keskiviikko, 01 huhtikuu 2015 20:23

RoPS palloili tasapeliin IFK Luleån kanssa

Rovaniemen Palloseura viimeisteli kuntoaan ennen tulevan lauantaina Liigacupin finaalia ja seuraavan viikonlopun Veikkausliiga-avausta Rovaniemen keskuskentällä kohtaamalla keskiviikkoiltana Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla 1. divisioonan pohjoislohkossa pelaavan IFK Luleån. Varsin tasapaksu ottelu päättyi aivan oikeutetusti tasapelilukemiin 3-3 (1-1).

Ottelun maalinteon käynnisti RoPS vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun RoPS:n ahnas kroaattikärki Vilim Posinkovic puski maaliedushässäkästä pallon yli ruotsalaismaalivahdin maalin ylänurkkaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Luleån kymppipaita Erido Poli tasoitti nopean vastahyökkäyksen jälkeen RoPS-vahti Tomer Chencinskin jalkojen kautta lukemiksi 1-1.

Toisen jakson alussa RoPS:n nuorukainen Santeri Kumpula pääsi takatolpalta siirtämään RoPS:n 2-1 johtoon Olli Pöyliön hyvästä esityöstä. IFK Luleå tuli kuitenkin reilun 70 minuutin pelin jälkeen kärkkään kärkipelaajansa Erido Polin läpiajon ansiosta tasoihin kotijoukkueen kanssa ja meni 3-2 johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin Max Wårellin päättäessä hienon kuvion RoPS-verkkoon. Vajaat 10 minuuttia ennen peliajan täyttymistä toisella jaksolla puolustajasta hyökkääjäksi siirtynyt Ville Saxman pujotteli läpi ruotsalaispuolustuksen ja veti pallon komeasti Luleån verkkoon vasemman tolpan kautta tasoittaen ottelun loppulukemiksi 3-3.

RoPS:n valmentajana ottelussa toimi kakkosluotsi Vesa Tauriainen päävalmentaja Juha Malisen oltua Veikkausliigan avaustilaisuudessa Helsingissä. Tauriainen ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin, mutta totesi samalla, että RoPS:n tarkoituskin oli antaa ottelussa peliaikaa niille miehille, joille talven aikana on kertynyt vähän peliminuutteja.

- No joo, se oli semmoinen keskiviikkoillan ulkoiluhetki. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin oli tarkoitus, tosin etukäteenkin oli Juhan (Malinen) kanssa sovittu, että annetaan peliminuutteja vähän pelanneille kavereille, Tauriainen totesi tyynesti ottelun jälkeen.

RoPS suorittikin ottelussa useita vaihtoja. Vasta toisella jaksolla peliin tulivat normaalisti avauksen miehet Tomas Hradecky, Michael Ibiyomi, Abdou Jammeh, Juha Pirinen, Jarkko Lahdenmäki ja Mika Mäkitalo. Kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle jäivät avauksesta mm. Antti Okkonen, Janne Saksela ja Aleksandr Kokko.

Vaihtojen jälkeen ottelun hallinta siirtyi RoPS:lle, mutta IFK Luleå ahdisteli kotijoukkuetta nopeilla vastahyökkäyksillä ja osoitti näillä vaarallisuutensa. Chencinskin sijaan toisella jaksolla RoPS-maalia vartioi vasta 16-vuotias Juhani Kangas, joka toistaiseksi harjoittelee RoPS:n kanssa kakkosvahti Harri Nykäsen ollessa sairaslistalla.

- Kyllähän Luleån näennäinen hyvyys oli täysin meidän omaa huonoutta. Ottelun tärkein tavoite oli antaa peliaikaa vähän pelanneille ja se toteutui. Mm. 1995-96 syntyneet Santeri Kumpula ja Iiro Vanha saivat paljon peliaikaa. Muutenkin kentällä oli paljon nuorta verta. Lauantaina Liigacupin finaalissa peli on ihan erinäköistä, kun meillä on ykköskokoonpano kehissä, tuumi RoPS:aa luotsannut Vesa Tauriainen varmasti.