ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 11 touko 2009 11:30

Pilkut piinaavat yhä RoPSia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Zeddy Saileti ei ollut uskoa silmiään, kun hänen rangaistuspotkunsa kilahti IFK-maalin tolppaan. Zeddy Saileti ei ollut uskoa silmiään, kun hänen rangaistuspotkunsa kilahti IFK-maalin tolppaan.

Rangaistuspotkujen ampumisesta on muodostunut Rovaniemen Palloseuralle todellinen murheenkryyni.

Rovaniemeläisjoukkue on nyt missannut jalkapalloliigassa viisi pilkkua putkeen. Kuluvan kauden kahdessa kotipelissä hukattuja rankkareita on jo kolme.

Sunnuntaina Susivoudin kentällä oli Zeddy Sailetin vuoro.

Vaihtopelaajana kentälle tullut Mika-Matti Maisonvaara puhkaisi IFK Mariehamnin puolustuksen upealla läpisyötöllä 74. minuutilla, ja IFK:n kroatialaistoppari Mate Dujilo repi Sailetin nurin punaisen kortin arvoisesti.

Inter-pelissä tilaisuutensa hukannut Christopher Musonda oli määrätty ampujaksi, mutta Musondan tehtäväksi jäi lopulta vain pallon asettaminen pilkulle.

Saileti asettui pallon taakse, mutta kotiyleisön epäuskoksi sambialaisen sijoitus kimposi takaisin kentälle IFK-maalin vasemmasta tolpasta.

- Otin kokeneimpana pelaajana vastuun rankkarin vetämisestä. Epäonnistumisten aiheuttama paine olisi voinut olla nuorille pelaajille (Chanda Mwaba, Musonda) liikaa, Saileti sanoi.

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko ei voinut kuin levitellä käsiään.

- Asiasta on keskusteltu. Ratkaisu oli Zeddyn, ja ehkä tämä oli hänellekin hyvä opetus, Bondarenko myhäili.

Virolaisvalmentaja sanoi jatkossa edelleen luottavansa joukkueen "rankkarispesialisteihin" Mwabaan ja Musondaan, jotka epäonnistuivat torstaina Interiä vastaan.

 Ottelun erotuomari Vesa Hätilä ajoi IFK:n kroaattitoppari Mate Dujilon ulos Zeddy Sailetin kaatamisesta.

Lyyski haukkui kentän

Vahvasti kauden avanneen IFK:n valmentaja Pekka Lyyski oli mielissään Rovaniemeltä saadusta pisteestä, mutta haukkui Susivoudin nurmen pelikelvottomaksi.

- Tuolla alustalla ei voi pelata jalkapalloa, Lyyski valitteli.

Fyysisesti vahva ja kookas IFK Mariehamn satsasikin epätasaisella kentällä ja tyylilleen uskollisena erikoistilanteisiin ja suoraviivaisiin pitkiin palloihin, joista se sai rakenneltua muutaman vaarallisen tilanteen.

- Tunsimme vastustajan pelityylin ja sovitimme omaa peliämme sen mukaan, Bondarenko totesi.

Bondarenko kehui oman joukkueensa peliesitystä ja oli silminnähden tyytyväinen kauden ensimmäisestä pisteestä.

Kahdesta ensimmäisestä pelistä terävöitynyt RoPS pitikin vauhdikkaalla pelillään epävarmaa IFK-puolustusta ajoittain ahtaalla.

Sailetilla oli avauspuoliskolla parikin tilaisuutta maalitilin avaamiseen. Ensimmäisen yrityksen Gustaf Långbacka torjui eteensä ja toinen viuhui reippaasti maalin yli.

Toisen puoliajan alussa Echiabhi Okodugha hukkasi Chileshe Chibwen tarjoileman läpiajon.

Seuraavan kerran liigajumbona jatkava RoPS pääsee etsimään ratkaisua maalinteko-ongelmaansa torstaina sarjanousija JJK:n vieraana Jyväskylässä.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 936 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227