ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 16 elokuu 2011 09:58

Tuskainen taival jatkuu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kun ei niin ei. RoPS:n Henrik Ojamaa teki uutterasti töitä Kuopion Palloseuraa vastaan, mutta sitä ei palkittu maalilla. Kun ei niin ei. RoPS:n Henrik Ojamaa teki uutterasti töitä Kuopion Palloseuraa vastaan, mutta sitä ei palkittu maalilla. Kuva:Veli-Jukka Mustajärvi

Putoamistaistelu on jalkapalloa raadollisimmillaan – etenkin jos se jatkuu lähes koko kauden.

Rovaniemen Palloseuran pelasi jo viidennentoista voitottoman ottelunsa Kuopion Palloseuran isäntänä. Tärkeämpää kuitenkin oli, että RoPS katkaisi tasapelillä kuuden ottelun tappioputkensa, eikä kaula sarjan toiseksi viimeiseen Vaasan Palloseuraan päässyt kasvamaan entisestä seitsemästä tikistä.
– Haimme voittoa, mutta tärkeää oli ettemme hävinneet. Tämä antaa uskoa, että kelekka kääntyy vielä voittoisalle uralle, RoPSin päävalmentaja Matti Hiukka summasi ottelun tilinpäätöksen.

KUPS-OTTELU oli Hiukan debyytti kotikentällä. Uuden valmentajan kädenjälki näkyi jo.
RoPS pelasi aiempaa organisoidumpaa puolustuspeliä. Topparipari Etchu TabeThomas Götzl porrasti selvästi laitapakkeja alemmas ja keskikentän toinen pohjapelaaja Sakari Saarinen makasi aivan keskuspuolustuksen edessä.
Hyökkäyspelissä on edelleen runsaasti tuunaamista. Kärjessä aloittanut Henrik Ojamaa on vaarallisempi laiturina, eikä Mika Lahtinen oikein istunut laidalle. Myös pallon roiskiminen korkeana kohti hyökkäysosastoa oli tuhoon tuomittu KuPSin pääpelivoimaista topparikaksikkoa Balazs Baloghia ja Markus Joenmäkeä vastaan.
RoPS pystyi kuitenkin rakentamaan toistuvasti paineen savolaismaalille ja luomaan kohtuullisia tekopaikkojakin. Ne kilpistyivät viimeistään KuPS:n maalia vartioineeseen Mika Hilanderiin.

VIERAIDEN johto-osuma toisen puoliajan alussa muistutti enemmän jääpalloa kuin vihreän veran shakkia.
Aleksi Paananen odotti täysin vapaana 20 metrissä Miikka Ilon kulmapotkua, ja koko RoPSjoukkue oli lihamuurina maalinsa edessä. 18-vuotias nuorukainen uitti pallon miesruuhkan läpi verkkoon.
– Sen miehen piti olla vartioituna, mutta eipä vain ollut, Hiukka manasi nappulaliigatason virhettä.
Hiukka ei kuitenkaan jäätynyt. Valmentaja nakkasi Etchu Taben kärkeen, pudotti Tuomo Könösen toppariksi ja heitti vielä Antti Peuran toiseksi kärkipelaajaksi.
– Peli kääntyi RoPSille Taben noustua kärkeen. Hän on erittäin vahva pelaaja ja oli jatkuva uhka meidän puolustukselle, KuPSin valmentaja Esa Pekonen myönsi.
Ansaittu tasoitus syntyi reilun tunnin jälkeen, kun Sakari Saarinen hiipi etutolpalle ja puski Eetu Muinosen kulmapotkun maaliin. RoPS haki rajusti voittoa loppuun asti, mutta palkinto jäi saamatta.

Ottelupuntari
Yhä seitsemän pistettä perässä
Miten kävi: RoPS–KuPS 1–1 (0–0).
Maalit: 47. Aleksi Paananen (Miikka Ilo) 0–1, 63. Sakari Saarinen (Eetu Muinonen) 1–1.
Oho! Seuraavasti ottelusta RoPSilla on pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia peräti kolme tärkeää miestä eli Mika Lahtinen, Janne Turpeenniemi ja Tuomo Könönen.
Entä nyt? Koska VPS pelasi tasan Hongan kanssa, säilyi RoPSin takamatka edelleen seitsemässä pisteessä. RoPS kohtaa sarjajohtajan ja koko liigan superjoukkue HJK:n vieraissa sunnuntaina.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2097 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227