kateissa. RoPS oli tänään fyysisesti vahvempi ja ansaitsi voittonsa.

RoPS-puolustaja Antti Uimaniemi totesi taktiikan onnistuneen. Joukkue pyrki kovaan karvauspeliin.

- Ensimmäisen maalin jälkeen olimme sotkea itse pelimme. En tiedä mistä se johtui. Toinen jakso oli kuitenkin erittäin hyvä, RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko totesi.

- Tästä on hyvä jatkaa. Toivottavasti saamme vielä Nchimunya Mweetvan pian mukaan harjoituksiin.

RoPS pelaa seuraavan liigaottelun ensi sunnuntaina VPS:aa vastaan Vaasassa.