Uutiset

Miehet

torstai, 26 elokuu 2021 11:08

Rämäpäisyys kulkee suvussa. Joona Lahdenmäki vaatii itseltään lisää kovuutta.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Lempinimi Pikku-Japi saattaa seurata Joona Lahdenmäkeä niin pitkään, kun hän pelaa RoPS:n paidassa. Mutta Jarkko Lahdenmäen pikkuveli on kovaa vauhtia kasvamassa vähintäänkin isoveljensä mittoihin.

Kun miehiä vilkaisee, ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö he olisi samaa sukua. Joona Lahdenmäki sekä häntä yli kymmenen vuotta vanhempi isoveli Jarkko Lahdenmäki ovat kuin kaksi marjaa.

Myös pelaajina heissä on paljon samaa. Molemmat ovat isokokoisia keskuspuolustajia ja pienenä yksityiskohtana edustaneet myös Saamenmaan jalkapallomaajoukkuetta.

Joona myöntääkin, että jalkapalloilijana esikuva löytyy läheltä. Jarkko on ollut se, jonka tekemisiä on katsottu tarkkaan.

- Silti on minulla ehkä hiukan enemmän itsesuojeluvaistoa. Ihan samalla tavalla en joka tilanteeseen mene, Joona nauraa.

- Mutta onhan Jarkon pelejä seurattu ja aina oltiin kentän laidalla, kun Jarkko oli RoPS:n paidassa. Samoin on oltu mukana nyt, kun hän on pelannut viime kaudet Norjassa.

Mutta kovin pitkään ei Joona ole enää vain Jarkon pikkuveli. Hän nousi keväällä mukaan miesten edustukseen, keräsi alkukaudesta muutamia otteluita, mutta erityisesti heinä-elokuu oli Lahdenmäeltä vahva.

Muun muassa Jonahtan Vervoortin poistuttua joukkueesta ja Mohammed Adamsin pelikiellon myötä Lahdenmäki sai yllättäen reilusti vastuuta.

Sen vastuun Lahdenmäki kantoi muiden nuorten pelaajien tavoin. RoPS nousi mukaan Ykkösen kärkikahinoihin.

Nuorempi Lahdenmäki on kohtalaisen tyytyväinen omaan kauteensa.

- Tietenkin huomasi, että Kakkoseen verrattuna Ykkösessä vauhti on kovempaa ja peli on fyysisempää, Lahdenmäki arvioi.

- Mutta suurimmalta osin ihan hyvin olen pelannut. Tietenkin kovuutta tarvitaan lisää, mutta sitä tulee kokemuksen ja pelien kautta.

Kovuutta Lahdenmäellä jo on, mutta se ei ole ainoa piirre, joka tekee hänestä lupaavan keskuspuolustajan.

- Topparilta vaaditaankin, että hän on fyysinen, voittaa pääpalloja ja suojelee omaa rangaistusaluettaan, Pikku-Japi luettelee.

- Mutta nykyaikaisen topparin täytyy olla myös hyvä pallollisena. Palloa ei voi vain roiskaista. Syöttöjen on lähdettävä laadukkaasti molemmilla jaloilla niin maata pitkin kuin ilmassakin.

Pelin avaamisessa Lahdenmäki korostaa myös muiden kenttäpelaajien merkitystä.

RoPS on kuluneella kaudella esittänyt monipuolista hyökkäyspelaamista. Se näkyy tilastoissa. Sarjataulukon kärkisijan lisäksi RoPS on myös Ykkösessä eniten maaleja tehnyt joukkue.

- Meillä on isokokoiset hyökkääjät Simo Roiha ja Srdjan Vujaklija, joille voi laittaa pitkääkin palloa, Lahdenmäki kiittelee.

- He pystyvät suojaamaan palloa, jonka ansiosta pystymme pitämään peliä ylhäällä. Enää ei tarvitse lähteä prässin alta pelkästään lyhyillä syötöillä.

RoPS ja Joona Lahdenmäki ovat seuraavan kerran tosipaikan edessä tulevana lauantaina, jolloin Ykkösen kärkikamppailussa Rovaniemen Keskuskentälle saapuu Vaasan Palloseura. Ottelu alkaa kello 17.00.

 

Luettu 2052 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi