sunnuntai, 12 kesäkuu 2016 19:09

RoPS ja HJK pistejakoon

Oluremin jalasta lähti tasoitusosuma ottelun 75. minuutilla. Oluremin jalasta lähti tasoitusosuma ottelun 75. minuutilla. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura onnistui sunnuntaina siinä, mihin mikään muu Veikkausliigan joukkue ei tällä kaudella ole yltänyt. RoPS kävi hakemassa pisteen Helsingin Jalkapalloklubin kotikentältä tasapelillä 1-1 (0-0).

RoPS joutui otteluun ilman pelikieltoaan kärsivää Aleksandr Kokkoa sekä kätensä loukannutta Mika Mäkitaloa. HJK:lta sivussa olivat Vincent Onovo ja Anthony Annan sekä myöskin varoitustilinsä täyttänyt Nikolai Alho.

Vierasjoukkue Rovaniemen Palloseuran kärjessä aloitti Ransford Osei. Robert Taylor oli siirretty Mäkitalon paikalle keskikentän keskelle Nganbe Nganben palattua avaukseen vasempaan laitaan. Myös Michal Mravec ja varmasti edellisessä ottelussa esiintynyt Jarkko Lahdenmäki jatkoivat avauksessa. Maalissa oli edelleen Ricardo.

Ottelun alkuminuutit eivät rovaniemeläisittäin paljoa luvanneet. Juha Malinen on tuskaillut joukkueensa hyökkääjätilanteen kanssa pitkin kautta, ja nyt tälle paikalle saatiin lisää murheita. Ransford Osei piteli takareittään jo minuutin pelin jälkeen, ja joutui tulemaan vaihtoon hetkeä myöhemmin. Tilanteessa ei näyttänyt olevan kontaktia, vaan jalka vioittui puhtaasti juoksussa.

Ransfordin tilalle vaihdettiin William Oluremi John. Juha Malinen paljasti, että tilanteeseen oltiin osattu puoliksi jo varautuakin.

- Itse asiassa Oluremin kanssa puhuttiin jo viikolla mahdollisesta kokeilusta keskushyökkääjänä. Hän olisi vähän erityylinen pelaaja silla paikalla, mutta nyt se kokeilu jouduttiin vain tekemään yllättävän aikaisten.

- Mutta todella iso pettymys Ransdordin kannalta. Hänen kohdallaan alkoi jo näyttämään, että hän voisi oikeasti olla mukana avauksessa, Malinen harmitteli.

RoPS:n puolustuspelaaminen oli vakuuttavaa läpi ottelun. Viimeisenä lukkona maalivahti Ricardo on noussut tauon jälkeen takaisin huippukuntoon. Ricardo esti varmalla ulostulolla Alfredo Morelosin läpiajon sekä liimasi ensimmäisen puoliajan lopulla Atomu Tanakan alakulmaa kohden tippuvan vapaapotkun.

Yllätyspestin keskushyökkääjäksi saanut Oluremi oli pariinkin otteeseen lähellä maalipaikkaa. Veto kuudentoista rajalta ja pusku Janne Sakselan nostosta upposivat kuitenkin HJK:n maalivahti Thomas Dähnen syliin.

HJK siirtyi johtoon aivan toisen puoliajan alussa. Pallo kävi rangaistusalueen sisällä Jarkko Lahdenmäen käteen, eikä Taye Taiwo erehtynyt pilkulta. Malinen ei päätuomari Petri Viljasen vihellystä täysin sulattanut.

- Tuomarin ratkaisu oli taas liian iso peliin nähden. Tilanne oli täysin vaaraton. Pallo kävi käteen, mutta sillä ei ollut pelin kannalta mitään merkitystä, ja silloin ei pitäisi rangaistuspotkua viheltää, Malinen ruoti HJK:n johto-osumaa.

Maalin jälkeen Klubi vetäytyi. Richard Gadzen painava ylärimalaukaus oli lähes ainoita isäntien vaarallisia tilanteita koko jälkimmäisellä puoliajalla.

- Itselläni oli koko ajan tunne, että kyllä me ainakin se yksi maali väännetään. Joukkueella oli hyvä tekemisen taso, Malinen kertoi.

RoPS:n tasoitus syntyi Aapo Heikkilän ja Oluremin yhteistyöstä. Hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Heikkilän ottelun ensimmäinen kosketus oli jatko Oluremille, joka tinttasi pallon suoraan ilmasta ohi Thomas Dähnen. Tasoitus jäi ottelun viimeiseksi kunnolliseksi maalitilanteeksi.

RoPS-valmentajaa tasapeli tyydytti vain osittain.

- Tiedä nyt maistuuko tämä tasapeli paremmalta kuin edellinen Maarianhaminaa vastaan, Malinen pyöritteli.

- Tietenkin Mäkitalon sekä Kokon poissaolot toivat valmistautumiseen haasteita, mutta minun mielestäni meillä ei ollut isompaa hätää missään vaiheessa. Jatkettiin edelleen hyvällä ilmeellä.

Rovaniemen Palloseuran seuraavat kaksi ottelua ovat kotona Tampereen Ilvestä sekä vieraissa PS Kemiä vastaan. Sarjataulukkoa katsoen otteluissa on kutkuttava ennakkoasetelma, mutta Malinen ei anna sen häiritä joukkueen keskittymistä.

- Kaikki pelit on yhtä tärkeitä. Ei nämä tulevat ole sen isompia kuin muutkaan.

- Mutta jos ajatellaan, että olemme nyt Veikkausliigan toisella kierroksella kohdanneet sarjan molemmat kärkijoukkueet ja saaneet molemmilta pisteen, niin seuraava voitto otetaan viikon kuluttua, Malinen luottaa.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on kotona Rovaniemellä ensi lauantaina 18.6.2016 kello 13.30. Keskuskentälle vieraaksi saapuu Veikkausliigassa jo kolmanneksi noussut Tampereen Ilves.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen