Uutiset

Miehet

keskiviikko, 26 lokakuu 2016 12:07

Niva pettyi RoPSin ulkomaalaisvahvistuksiin: “Vain Reguero, Ricardo ja Jammeh hyviä”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ulkomaalaisvahvistukset. RoPSin puheenjohtaja Risto Niva arvelee, että tammikuussa riveissä on ulkomaalaisista vain maalivahtikaksikko Ricardo ja Antonio Reguero (kuvassa) sekä tuore sopimuspelaaja Sani Keita. Ulkomaalaisvahvistukset. RoPSin puheenjohtaja Risto Niva arvelee, että tammikuussa riveissä on ulkomaalaisista vain maalivahtikaksikko Ricardo ja Antonio Reguero (kuvassa) sekä tuore sopimuspelaaja Sani Keita. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura sijoittui liigakauden päätteeksi kuudenneksi. Puheenjohtaja Risto Niva katselee sesonkia kaksijakoisin tunnelmin.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva harmittelee mitalin menetystä kauden viimeisellä kolmanneksella

“Iso tavoite eli sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon toteutui. Tämä on viime vuoden hopean jälkeen toiseksi paras sijoitus minun puheenjohtajakaudellani. Toisaalta mitali oli hyvin lähellä. Olimme sarjan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kolmantena, samoin toisen kolmanneksen. Mitali karkasi vasta kauden lopussa. Se oli niin lähellä, että harmittaahan tuo. Emme olleet paljon muita kärkiseuroja perässä.”

Arvokkaaseen europaikkaan olisi nyt riittänyt neljäskin sija, josta RoPS jäi vain kolme pinnaa.

“Europaikka olisi ollut erittäin tärkeä. Se on taloudellisesti todella merkittävä juttu.”

Reilu viikko sitten UEFA tilitti RoPSille tämän kauden kahdesta Eurooppa-liigan kierroksesta osallistumisrahoina 400 000 euroa. Siitä europaikan hintaa voi jokainen laskeskella.

Jos jotakin voisi tehdä toisin, puheenjohtajan mukaan seura toimisi pelaajamarkkinoilla tarkemmin. Niva on pettynyt seuran ulkomaalaisvahvistuksiin.

“Vain maalivahdit Antonio Reguero ja Ricardo sekä toppari Abdou Jammeh olivat hyviä. Muiden kohdalla me epäonnistuimme.”

RoPS leikkaa pelaajabudjettiaan ensi kaudelle.

“Europelejä ei nyt tule. En nyt osaa vielä tarkkaa summaa sanoa, mutta reilusta pudotuksesta on kyse, useammasta kymmenestä tuhannesta eurosta.”

Päättyneen sesongin pelaajabudjetti oli 490 000 euroa.

Niva uskoo silti vahvasti kilpailukykyisen joukkueen rakentumiseen ensi kaudelle.

“Meiltä on moni pelaaja lähtenyt ulkomaille. Se on signaali, että meiltä pääsee eteenpäin, ja varmasti houkuttelee eteenpäin pyrkiviä suomalaisia nuoria pelaajia.”

RoPS satsaa nuoriin suomalaisiin pelaajiin. Ulkomaalaiset täsmähankinnat on tarkoitus tehdä vasta maaliskuulla.

“Tammikuussa meillä on ulkomaalaisia riveissämme varmaan vain maalivahtikaksikko Antonio Reguero ja Ricardo sekä tuore sopimuspelaaja Sani Keita“, Niva arvelee.

Markku Saukko
© 2016 Uusi Rovaniemi

Luettu 460 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi