sunnuntai, 20 huhtikuu 2014 13:13

RoPS kaatui Forsseliin Maarianhaminassa

Petteri Forssellin tehot olivat liikaa RoPSille Maarianhaminassa. Petteri Forssellin tehot olivat liikaa RoPSille Maarianhaminassa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura pelasi synkän pääsiäisviikon. Urakka päättyi lankalauantaina Maarianhaminassa IFK:n vieraana. Iltalautalle marssi pettynyt rovaniemeläisjoukkue, sillä IFK Mariehamn käänsi ottelun toisen jakson alussa 2-0 (0-0) voitoksi.

Tilastot eivät luvanneet RoPSille mitään, sillä kertaakaan joukkue ei ole voittoa juhlinut saarilla.

Kotijoukkueen voiton arkkitehtinä hääri Petteri Forssell, jonka kulmurista argentiinalaishyökkääjä Luis Solignac teki 1-0 49. minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin taitava Forssell hoiti homman kotiin laukomalla kauden avausmaalinsa liigassa

Suuremmilta tappionumeroilta RoPSin pelasti Forsselin tapaan Kokkolasta kotoisin oleva RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgren torjumalla useita varmoja maalitilanteita.

RoPS saa syyttää itseään myös huonosta viimeistelystä ja epäonnestakin. Avausjakson perusteella vieraat olisivat ansainneet osuman, mutta Aleksandr Kokko puski Antti Okkosen kulmasta ylärimaan ja Petteri Pennasen kaukolaukaus nuoli myös IFK:n maalirautoja. Omat paikkansa oli myös Nicholas Otarulla. Hyvä oli myös maarianhaminalaisten maalivahti Otso Virtanen.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme erinomaista jalkapalloa, mutta emme saaneet palloa maaliin, harmitteli RoPS-luotsi Juha Malinen.

– Ensimmäinen puoliaika ei ollut hyvä mutta tiesimme, ettei RoPS jaksa prässiä koko peliä. Toisella puoliajalla teimme sitten melkein mitä halusimme, sanoi kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Lyyski.

RoPS voitti laukaukset kohti maalia ja kulmuritilastokin oli tasan. Nihkeää pääsiäisviikkoa pääsee korjaamaan jo ensi keskiviikkona, kun Inter Turusta vierailee Rovaniemellä.