perjantai, 01 heinäkuu 2016 12:15

RoPS juhli Dublinissa – Lahdenmäki ja Saksela maalasivat

Näin riehakkaasti RoPS juhli arvokasta vierasvoittoa myöhään torstai-iltana Dublinissa. Näin riehakkaasti RoPS juhli arvokasta vierasvoittoa myöhään torstai-iltana Dublinissa. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura otti tukevan niskalenkin jatkopaikasta jalkapallon Eurooppa liigan 1. karsintakierroksen avausottelussa Irlannin Dublinissa.

Sinivalkoiset hakivat enemmän kuin tärkeän 0–2 (0-1) voiton Shamrock Roverista ja pääsevät erinomaisista asemista toiseen osaotteluun Rovaniemellä ensi torstaina.

Kaksi vierasmaalia on kova saldo europeleissä, joten kotipelistä riittää jatkoon jopa maalin tappio.

RoPS tuplasi avausjakson johtonsa 74. minuutilla, kun vajaat 10 minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Aleksandr Kokko peippasi vastustajan puolustuksen solmuun ja syötti rankkaripilkun kohdalle, mistä Janne Saksela täräytti pallon varmasti alanurkkaan.

RoPSin eurotykki Jarkko Lahdenmäki merkittiin avausjaksolla tärkeän ensimmäisen vierasmaalin tekijäksi 26. minuutin kohdalla.

Tilannetta edelsi RoPSin ensimmäinen kulmapotku, jonka jälkitilanteessa kovaa laukova Robert Taylor täräytti pallon voimalla ruuhkaan. Sieltä se pomppi Lahdenmäen kautta Shamrock Roversin verkkoon.

010716lk2Jarkko Lahdenmäki vääntää Shamrock Roversin laitapelaajan kanssa. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Lahdenmäelle maali oli eurokentillä jo uran kolmas ja hän jakaa RoPSin ennätyksen nyt Steven Polackin kanssa.

Jakson toinen tilastomerkintä oli Mamut Sainen saama varoitus. Toisella jaksolla varoituskorttia saivat katselle Michal Mravec sekä Jean Fridolin Nganbe Nganbe, joka vaihdettiin Eetu Muinoseen 69. minuutilla.

Rovaniemeläiset suorittivat ensimmäisen vaihtonsa 67. minuutilla kun Aleksandr Kokko vaihdettiin Oluremin tilalle kärkeen.

010716lk3RoPSin ykköstykin Robert Taylorin käsi on ylhäällä. Johtomaali lähti hänen laukauksestaan. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Kotijoukkue haki vimmatusti maalia, mutta RoPSin espanjalaisvahti Antonio Reguero otti pahat paikat ja kertaalleen avuksi tuli ylärima. RoPS-puolustus pelasi muutenkin luotettavasti ja vahva koko kentän prässi oli melkoista myrkkyä irlantilaisille.

Toinen osaottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä ensi torstaina klo 19.

Mikäli RoPS etenee 2. kierrokselle vastustaja tulee otteluparista UE Santa Coloma (Andorra)-Lokomotiva Zagreb (Kroatia). Lokomotiva voitti torstain avausottelussa andorralaisjoukkueen vieraskentällä 1-3. RoPS aloittaisi 2. kierroksen pelit kotiottelulla.

010716lk4RoPS juhlii Jarkko Lahdenmäen tekemään tärkeää vierasmaalia avausjaksolla. (Kuva: Anssi Jokiranta)