ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 22 elokuu 2016 10:04

Okkonen: Hyvä joukkue kääntää kurssin nopeasti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkonen Antti Okkonen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen jakoi PS Kemi -ottelun jälkeen tunnustusta RoPS:n tuoreelle hyökkääjähankinta Albert Prosalle. Prosa on päässyt lyhyellä aikavälillä sisälle joukkueen tekemiseen.

- Kemiä vastaan Albert oli aktiivinen täydet 90 minuuttia. Hän on pystynyt nopeasti omaksumaan niitä asioita, joita valmentaja häneltä haluaa, Okkonen kiitteli.
 
- Lisäksi näkee, että hän on hanakka viimeistelijä. Albert haluaa olla boksissa vaarallinen. Jatkoa ajatellen oli hyvä, että hän onnistui heti ensimmäisessä kokonaisessa pelissään.
 
Prosan saapumisen myötä RoPS joutuu totuttelemaan viime kausiin verrattuna hiukan toisen tyyppiseen kärkihyökkääjään. Okkonen ei näe tässä suurta ongelmaa. Pelaajien on kyettävä sopeutumaan uusiin tilanteisiin.
 
- Tietenkin tekeminen muuttuu, vaikka uusi pelaaja tulisi keskikentälle tai laitaan. Mutta joukkueella on kuitenkin tietyt raamit, joita ei voi hirveästi lähteä muuttamaan, Okkonen muistutti.
 
- Albertkin on osoittanut, että hän pystyy suorittamaan myös target-pelaajana. Mutta se, miten hänelle pelataan, on eri asia. Ei Albertille kannata korkeita kukkupalloja kylvää.
 
PS Kemille ja viikkoa aiemmin SJK:lle kärsityt tappiot katkaisivat Rovaniemen Palloseuran 10 tappiottoman ottelun putken. Vaikka tappio jossain vaiheessa olikin väistämätön, ei kapteeni halunnut suojautua tilastojen taakse.
 
- Hyvä joukkueet pyrkivät minimoimaan huonot jaksot ja raapimaan huonollakin suorituksella vähintäänkin tasapelejä. Hyvät joukkueet pystyvät myös kääntämään kurssin nopeasti, Okkonen huomautti.
 
- Meidänkin täytyy lähteä seuraavaan otteluun sillä mielellä, että pidetään nolla ja otetaan sitä kautta ainakin yksi piste. Mutta samalla, jos nolla pidetään, ottelussa tulee väkisinkin paikkoja tehdä se 1-2 maalia.
 
RoPS:n seuraava vastustaja on ensi keskiviikkona Tampereen Ilves. Ilves on tähän mennessä hävinnyt kotonaan ainoastaan yhden ottelun. Okkonen halusi korostaa paitsi Veikkausliigan tasaisuutta myös RoPS:n mahdollisuuksia.
 
- Lähtökohtaisesti kaikki Veikkausliigan vastustajat ovat yhtä pahoja, mutta samalla kaikki on todellakin voitettavissa. Ei ole sellaista vastustajaa, joka sopisi meille muita paremmin tai huonommin, Okkonen arvioi.
 
- Tietenkin välillä on myös poikkeuksia. VPS kotona oli vähän kuin olisi antanut karkin lapselle, mutta se on nähty, eikä sellainen tule enää tällä kaudella toistumaan.
 
Rovaniemen Palloseuran ja Tampereen Ilveksen välinen ottelu käydään keskiviikkona 24.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana RoPS:n vip-tiloissa. Ottelu näkyy myös Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 2283 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227