maanantai, 12 syyskuu 2011 11:51

Hiukka: Moni varmaan ajattelee, että se oli siinä

Matti Hiukan olo RoPSin päävalmentajan paikalla käy entistä tukalammaksi. Matti Hiukan olo RoPSin päävalmentajan paikalla käy entistä tukalammaksi.

Rovaniemen Palloseuran tilanne jalkapalloliigan hännillä synkkeni entisestään. Joukkue jaksoi taistella hienosti ensimmäisen puoliajan IFK Mariehamnin vieraana, mutta putosi kyydistä toisella jaksolla. Samalla Vaasan Palloseura venytti eron RoPSiin jo 10 pisteeseen kaatamalla turkulaisen kaimaseuransa.

Vaikka liigaa on vielä pelaamatta yhdeksän kierrosta, ja RoPSilla on edelleen teoreettiset saumat sarjapaikan uusimiseen, alkaa tilanne käytännössä olla selvä. RoPS pelaa ensi kaudella Ykköstä.
– Moni varmaan ajattelee, että se oli sitten siinä. Me kuitenkin taistelemme loppuun asti, eikä meillä ole enää kuin voitettavaa, RoPSin päävalmentaja Matti Hiukka sanaili.

ROPSIN TURMIOKSI koitui ennen kaikkea Sebastian Strandvall ja hänen vapaapotkunsa. Mies teki erikoistilanteista kaksi ja syötti kaksi maalia.
– Numerot ovat rumemmat kuin olisimme ansainneet. Pelillisesti haastoimme IFK:n, mutta teimme liikaa virheitä joilla päästimme vastustajan erikoistilanneralliin
– Osasimme niitä varoa, mutta silti Strandvall pääsi juhlimaan ja oli kentän kunkku, Hiukka jatkoi.
RoPS joutui otteluun pahasti raajarikkoisena, sillä avauskokoonpanon miehistä puuttuivat polvivaivainen Etchu Tabe, ja flunssasta toipuva Janne Turpeenniemi ja loukkaantunut Sakari Saarinen. Nivusongelmasta kärsivä Eetu Muinonenkin istui vaihtopenkillä.

ROPS ALOITTI ottelun rohkeasti ja prässäsi aggressiivisesti syvällä hyökkäysalueella, eikä IFK päässyt kunnolla edes puolen kentän yli. Alkuhurjastelussa RoPS loi pari paikkaa, mutta ilman tulosta. Kesken RoPSin painostuksen kotijoukkue kuittasi johto-osuman vartin pelin jälkeen. Ermin Gadzo puski komeasti takatolpalta verkkoon Luca Bellissimon lähettämän ristipallon. Tappioasemassa RoPSin selkäranka on raskaan kauden kestäessä katkennut yhä helpommin, mutta nyt leuka ei painunutkaan rintaan. Vain neljä minuuttia myöhemmin Jose Manuel Rivera vapautti näppärästi Henrik Ojamaan läpiajoon, ja virolaiskiituri nosti pallon kauniisti maaliin yli Josh Wicksin.

POHJOINEN PUHURI jatkoi painostustaan ja kemiläiskaksikko Keijo HuuskoTuomo Könönen värkkäsivät johto-osuman. Könönen antoi vapaapotkun 30 metristä, ja Huusko ohjasi pallon verkkoon. Toisen puoliajan loppuun IFK sai otteen pelistä ja painoi toistuvasti hyökkäyksiä kohti RoPS-maalia, ja Strandvall niittasi ottelun tasoihin kauniilla vapaapotkumaalilla. Ojamaa tuhri vielä puoliajan lopuksi läpiajon Wicksin syliin.
Toisen puoliajan alussa kotijoukkue istui yhä tukevammin kuskin paikalle ja repi ristipalloilla aukkoja RoPSin puolustukseen. IFK:n johtomaalia edelsi Jarkko Lahdenmäen helppo pallonmenetys, jonka jälkeen hän joutui rikkomaan. Noin 18 metristä lähtenyt Strandvallin vapari siirsi isännät johtoon. RoPSilla ei ollut enää eväitä nousta toista kertaa tasoihin, vaan IFK takoi vielä kahdella erikoistilanneosumalla taululle rumat lukemat.

Ottelupuntari
Erikoistilanteet ratkaisivat
Tulos: IFK Mariehamn–RoPS 5–2 (2-2)
Maalit: 16. 1 – 0 Ermin Gadzo (Luga Bellissimo), 20. 1 -1 Henrik Ojamaa ( Manuel Rivera), 30. 1 – 2 Keijo Huusko (Tuomo Könönen), 41. 2 – 2 Sebastian Strandvall, 69. 3 – 2 Strandvall, 76. 4 – 2 Kristian Kojola (Strandvall), 90. 5 -2 Niko Ikävalko (Strandvall)
Mikä ratkaisi? RoPS haastoi vierasottelussa IFK:n rohkeasti ja yllätti aktiivisuudellaan avauspuoliajalla. Kuitenkin, jälleen kerran, juna jätti toisella jaksolla. RoPS joutui juoksemaan perässä, ja teki helppoja virheitä, jotka johtivat rikkeisiin. IFK iski peräti neljä maalia erikoistilanteista, ja käytännössä hautasi RoPSin liigahaaveet.
Oho! RoPS ja tylyt numerot: 24 ottelua ja 13 pistettä. Peräti 19 peliä ilman voittoa putkeen, ja kausi käytännössä ohi 9 kierrosta ennen sarjan päätöstä.
Entä nyt? RoPS kohtaa seuraavaksi kotikentällään mitaleista taistelevan Jyväskylän Jalkapalloklubin sunnuntaina 18.9.