Uutiset

Miehet

sunnuntai, 23 lokakuu 2016 21:02

“Boriksen lähdön estäminen olisi ollut tyhmää”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maksoikovatko nämä elokuiten "Boris" Kokon jäähyväiset RoPSille mitalisijan Veikkausliigassa? Todennäköisesti. Maksoikovatko nämä elokuiten "Boris" Kokon jäähyväiset RoPSille mitalisijan Veikkausliigassa? Todennäköisesti. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran kausi jää plussan puolelle ilman mitaliakin. Tätä mieltä on seuran puheenjohtaja Risto Niva.

Ensi kauden Rovaniemen Palloseuraa rakennetaan täsmähyökkääjällä ja lahjakkailla suomalaisilla.

– Iso tavoite on olla joka vuosi kuuden sakissa ja siinä raamissa ollaan. Tämän kauden tavoitteena oli varmistaa europelipaikka myös ensi kaudelle, mutta siinä ei nyt onnistuttu, Niva summaa. Taloudellisestikin kausi jää plussalle.

– Tämä oli hyvä kausi taloudellisesti. UEFA maksoi reilu viikko sitten 400 000 euroa seuran tilille Eurooppa liigan peleistä. Jäämme taloudessa plussalle kauden päätyttyä, mutta tarkka summa selviää myöhemmin.

Yleisötavoitteeksi RoPS budjetoi 1800 keskiarvon ja siihen yllettiin.

– Valitettavasti emme onnistuneet houkuttelemaan enempää yleisöä katsomoihin.

RoPS on jo rakentanut tulevan kauden joukkuetta. Viime syksyn kaltaiselta avainpelaajien “joukkopaolta” vältytään, vaikka tärkeitä miehiä (Kokko, Saksela) onkin vaihtanut maisemaa.

– Runko on jo olemassa plus kolme oman seuran juniorilupausta. Sopimuksia taitaa olla nyt 10-11. Lokakuun aikana on tavoite rekrytoida 3-5 uutta pelaajaa. Muutaman kanssa neuvottelut ovat jo pitkällä, Niva kertoo.

Sopimukset ovat mm. molemmilla maalivahdeilla Antonio Reguerolla ja Ricardolla, Robert Taylorilla, Juha Pirisellä, Juuso Hämäläisellä sekä Antti Okkosella. Valmentaja Juha Malisen jatkopesti oli tärkeä osa kokonaisuutta.

Puheenjohtajan mukaan seura pyrkii satsaamaan entistä enemmän kotimaisiin nuoriin lahjakkuuksiin.

– Vähän samaan tapaan kuin Ilves on tehnyt. Näitä pelaajia on nyt kartoitettu.

Kokemustakaan ei unohdeta ja nigerialaisen Sani Keitan tuore kontrahti oli yksi yksi pala ensi kauden liigaryhmää.

RoPSin täsmähankinta tulee Nivan mukaan olemaan ykköshyökkääjä. Aleksandr Kokon lähtö Australiaan jätti paikkaamattoman aukon ja monen mielestä mitali karkasi sen tien.

– Päätös Kokon myynnistä ei kaduta, vaikka tiesimme ettei hänen korvaajaa nopeasti löydy. Kokemuksesta voin sanoa, että “Boris” olisi voivotellut kieltämispäätöstä eikä välttämättä olisi pelannut kovin monta ottelua jos emme miestä päästäneet. Hän on neuvotellut viime vuosien aikana ainakin kuuden seuran kanssa. Olisimme olleet tyhmiä jos olisimme nyt estäneet hänen lähtönsä, Niva vakuutti.

Liigacupin poistuminen uudistetun Suomen cupin tieltä muutta talvipelien luonnetta. RoPS aloittaa cupin tammikuussa kuuden joukkueen lohkossa, johon kuuluvat ainakin PS Kemi ja AC Oulu. Suurin muutos on, että cupia voi pelata ainoastaan sopimuksen alaisilla pelaajilla. Viime vuosina liigacup on ollut hyvä testipaikka uusille pelaajille, mutta nyt testit siirtyvät harjoituksiin tai muihin harjoituspeleihin.

– Suomen Cupin muutos tuo ainakin sen edun, että huhti-toukokuun otteluruuhka kevenee, Niva näki.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 481 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi