ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 06 huhtikuu 2010 08:35

"Paketti on hyvin kasassa"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja Umeå FC marssivat keskuskentälle harjoitusotteluun. Rovaniemen jalkapallokausi ulkona alkoi poikkeuksellisen varhain kun lämmitettävä keinonurmi haihdutti viimeisetkin lumet. Kenttä aviitettiin käyttökuntoon osin myös lumitöillä. RoPS ja Umeå FC marssivat keskuskentälle harjoitusotteluun. Rovaniemen jalkapallokausi ulkona alkoi poikkeuksellisen varhain kun lämmitettävä keinonurmi haihdutti viimeisetkin lumet. Kenttä aviitettiin käyttökuntoon osin myös lumitöillä.

Rovaniemen Palloseuran valmentaja John Allen näki paljon hyvää, kun Ykköseen valmistautuva joukkue kukisti ruotsalaisen Umeå FC:n 2-0 (0-0) jalkapallon harjoitusottelussa pääsiäisenä keskuskentällä.

Kauden ensimmäisen ulkoilmaottelun mahdollisti viime kesän kenttäremontti sekä keväiset säät. Lumi katosi lämmitettävältä keinonurmelta ja ottelu pelattiin hyvissä olosuhteissa. Yleisöäkin oli paikalla yli 200.

- Meillä oli paketti nyt hyvin kasassa. Puolustuspeli oli todella vahvaa ja pallo liikkui hyvin varsinkin toisella jaksolla. Vain maalinteko oli vaikeaa, summasi Allen näkemäänsä.

RoPS teki toisella jaksolla kolme maalia, joista kaksi hyväksyttiin. Hylätty oli komein kun Pavle Khorguashvili tälläsi vasurillaan pallon liki maalin kattoon. Hämmästys oli melkoinen kun tuomari hylkäsi osuman kuultuaan avustavaa rajanaista.

Neljä minuuttia myöhemmin pallo vietiin keskelle, kun Christopher Musonda sipaisi päällään Chanda Mwaban vapaapotkun verkkoon, 1-0. Loppunumerot viimeisteli juniori Jyri Kokkonen kieputtamalla Umeån puolustuksen solmuun ja laukomalla pienestä kulmasta komean maalin.

- Tilanteiden perusteella maaleja olisi voinut tulla 3-4 lisää, huomioi John Allen.

RoPSin hyökkäyspeli sai selvästi uutta virtaa kun sitkeästä polvivaivasta hyvin toipunut Ncimunya Mweetwa korvasi nigerialaisen Samuel Chidin vajaan tunnin pelin jälkeen. Nopea Chidi hukkasi paikkansa itsekkyyteen, mutta Mweetwan pelissä oli juonta vaikkei liike vielä ihan entinen olekaan.

Khorguashvilin kaksosista Valter loukkasi takareitensä avausjaksolla ja hänet korvasi tuorein sopimuspelaaja Tuomas Markkula. Turkulainen on nopeahko kärkimies, joka voi olla hyvä parivaljakko esimerkiksi Mweetwalle.

Tabe loistaa

RoPSin kirkkaasti paras pelaaja oli kuitenkin amerikkalaistoppari Etchu Tabe, jonka osaaminen näkyy entistä paremmin isolla kentällä. Liki 190-senttinen Tabe on jaloistaan nopea, sijoittuu hyvin ja on vaikea ohitettava.

RoPSin puolustuslinja toimi muutenkin hyvin, vaikka aloituksen paikkaa kärkkyvät Albin Granlund ja Stephen Kunda olivat sairaslistalla. Nuori Jarkko Lahdenmäki saa Taben rinnalla hyvää pelikokemusta, Janne Turpeenniemen jaloissa on ihan eri lento kuin viime kaudella ja Mika-Matti Maisonvaara pystyy pelaamaan monellakin pelipaikalla. Puolustusta jämäköittää tarkasti pelaava keskikentän ankkuri Godfrey Chibanga ja sekä ruotsalaisvedot hyvin liimannut maalivahti Arto Vikman.

Umeå-pelin sattumiin kuului sekin, että RoPS värjötteli puoliajan pukukopin ulkopuolella, kun sopivaa avainta ei yllättäen löytynyt. Ovea yritettiin tiirikoida jopa sorkkaraudalla, mutta turhaan.

Cupderby odottaa

RoPS pelaa ennen 25.4. alkavaa Ykköstä vielä yhden valmistavan ottelun. Se on jo virallinen kamppailu, kun seura kohtaa Suomen cupin 3. kierroksen ottelussa Kakkosen valmistautuvan FC Santa Clausin. Rovaniemen cupderby pelataan ensi lauantaina klo 16.30 keskuskentällä.

RoPSin kokoonpano: Arto Vikman; Janne Turpeenniemi, Etchu Tabe, Jarkko Lahdenmäki, Mika-Matti Maisonvaara (57. Jukka-Pekka Syväjärvi), Godfrey Chibanga, Valter Khorguashvili (36. Tuomas Markkula), Chanda Mwaba, Christopher Musonda, Pavle Khorguashvili (71. Jyri Kokkonen), Samuel Chidi (57. Nchimunya Mweetwa).

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 753 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227