maanantai, 15 syyskuu 2008 21:53

RoPS:n tappioputki katkesi

Chileshe Chibwe oli mukana molemmissa maaleissa. Tästä lähtee syöttö toiseen maaliin Edeipolle Sami Rähmösen (7) ja Jukka Lehtovaaran (mv) nenän edestä. Chileshe Chibwe oli mukana molemmissa maaleissa. Tästä lähtee syöttö toiseen maaliin Edeipolle Sami Rähmösen (7) ja Jukka Lehtovaaran (mv) nenän edestä.

Kahdeksan viikon synkkä jakso RoPS:n veikkausliigataipaleella jäi sunnuntaina historiaan. Joukkue taisteli TPS:n vieraana arvokkaan matkatasapelin 2-2 (1-1) ja ottelutilastojen perusteella jopa pääosin hallitsi ottelua.

- Tyytyväinen täytyy lopputulokseen olla, TPS:n paine oli varsinkin toisella jaksolla kova. Nousimme hyvin TPS:n 1-0 johdon takaa tasoihin ja taistelimme hyvän tasapelin.

- 2-1 -johdon menettäminen tietenkin hiukan harmittaa, mutta hyvä näinkin. Viime ajat ovat olleet meille vaikeita, maalivahti Kalle Rönkkö tiivisti tunnelmat rovaniemeläisleirissä.

TPS aloitti ottelun epävarmasti. Urmas Rooba ja algerialainen toppari Kiko tarjosivat viidennen ja kuudennen peliminuutin kohdalla huonoilla puruillaan vieraille kahteen otteeseen johtomaalia. Jatkotilanteista ei kuitenkaan syntynyt RoPS:n harmiksi osumia.

Kovia kontakteja

Avausmaalin teki lopulta kotijoukkue. Eurotason vahvistus Christian Gyan keskitti ja Simon Pedersen puski, tilanteessa RoPS:n oikean laidan puolustuslinja nukkui ratkaisevan hetken ajan ja pallo oli saman tien verkossa.

RoPS:n taivas aukesi yhdeksän minuutia myöhemmin yllättävällä tavalla. Unilukkarin vuorossa oli TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara, jonka taakse Chileshe Chibwen laukaus meni ainakin kotikatsomon mielestä turhan helposti.

Matkaa maaliin kolmisenkymmentä metriä ja pallo ilman näköestettä verkossa. Ei välttämättä parasta mahdollista hereilläoloa nuorelta turkulaisvahdilta.

- Toisaalta osuma oli ilmiömäinen. Harvemmin Veikkausliigassa nähdään vastaavia potkuja, RoPS:ista puhevuorossa ollut Matti Helin kiitteli.

Turun ottelu oli luonteeltaan tasokas ja hyvin fyysinen. Miehiä lepäsi kentän pinnassa useaan kertaan. Isoja taisteluja käytiin esimerkiksi TPS:n Kikon ja RoPS:n kärjen Philip Edeipon kesken.

Molemmat makasivat taklausten jäljiltä kertaalleen kanveesissa mutta vakavammilta seurauksilta säilyttiin. Kovat kontaktit pitivät ottelun edetessä myös joukkueiden valmennusportaita verbaalisesti hereillä.

Edeipon 1-2 -osuma oli ottelulle tyypillinen. RoPS karkasi pallonriistolla ylivoimahyökkäykseen ja RoPS-kärki hakkasi pallon väkisin maaliin toisesta aallosta.

TPS:n tasoitus tuli halvasti. RoPS laski Rönkön kuvaamassa toisen jakson paineessa hetkeksi puolustuslinjaansa ja verkko soi heti.

Piste tyydytti

Aristides Pertot potkaisi pallon lopulta tyhjään verkkoon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

- Rehellisyyden nimissä tulimme täältä pistettä hakemaan ja sen myös saimme. Sikäli tasapeliin täytyy olla tyytyväinen. Yhden maalintekopaikan jääminen tolpaksi tietenkin tässä tilanteessa hiukan harmittaa. Kokonaisuutena hyvä suoritus meiltä, joukkueen kokonaistilanne huomioiden, Matti Helin summasi.

TPS:n Martti Kuusela harmitteli tärkeiden pisteiden menetystä.

RoPS pelasi hänen mukaansa pitkillä keskityspalloilla kotijoukkueen pelinavaukset tehottomiksi.

Tuska turkulaisleirissä on ymmärrettävää, sillä isolla budjetilla kauteen satsanneen seuran tavoitteena olevat europelit alkavat jo olla ensi kauden kannalta historiaa.